Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Blue Spot
© Olga Planas Blue Spot

Cinc restaurants de jugadors del Barça que han tancat (i un de perico que ha triomfat!)

Piqué, Dani Alves, Messi o Rafa Márquez han tingut restaurants a Barcelona amb resultats diversos

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Els cuiners no són les veritables estrelles dels rock! Són els futbolistes, que també volen tenir restaurants que siguin grans, gastronòmics i sobretot on la gent faci molta despesa. Passem revista a la força irregular relació que hi ha entre els jugadors del Barça i el negoci de l'hostaleria. 

1. Piqué i Shakira: Blue Spot

Blue Spot
© Olga PlanasBlue Spot

Si Brad Pitt i Angelina Jolie fou l'entitat Brangelina, el feliç Pisha –Piqué i Shakira– va obrir Blue Spot el 2019, un restaurant d'alta cuina marinera amb vistes espaterrants a la part més 'cool' de la Barceloneta – aquella farcida de 'cocacolos' i turistes d'hotel de cinc estrelles– que va haver de tancar el 2020: la pandèmia se'l va emportar per davant (després d'una arrencada prometedora el 2019, amb una facturació d'1'9 milions d'euros i pèrdues de mig milió). El xef Romain Fornell l'ha reobert com a Azul Rooftop, un projecte que en l'any absolut de la recuperació turística triomfarà segur (si no hi ha un tsunami, una invasió alienígena, o una altra pandèmia virulenta). Idea: si la Shakira obrís un restaurant a Barcelona, es podria dir La Bruja de la Suegra (que té rollo de carn a la brasa i podria posar aquella nina macabra del balcó). 

2. Piqué i Els Amics de les Arts: Your Burg! 

Your burg
Foto: Your burg

Aquí el central 'businessman' va tenir olfacte, a priori. En l'albor de la dictadura de l'hamburguesa, cap a finals del 2013, Piqué va invertir en l'obertura de Your Burg, hamburgueseria pionera en el tema de la 'burger' gurmet i també en l'estil de tria-la-teva-hamburguesa (algú dels Amics de les Arts també hi va invertir). Encapçalava el negoci en Juanjo Mestres, un cuiner capaç, amb idees i formació als grans temples de la cuina francesa, i s'hi menjava molt bé. Vagi vostè a saber perquè va tancar el 2017... Mestres ho va tornar a intentar amb una mandonguilleria a Glòries (si hi penses, una hamburguesa no és res més que una mandonguilla aixafada). 

3. Rafa Márquez: La Coronela

Aquest és un lloc de record grat: a meitats de la dècada del 2000, a Barcelona quan anaves a un suposat mexicà, el 80 % de les vegades et posaven a taula 'fajitas' de marca industrial amb patates congelades, a preu de clavada, i seies entre barrets mexicans. L'obertura de La Coronela al Born, on Rafa Márquez n'era un soci majoritari, va capgirar la situació i va inaugurar la generalització dels bons restaurants mexicans: era un lloc auster i d'aires noctàmbuls, on podies descobrir què eren els 'alambres', 'huaraches', tacos o 'tostas ahogadas' a preus raonables. Era un restaurant fiable, bonic i regular, com el joc del defensa. Potser per això va durar un grapat d'anys, des del 2004 fins al 2012, dic de memòria.  

4. Messi: Bellavista del Jardín del Norte

Bellavista del Jardín del Norte
Foto: Bellavista del Jardín del NorteBellavista del Jardín del Norte


El millor futbolista de la història havia de tenir el restaurant més gran, oi? Bellavista del Jardín del Norte, una empresa conjunta entre els germans Messi i els Iglesias, era molt ambiciós: un restaurant de 1000 m2 amb les mateixes dimensions de pati interior enjardinat, que reproduïa un poble arquetípic d'estiueig, on el client podia triar la zona on volia menjar: colmado, bar amb recreatives i futbolí, una cocteleria en forma d'església... Va obrir el 2016 i va durar un parell d'anys. Un lloguer elevat i uns beneficis molt menors del que es preveien van precipitar el tancament el 2019 (després d'haver-se reciclat com a local per a esdeveniments de grups). També partir la crisi derivada de les clatellades del Procés (que comparada amb el tsunami de la covid, va ser un copet d'escombra al tren de la bruixa). 

4. Dani Alves i FoGO 

FoGO
Foto: FoGOFoGO

El 2016, associat amb el xef João Alcantara, Dani Alves va obrir Boteca FoGO i Alquimia FoGO, un restaurant brasiler dual amb cuina popular a la planta baixa i ambició gastronòmica a dalt. La caixa estava eixuta, i van reconvertir el local en restaurant d'entrepans, FoGO a seques, que no estava gens malament, però va tancar el 2021. 

5. Stoichkov: Tony Roma's

Potser no ho recordareu, però Hristo Stoichkov, a més de trencar costelles, també en cuinava! O almenys va ser el breu propietari d'una franquícia de Tony Roma's, una cadena nord-americana d'hamburgueses i costelles a la brasa. Era al carrer Aragó, 261, just on ara hi ha El Mussol d'Aragó.  

6. Martín Posse i Xavi Escaig: 9Reinas

9 Reinas
9 ReinasLa milanesa favorita de Messi, al 9 Reinas

 

Els pericos poden sentir-se satisfets (pel que fa a l'olfacte empresarial dels seus jugadors! Vull dir). Les icones blanc-i-blaves Martín Posse i Xavi Escaig van obrir, cap al 2009, 9Reinas, un restaurant argentí d'alta volada que s'ha consolidat com a un dels millors restaurants argentins d'Espanya i que ja té tres seus, dues a Barcelona i una a Sant Cugat, i un quart local especialitzat en cuines del món fetes amb brasa, el no menys excel·lent Darvaza. El 2014 va entrar Mascherano en la propietat, i des dels seus inicis ha sigut un punt de reunió de patums del Barça i l'Espanyol (aquest és el restaurant favorit oficiós de Messi). 

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants de Barcelona

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat   

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat