Cartellera de cinema infantil

Les millors pel·lícules per als més petits

0

Comentaris

comments.add +
The Broxtolls

The Broxtolls

Cinema infantil aquesta setmana

Big Hero 6

 • Valoració: 3/5

En els últims anys, Disney ha redefinit la marca de la casa en dues línies: d’una banda, els contes de princeses com ‘Frozen’, i de l’altra les pel·lícules de sensibilitat ‘comic-con’ tipus ‘¡Rompe Ralph!’ o aquesta. ‘Big Hero 6’ és l’adaptació d’un còmic de la Marvel que explica la història de Hiro, un geni de la robòtica de 13 anys que decideix utilitzar les seves aptituds per fer el bé. Ell, amb les seves habilitats científiques, es converteix en líder d’un equip de superciborgs. L'aposta d'aquest Nadal, com veieu, és molt 'peace on Earth and mercy mild'.

Stand by me Doraemon

 • Valoració: 2/5

No crec que el concepte ‘Doraemon’ pugui aguantar un format de llarga durada. Si, després de tres generacions, els nens d’avui encara s’amorren a la tele cada cop que el fan al Club Super3 és, precisament, per l’atractiu del previsible, per la força de la repetició. Per veure en Nobita plorant en dues cascades simètriques, les calces de la Shizuka cada vegada que se li aixequen les faldilles i en Gegant cantant com un borinot amb perruca de pop star nipona dels 90. Pel casquet volador, la porta màgica i tota la maquinària futurible que el gat còsmic, com Mary Poppins, es va traient del fons de la butxaca. A qui l’interessa trobar un estudi d’intensitat emocional d’hora i mitja en el que, per definició, és bidimensional? Quina profunditat poden donar uns personatges que són i han estat sempre més plans que un filet de llenguado?

Denis Leary and Jennifer Lopez voice some lovelorn sabretooth tigers in Ice Age: Continental Drift

Denis Leary and Jennifer Lopez voice some lovelorn sabretooth tigers in Ice Age: Continental Drift

Ice Age 4: La formació dels continents

 • Valoració: 2/5

Recordo la tendresa que en un dia ja un pèl llunyà em va despertar el taquilàlic Petri, la cria de 'pteranodon' de Don Bluth que per més que feia batre les ales no era capaç d’alçar el vol. Potser perquè quan aquí es va estrenar 'A la recerca de la vall encantada' jo era un mocós de parvulari, particularment susceptible als encants de les mascotes indefenses. Segur que mon pare, que m’acompanyava a aquests esdeveniments amb paciència de sant, no va vessar ni una llàgrima. Coses de l’edat, vaig sortir amb el seu posat d’indiferència de ferro de la projecció d’'Ice age 4: la formació dels continents'. Potser perquè m’escapava cames ajudeu-me d’un karaoke de cloenda rotllo Meryl Streep cantant 'Waterloo' al final de 'Mamma mia!'. Més del que podia suportar.La franquícia ha tocat fons. (Llegeix tota la crítica)

The Croods

The Croods

Els Croods

 • Valoració: 3/5

No trobareu aquí cap senyal del minimalisme del principi de L’edat de gel, en què un simple esquirol amb una gla provocava un immens desplaçament de gel. Aquella pel·lícula se centrava en l’edat de gel, Els Croods se situa en la prehistòria, on una família viu amagada en una cova per por del que desconeixen. La situació històrica no és més que un marc per a una pel·lícula d’inspiracions new age. El relat canviarà amb el descobriment del foc i d’un jove aventurer que canviarà la manera de veure el món de la família Crood. Previsible en el seu discurs, la pel·lícula aconsegueix els seus millors moments quan es deixa endur per les possibilitats estètiques, per un 3D que contrasta amb els dibuixos en dues dimensiones de les pintures rupestres i per la lluminositat de les espurnes del foc. Els Croods queda lluny de grans pel·lícules de l’animació recent, tan acostumada a fer gaudir els nens com a fascinar els adults.

Mortadel·lo i Filemó contra en Jimmy el catxondo 3D

 • Valoració: 3/5

A la segona va la vençuda. Ara sí, Javier Fesser ha clavat el llenguatge dels còmics del gran Ibáñez. Tot el que fallava a 'La gran aventura de Mortadelo y Filemón,' el veritable esperit de les vinyetes, el sentit de l’acumulació i l’excés, es troba aquí present, millorat i corregit a través dels recursos propis del traç animat. Amb ritme eixelebrat i frenètic, i una força explosiva i anàrquica, gairebé dionisíaca, és un film més precís i conseqüent. 'Mortadelo y Filemón contra Jimmy el Cachondo' dispara una bateria inesgotable de gags, reproduint l’estil 'slapstick' de l’original, i es mostra implacable en la seva manera d’utilitzar l’humor, en un modus tan nostàlgic com adaptat als temps presents, amb múltiples referències a la cultura popular espanyola. Un artefacte molt eficaç.

Els pingüins de Madagascar

 • Valoració: 3/5

Això és un 'spin-off' de 'Madagascar', la franquícia animada de Darnell i McGrath que va veure la llum l’any 2005. Segueix les aventures dels quatre pingüinets, Skipper, Rico, Kowalski i Private, i val la pena anar-la a veure encara que només sigui pel gag inicial: la veu, molt fàcil de reconèixer, de Werner Herzog fa una explicació sobre els corrents migratoris d’una colònia de pingüins encantadors que fugen dels illots de l’Antàrtida, en ple desglaç. Un acudit apte només per a adults cinèfils que coneguin 'Encuentros en el fin del mundo', i vulguin veure el testimoni del seu director relegat als negociats del cine infantil, xerrant mentre els dibuixets fan patinatge artístic. A banda d’això, tot el que hi trobareu és un producte per a nens correcte, decent, però en cap cas arriba a les quotes d’exceŀlència de 'Madagascar 3'.

Antboy. El pequeño gran superhéroe

 • Valoració: 2/5

Una disfressa no fa superheroi. O una màscara no cobreix necessàriament les mancances. Segur que els creadors d'Antboy creuen el contrari. L'argument de la pel·lícula no té cap misteri: un nen passa els dies inadvertit pels seus companys d'escola, fins que un dia una formiga el mossega, atorgant-li així tota una sèrie d'inesperats poders. Antboy pretén relatar l'abecedari de les pel·lícules de superherois, però ho fa sense que aconseguim saber si el que veiem està del costat de la ironia o del ridícul. Més que el to del cinema d'acció basat en còmics, el que queda és la sensació de què allò que es vol copiar és el cinema americà. Antboy està clarament en la categoria aleví del cinema de superherois, potser per això la seva millor escena és aquella en què el protagonista lluita contra un ós de peluix mentre s'intercalen les onomatopeies clàssiques de les novel·les gràfiques.

Els Boxtrolls

 • Valoració: 3/5

Versió políticament correcta de 'La pandilla basura', 'Los boxtrolls' confirma Laika (productora responsable de filigranes com 'Els móns de Coraline' o 'Paranorman') com a virtuosa factoria d’artesania de l’animació 'stop-motion'. Una pena que, aquesta vegada, la història no estigui a l’altura: la confrontació entre el món subterrani, l’encantadora deixalleria que és l’hàbitat de les criatures del títol, i el món de la superfície, dominat per l’elit que es delecta menjant formatge i liquidant tot allò que no entenen els seus protocols de bon gust, és d’allò més convencional. La vella oposició entre el sistema i els marges. Els personatges estan desdibuixats i el film pateix greus arítmies. Tot i això, atenció als crèdits finals: que divertits!

Niko 2

 • Valoració: 3/5

Ja és Nadal a la cartellera! O gairebé, perquè 'Niko 2' se situa just abans de les festes, quan el Pare Noel ultima els preparatius del repartiment anual de regals. És una època de molta feina, també per als rens voladors que transporten el barbut benefactor. Al seu costat retrobem el Niko, el jove ren que, després de perdre la por de volar, ara ha d’encarar un repte encara més gran: assumir el rol de germà gran del fill del nou company de la seva mare. La manera que té el film de definir un model de família que no es correspon amb la unitat nuclear perpetuada pel cànon més conservador (pare, mare i fill) és prou iŀlustrativa del llarg camí que ha recorregut el cinema infantil. Però el traç simplista que presenten alguns detalls dels cossos dels animals protagonistes (pèls, plomes) també ens indica la modesta condició d’aquest 'europudding' animat.

Alexander y el día terrible, horrible, espantoso, horroroso

 • Valoració: 3/5

'Alexander y el día terrible, horrible, espantoso, horroroso' és l’adaptació d’aquell llibre infantil que els de la fornada dels 70 van llegir amb fruïció. Enèrgica, alegre però també una mica maldestra. Dit simple: us trobareu amb una sèrie de vinyetes ben simpàtiques, però que ni sumen ni evolucionen. La premissa és la de sempre: un nen de dotze anys que té un dia terrible a l’escola i a casa, mentre a la resta de la família tot li surt rodat. Els nens s’ho passaran pipa, pels enginys de 'slapstick' i l’expressivitat còmica de totes les escenes. I els adults en tindran prou amb el cameo de Dick van Dyke i els números musicals inspirats per cançons dels INXS i de Feelies. El conjunt té força nervi, però l’excés de gag fa que sembli una mica superficial. Mai no serà un clàssic familiar.

Dixie y la rebelión zombi

 • Valoració: 2/5

Diuen que segones parts mai no foren bones (excepte, ja ho sabem tots, en el cas d''El padrí' i 'El Quixot'). Aquesta seqüela de ‘Papá, soy una zombie’ ha perdut nervi i estructura. El primer cop ens va fer gràcia: la nena gòtica amb cabells lilosos que vivia en una funerària, entre taüts, cadàvers i olor de formol. Una nena que viatjava pel món dels morts, com Jack Skellington, sense gos. Però aquest cop el fenomen Halloween sona a versió tristota d'aquella festa que es muntava Christina Ricci a la mansió de 'Casper', en aquells anys 90 que van ser tan pròspers per a la comèdia de terror. L'animació, gags d'ultratomba inclosos, ens ha quedat ensopida. I mentrestant la trama s'ha anat embolicant per poder repescar tots els personatges en el que seria l'equivalent cinematogràfic a un refregit de xipirons i sardinetes amb oli de griasol regalimós. Ves, si més no, així no n'han hagut de deixar cap a l'estacada.

Al rescat de Santa Claus

El Bernard és un elf molt simpàtic encara que una mica maldestre que s'uneix a l'equip de grans inventors que treballen per a Santa Claus. Per salvar la màgia del Nadal, aquest elf valent pensa a utilitzar un aparell enginyós amb el qual pot viatjar en el temps.

Alvin and Simon in Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked

Alvin and Simon in Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked

Alvin i els esquirols 3

El Dave emprèn un viatge amb els seus tres esquirols, l'Alvin, el Simon i el Theodore. El grup va en un creuer de luxe de tornada al seu lloc d'esbarjo particular, fins que va a parar a una illa remota.

Ninja Turtles

 • Valoració: 2/5

Del tot insubstancial, aquest rebrot de la franquícia de les 'Tortugues Ninja', d’aspecte barat, és insípid fins i tot per a la canalla, el més agraït de tots els públics. Michael Bay, en el paper de productor executiu, ha posat el seu segell per tot arreu. Des de les persecucions pels terrats dels gratacels de Times Square fins als acudits que els quatre rèptils de l’antifaç van regalant a qualsevol noia que dugui la faldilla prou cenyida. Les tècniques de motion capture no fan que les tortugues tinguin cap tipus de credibilitat, i si el que busques són escenes bèsties de lluita cos a cos amb el dolent William Fichtner, et trobes amb un seriós problema. Sembla feta només per a aquells adolescents que volen menjar-se Megan Fox amb els ulls. Passeu-ho bé, senyors.

L'abella Maia, la pel·lícula

Quan desapareix la gelea reial, les vespes són les principals sospitoses i les abelles assenyalen la Maia com a còmplice del robatori. Cap de les seves companyes creu en la seva innocència, excepte el Willy.

Operació Cacauet

L'esquirol Surly i el seu amic Buddy planegen cometre el gran robatori de la seva vida a una botiga de fruits secs. Pràcticament sense adonar-se'n, es veuen involucrats en l'atracament a un banc que estan planejant alhora uns gàngsters.

Curtcircuit

Curtcircuit

Curtcircuit

John Badham. EUA, 1986. VOSC. 95'. Inspirant-se en l’èxit d’E. T., John Badham ('Saturday Night Fever') va realitzar aquesta comèdia juvenil protagonitzada per un robot programat per a la guerra. A causa d’una forta descàrrega d’energia, adquireix vida pròpia i, amb la complicitat d’una noia, esdevé una criatura sensible, intel·ligent i pacífica que els militars volen destruir.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Dg Des 21 - Dv Des 26
Informació

Flic Festival: La flûte à six schtroumpfs / La flauta de los seis pitufos

Pierre Culliford, Peyo, adapta el seu clàssic del tebeo, una història plena d’aventures i màgia. La flauta del títol té el poder de fer ballar aquell que n’escolti la música. Quan es va estrenar, el film va ser l’obra d’animació més taquillera de tots els temps a excepció, és clar, de les produccions de la Disney. Apta per a tots els públics.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Ds Des 27 - Dg Des 28
Informació

Flic Festival: The world of Peter Rabbit and friends/ Els Moomin i Barbapapa

La Filmoteca projecta dos curtmetratges de Peter Rabbit, persontage creat per Beatrix Potter: 'The tale of Peter Rabbit and Benjamin Bunny' i 'The tale of Mr.Tod'. Apte per a tots els públics.

 1. Filmoteca de Catalunya Plaça Salvador Seguí, 1, El Raval, 08001
 2. Ds Gen 3 - Dg Gen 4
Informació

El Corredor del Laberinto

 • Valoració: 2/5

L’ombra d’'Els jocs de la fam' és tan allargada com per acollir succedanis com aquest, on la crítica a la telerealitat i la crisi econòmica és substituïda per una denúncia, més abstracta i menys polititzada, de l’ull que tot ho veu orwellià, i que ens redueix a un experiment amb rates de laboratori perdudes en un laberint d’evidents connotacions mitològiques. El problema d’aquesta barreja de 'Matrix' (sense l’enginy pseudofilosòfic), 'El cub' (sense la claustrofòbia) i 'La cabaña en el bosque' (sense el retorçat humor) és la morositat del seu plantejament, que sembla emmagatzemar energia per a una futura segona part si la taquilla respon, i la manca de carisma del repartiment protagonista, com dels pitjors videoclips de One Direction. On ets, Jennifer Lawrence?

Los juegos del hambre: Sinsajo -Parte 1

 • Valoració: 4/5

Era una pel·lícula condemnada al desastre, el principi del declivi de la saga. Tot semblava indicar que la idea de dividir l’últim llibre en dues parts era un pretext per allargassar la franquícia i treure’n més rendiment. I que, en el fons, les dues últimes entregues serien una llauna. Però no. La primera meitat de 'Sinsajo' és més profunda i fosca que els dos anteriors volums. Comença al Districte 13. Les manifestacions es desencadenen a tort i a dret, els rebels estan encesos, i sembla que Jennifer Lawrence, arc en mà, s’erigirà com a icona revolucionària, una mena de 'Llibertat guiant el poble'. Per què no hem de dir-ho, l’actriu està més impressionant que mai. L’aŀlegoria política ha afilat armes, i el drama 'coming-of-age' completa el seu cicle. Els pronòstics van fallar el tret. Aquesta és una experiència d’alt voltatge.

El Hobbit: La batalla de los cinco ejércitos

 • Valoració: 3/5

“El capítol definitiu”. Així s’hi refereixen els pòsters que trobareu per tota la ciutat. La meva obligació, com a crític, és treure-us de l’engany: de definitiu, en té ben poca cosa. A Peter Jackson l’únic que l’interessa és perpetuar la fórmula: més batalles, més criatures estranyes, més discursos grandiloqüents, més efectes abracadabrants. Si fins ara 'El hòbbit' us ha agradat, 'La batalla de los cinco ejércitos' per a vosaltres serà una mina. Però si estàveu esperant alguna bonificació per haver aguantat tres entregues, una mica de sentiments humans, us quedareu amb un pam de nas.Reprenem la trama en el punt exacte on ens va deixar 'La desolació de Smaug': el drac està en ple atac de fúria i en Bilbo i els seus amics nans miren com la bèstia rèptil s’esmuny entre les cases de la Ciutat del Llac. Un bon principi, apocalíptic, elèctric, punyent. Però tan bon punt s’esvaeix el fum, la màgia s’acaba. (Llegeix tota la crítica)Els usuaris diuen

0 comments

Activitats infantils

 1. Menú infantil de...

  L'Arxiu Xcèntric proposa un programa per a nens i ...

 2. El príncep feliç

  D'Oscar Wilde. Adaptació i direcció: Jorge Picó. C...

 3. El Petit Príncep

  La narració d’'El Petit Príncep' d’Antoine de Sain...

2 activitats més »

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques