Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors menús de migdia de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

L'Actiu
©MariaDias L'Actiu

Els millors menús de migdia de Barcelona

Àpats de luxe per ser feliç entre setmana, i per menys de 20 euros: producte fresc, tot fet des de zero i molt d'amor pel comensal

Per Ricard Martín
Advertising

Si en les distàncies curtes era quan un perfum se la jugava, ara amb els restaurants això passa amb els menús de migdia. Qui més qui menys, ja no pot prescindir d'aquesta fórmula. I encara que en alguns casos això ha provocat una retallada de qualitat per augmentar el marge de benefici, en molts d'altres ha provocat una competència ferotge a l'hora d'oferir el millor producte i elaboració. El plaer és nostre. A gaudir. I si no voleu sortir al carrer, aquí teniu cuina Michelin a domicili

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona 

Biocenter
© Scott Chasserot

Biocenter

Restaurants Vegetariana El Raval

Una de les opcions vegetarianes més variades, àgils i saboroses de la ciutat. I a bon preu. Basant-se en un plat del dia, un bufet d’amanides i una crema de verdures, elaboren diferents opcions de menú que tu et serveixes en safata. Un combinat de plat del dia més amanida, un simple plat, una amanida o el menú complet que deixarà satisfet el més carnívor. Tot plegat, per poc més de 10 euros. 

La Nova Farga
© Maria Dias

La Nova Farga

Restaurants Catalana Sants

Baixem el potenciòmetre del preu fins als 10 € i apugem la intensitat del barri: som a La Nova Farga, al cor tranquil de Sants, on cuina en Pere Cardona. És un cuiner nòmada –va passar per Tatau l’Antiquari, entre mil històries– i verbívor: ha escrit un llibre sobre vinagretes d’autor i receptes musicals (va tenir una banda punk).

Ara porta la cuina de La Nova Farga, 'local bar', és a dir, el bar de referència del veí, primer i últim recurs. “Fem un menú de batalla –diu Cardona– però cuinat des de zero i esmerçant esforços en la qualitat en la mesura que es pugui”. Les gambes són congelades, “però la paella del dijous és feta al moment”, riu. Sempre són tres primers i tres segons que canvien cada dia. Ous farcits, amanida italiana (pasta amb pesto casolà i mozzarella, ben bo) o crema de carabassa amb buti negra. Segons: coca de costella de porc amb formatge de cabra o conill a la cassola... També per emportar, però ells prefereixen dir que fan un menú per empotrar! 

Advertising
Transatlàntic
© Ivan Giménez

Transatlàntic

Restaurants Bar d'entrepans Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Si no ho saps, no hi pares. El Transatlàntic passa desapercebut en un barri on despuntaven els locals guiri friendly. Tombes la cantonada i quasi piques de morros amb aquest fabulós bar-restaurant, refugi del curriqui i el jubilat. És restaurant de menús de treballadors, d’aquells autèntics, sí! Als matins, entrepans quilomètrics per atipar els estómacs famolencs. Al migdia, menús dignes dels fogons més casolans, a 10,70 euros. Consell: afanyeu-vos cap a dins si veieu al cartell (totalment DIY) de la porta que avui hi ha patates de pobre–amb xoriço, boníssimes–, macarrons generosos o lasanya casolana. I segons com, bacallà amb samfaina, fricandó o una excel·lent entranya, tendríssim tall de vedella.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising