Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Menús de migdia: els millors de Barcelona!

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

La Taverna del Ciri1/3
© Maria DiasLa Taverna del Ciri
Mà de Morter 2/3
Foto: Maria DiasMà de Morter
El Cinco 3/3
© Ricard Martín El Cinco

Menús de migdia: els millors de Barcelona!

Migdies de luxe per menys de 20 €

Per Ricard Martín
Advertising

Si en les distàncies curtes era quan un perfum se la jugava, ara amb els restaurants això passa amb els menús de migdia. Qui més qui menys ja no pot prescindir d'aquesta fórmula. I encara que en alguns casos això ha provocat una retallada de qualitat per augmentar el marge de benefici, en molts d'altres ha provocat una competència ferotge a l'hora d'oferir el millor producte i elaboració. El plaer és nostre. A gaudir. I com deia Groucho Marx, si aquests principis no li agraden, en tenim uns altres.

La Taverna del Ciri
© Maria Dias

La Taverna del Ciri

Restaurants Catalana catalan

Martínez i el seu soci, el també egarenc Marc Ribas (cal presentació? Sí, el xef de 'Cuines'), van de cara a barraca amb un menú de migdia que sembla una carta: set primers i set segons, amb postres, pa i vi: per menys de 16 €. Primers de verdura i cullera amb ànim d’arqueologia reivindicativa, com el poti-poti de Mura, amanida de bacallà amb patates típica del Bages o uns cigronets al dente amb capipota de gelatina celestial. I de segon, entrades del diccionari del corpus català amb algun twist, com ja vam gaudir a l’excel·lent Matís Bar: encara somio amb aquelles mandonguilles de jardinera, aquí reapareix la bola com a mar i muntanya clàssic, però amb retalls de pop en lloc de sípia. O llata de vaca guisada, gruixuda com una sola d’espardenya però tendra i gustosa, aromatitzada i alleugerida amb un remenat de pamplines (herba de marge oblidada i gens sospitosa de superaliment, antic farratge de gallines).

Menú de migdia: 15 €

Mitja Galta

Restaurants Cuina creativa La Bordeta

Mitja Galta, amb un peu a l'Hospitalet i l'altra a Barcelona, es dedica a la nova cuina de barri. És a dir, a dignificar els menús de migdia a base de tractar bé el producte i altes dosis de creativitat. Alguns exemples podrien ser l'arròs bomba amb tripes i zamburiña, o una galta de vedella, desossada, amb una salsa en el seu punt de xocolata. Cal tastar el seu menú de migdia, proposa una oferta setmanal de dimarts a divendres tan inspirada que vénen ganes de fitxar-hi cada dia. Parteixen de la filosofia que hi ha molt camp per córrer dins la tradició. I ho demostra cada dia amb plats sorprenents com el taco de xai amb guacamole. Sempre, sempre, hi trobareu un entrecot filetejat amb un toc d’autor, i els seus arrossos de dijous són de traca.

Menú: 12,50 €

Advertising
escairón
Foto: Ivan Gimenez

Escairón

Restaurants A la brasa El Poble-sec

En moltes ocasions menjar de menú no és pas una situació social ni un moment per a la descoberta gastronòmica, sinó una situació –generalment solitària– més o menys forçada per la feina o per una nevera tristament buida. Per això reconforta saber que encara hi ha llocs senzills com l’Escairon que no han cedit als dictats de la nova cuina i el minimalisme, i que ofereixen, a més d’un menú de plats honestos i assequibles, un ambient familiar i un a reveure a la sortida. A vegades és tan simple com aixo.

Menú: 10,90 €

Biocenter
© Scott Chasserot

Biocenter

Restaurants Vegetariana El Raval

Una de les opcions vegetarianes més variades, àgils i saboroses de la ciutat. I a bon preu. Basant-se en un plat del dia, un bufet d’amanides i una crema de verdures, elaboren diferents opcions de menú que tu et serveixes en safata. Un combinat de plat del dia més amanida, un simple plat, una amanida o el menú complet que deixarà satisfet el més carnívor.


Menú: 10,45 €

Advertising

Can Lluís

4 de 5 estrelles
Restaurants Catalana El Raval

Cuina casolana en un local dels d’abans, servit per cambrers dels d’abans. Durant anys ha estat refugi d’artistes i escriptors com Vázquez Montalbán, que calmava el seu assedegat esperit gastronòmic amb un menú pantagruèlic a base d’olleta d’Alcoi i cabrit al forn. Però la majoria d’humans ens conformem amb el menú del dia, que resulta més factible. Hi podem trobar un irreprotxable guisat de vedella amb patates, bons fideus a la cassola o galta de porc.


Menú: 10,90 € (sense beguda)

Reserva taula aquí!
Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising