Cartellera de cinema infantil

Les millors pel·lícules per als més petits

0

Comentaris

comments.add +

Cinema infantil aquesta setmana

Khumba

 • Valoració: 2/5

Dues dècades després que Disney traslladés Hamlet a la sabana africana amb 'El rei lleó', Sud-àfrica torna a convertir el paisatge del continent en escenari d'aventures animades.'Khumba' és la història d'una zebra estigmatitzada pel fet de tenir ratlles negres només a la meitat del seu cos, que deixa enrere la seva manada per cercar una font màgica que l'ajudi a completar la seva figura. Pel camí, farà amistat amb altres animals i, sobretot, aprendrà que la vertadera identitat no entén d'aparences. La ironia és que aquest conte moral en favor de la diferència té un aspecte sospitosament similar al dels productes d'animació de les grans factories nord-americanes: des del disseny antropomòrfic de les bèsties fins a l'itinerari de rebuig i acceptació del protagonista, tot fa la ferum d'aquells èmuls que no fan cap esforç per amagar els seus deutes.

Com ensinistrar un drac 2

 • Valoració: 3/5

Han passat cinc anys des que el jove i heroic víking Singlot es va fer amic d'un drac ferit i va canviar per sempre la manera com els habitants del seu poble es relacionaven amb els escopidors de foc. Però ara la pau entre els dracs i els víkings es veu amenaçada pel Drago. Dreamworks ens ofereix múltiples sorpreses en aquesta més que respectable seqüela, farcida de moments d’humor i d’emoció a parts iguals. Un avançament: al jove Hiccup ja li ha sortit barba.

Campanilla, hadas y piratas

 • Valoració: 3/5

L’amigueta alada de Peter Pan ha tornat per oferir-nos una nova aventura animada. La història comença quan una dolentota que té la veu de la Christina Hendricks de 'Mad men' i un tall de cabell tipus Tina Turner roba la pols màgica de les fades. Divertida, familiar, estiuenca.

Maléfica

 • Valoració: 3/5

L’univers dels contes de fades no té res a veure amb el fantàstic, amb la irrupció d’allò desconegut, d’allò monstruós, en el nostre món quotidià, ni en el vertigen que això provoca mitjançant el terror... O potser sí? Les clàssiques pel·lícules d’animació de Walt Disney, lluny de ser simplement un producte de consum bien fait, van implicar un pas endavant en l’evolució narrativa i mitològica dels contes de fades, ja que incorporaven una vena macabra difícil de defugir en tots els recursos poètics i sensitius del cinema. Curiosament, aquesta sempre tenia a veure amb una visió misògina i terrorífica de la feminitat, i especialment, amb una mirada sinistra cap a la maternitat convertida en alguna cosa diabòlica, representada per tiràniques madrastres, bruixes i fetilleres.Una de les més memorables és, sens dubte, la Malèfica de La bella durmiente (Clyde Geronimi, 1959), posseïdora d’un erotisme latent que remetia al sex appeal de les antigues dives de Hollywood –l’al·lusió física a Gloria Swanson és òbvia–, complementari a la seva satànica malignitat. Maléfica és una pel·lícula conscient d’aquest antecedents culturals (el film de Disney), com també sap que els contes de fades, com a vehicles de difusió dels mites dominants de la nostra cultura, poden ser subvertits. A partir d’aquí, la cinta de Robert Stromberg busca explicar-nos per què Malèfica –una Angelina Jolie en estat de gràcia– és malvada, revertint el missatge misogin de l’orig

Pancho, el perro millonario

 • Valoració: 1/5

El gos de la loteria ja té la seva pel·li. La premissa, traslladar el personatge d’un espot a la gran pantalla, resulta dubtosa. I pitjor és el resultat. Pancho pretén emular les cintes infantils americanes, amb una barreja de comèdia romàntica, aventures i suspens. Convertit en milionari després d’haver-se quedat amb la butlleta guanyadora, Pancho viu amb tota mena de capritxos fins que un poderós empresari intenta segrestar-lo. Es disposa així un viatge d’aprenentatge, de milionari frívol a animal de companyia auster. Tot i això, s’imposa la idea que estem davant d’un retrat dolç dels rics. I, sobretot, que aquí hi falten:1) els mitjans de Hollywood i 2) l’enginy necessari per pal·liar aquesta falta de recursos.

Avions: Equip de rescat

 • Valoració: 1/5

Després de 'Frozen', per a Disney això és un indubtable pas enrere. En tots els sentits. No és un bon relat per a nens, ni tampoc una pel·lícula amb un subtext social potent. I els protagonistes són unes avionetes rovellades, incapaces d’alçar el vol, que estan a punt d’anar a la deixalleria. Es fa difícil imaginar que una paràbola de la jubilació com aquesta emocioni un nano de vuit anys. I sí, es podria haver dit el mateix del iaio rondinaire d’'Up', però tots sabem que allò era un triomf pel que fa a caracterització, animació i gestos de guió, virtuts que aquí no trobareu enlloc. Menció especial mereix la banda sonora, una música lleugera depriment, que no aixeca l’ànim ni a cops.Els usuaris diuen

0 comments

Activitats infantils

 1. Festa Major de...

  Una de les Festes Majors de capçalera de Barcelona...

 2. Segueix les passes...

  El nom de triceratops vol dir 'rostre de tres bany...

 3. Niu d'estiu al...

  Espai destinat a les famílies amb nens i nenes amb...

9 activitats més »

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques