Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les millors croquetes de Barcelona
Croquetes de El llagar de Granada
Croquetes de El llagar de Granada

Les millors croquetes de Barcelona

Establiments per assaborir croquetes originals i clàssiques

Per Ricard Martín
Advertising

Barcelona és una ciutat 'croquetitzada': encara que la croqueta congelada ha perdut terreny, en guanya la croqueta del pensament únic, uniforme i en sèrie. Us proposem un petit recorregut per les millors mossegades cruixents de la ciutat, a base de croquetes úniques, intransferibles i molt personals.

NO T'HO PERDIS: els millors bars de tapes de Barcelona

Croquetes delirantment bones

La Cuina del Guinardó

Restaurants Mediterrània Horta - Guinardó

Un altre lloc que ha guanyat una merescuda fama gràcies al seu boca- croqueta –si em permeteu l’acudit– és La Cuina del Guinardó. Santi Velasco, el seu propietari, ens informa que el gran èxit de la casa és la de rostit: “Un caneló fet amb croqueta”, literalment. Són lleugerament més grosses que les croquetes habituals, i salta a la vista que són casolanes. Mai repeteixen els mateixos sabors, i depenent del dia apareixen i desapareixen les de botifarra de Breda amb trompetes de la mort, les de cua de bou amb ceps o una meravella com la de rap i llagostins, amb els bocinets de rap ben presents. Croquetes de barri per menjar com un emperador.

Benzina
Foto: Time Out Barcelona

Benzina

4 de 5 estrelles
Restaurants Italiana Sant Antoni

Un restaurant de cuina italiana que batega sota la cromada carrosseria d’un club amb aires novaiorquesos. L'espaterrant interiorisme no desmereix els plats, amb prou tècnica, ànima i art com per deixar-vos amb la boca oberta. Un exemple són unes brutals croquetes cúbiques de 'testina', o com en diuen ells, 'testina' a la milanesa, embotit de cap de porc guisat i arrebossat, que acompanyen amb una escuma de wasabi i compota poma suavíssima. 

Advertising

El Llagar de Granda

Restaurants Eixample

El Llagar de Granda, amb la seva mestressa Visi Granda al capdavant, és l'únic restaurant asturià de la vella escola de la ciutat, que trenca el monopoli del Furacu. Passeu per aquí a tastar la seva cuina de cullera tel·lúrica i substanciosa, amb plats com el paté de cabracho. Les corquetes també mereixen un punt i apart: tasteu les de Cabrales o del mateix cabracho, un peix de roca suau i saborós que mereix més predicament.

Real Club de Polo
© Real Club de polo Barcelona

Real Club de Polo Barcelona

Llocs d'interès Les Corts

Segons una llegenda urbana, al bar del Real Club de Polo de Barcelona hi preparen les millors croquetes de la ciutat. Calia comprovar-ho: després de convèncer el vigilant, vaig poder accedir al lloc. Assegut entre fusta noble i caps de cérvol –un lloc similar on Jack Torrance va perdre la xaveta– vaig tastar el mite. I són realment bones: una bona beixamel que es solidifica lligada amb tonyina i daus de pernil. Expliquen que durant el concurs de salts en venen 15.000. No són les millors, però; seria molt dur que l’home del carrer hagués perdut fins i tot aquesta batalla contra les grans fortunes.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising