Cartellera de cinema infantil

Les millors pel·lícules per als més petits

0

Comments

Add +
Lego. The movie

Lego. The movie

Cinema infantil aquesta setmana

Campanilla, hadas y piratas

 • Valoració: 3/5

L’amigueta alada de Peter Pan ha tornat per oferir-nos una nova aventura animada. La història comença quan una dolentota que té la veu de la Christina Hendricks de 'Mad men' i un tall de cabell tipus Tina Turner roba la pols màgica de les fades. Divertida, familiar, estiuenca.

Dragon Ball Z: La batalla de los dioses

Dragon Ball Z: La batalla de los dioses

Dragon Ball Z: La batalla dels déus

El Bils, el Déu de la Destrucció que manté el balanç de l'univers, desperta després d'un llarg somni. Després de sentir rumors sobre un Saiyan que va derrotar Reezer, Bils surt a la cerca del guerrer que va aconseguir aquesta victòria: el Goku.

El secreto del cofre de Midas

 • Valoració: 2/5

Només calen uns minuts per veure que alguna cosa no rutlla del tot bé a 'El secreto del cofre de Midas', per ensumar la flaire inconcreta però confusible que desprenen totes aquelles obres que neixen defallides. Ens ho revela el fet que la distribució hagi decidit canviar el títol original, 'Mariah Mundi and the Midas box', eliminant la referència a les novel·les de G. P. Taylor, base i teòric reclam de la pel·lícula. També es detecta en la relliscada de càsting que converteix l'àngel tèrbol d'Aneurin Barnard en intrèpid heroi adolescent; i en l'escàs entusiasme amb què Michael Sheen intenta convèncer-nos del carisma que irradia el seu personatge, aventurer i mestre de les disfresses. Però, sobretot, notem que a la suma de Harry Potter i Indiana Jones d'aires victorians que pretén el film (pur 'high concept') calia afegir-li més picant.

Maléfica

 • Valoració: 3/5

L’univers dels contes de fades no té res a veure amb el fantàstic, amb la irrupció d’allò desconegut, d’allò monstruós, en el nostre món quotidià, ni en el vertigen que això provoca mitjançant el terror... O potser sí? Les clàssiques pel·lícules d’animació de Walt Disney, lluny de ser simplement un producte de consum bien fait, van implicar un pas endavant en l’evolució narrativa i mitològica dels contes de fades, ja que incorporaven una vena macabra difícil de defugir en tots els recursos poètics i sensitius del cinema. Curiosament, aquesta sempre tenia a veure amb una visió misògina i terrorífica de la feminitat, i especialment, amb una mirada sinistra cap a la maternitat convertida en alguna cosa diabòlica, representada per tiràniques madrastres, bruixes i fetilleres.Una de les més memorables és, sens dubte, la Malèfica de La bella durmiente (Clyde Geronimi, 1959), posseïdora d’un erotisme latent que remetia al sex appeal de les antigues dives de Hollywood –l’al·lusió física a Gloria Swanson és òbvia–, complementari a la seva satànica malignitat. Maléfica és una pel·lícula conscient d’aquest antecedents culturals (el film de Disney), com també sap que els contes de fades, com a vehicles de difusió dels mites dominants de la nostra cultura, poden ser subvertits. A partir d’aquí, la cinta de Robert Stromberg busca explicar-nos per què Malèfica –una Angelina Jolie en estat de gràcia– és malvada, revertint el missatge misogin de l’orig

Rio 2

El Blu i la Perla tenen una vida domesticada perfecta a la ciutat amb els tres fills: la Bea, el Tiago i la Carla. Quan la Perla decideix que els nens han d'aprendre a viure com a veritables aus, insisteix que la família s'aventuri a viatjar a l'Amazònia.

Pancho, el perro millonario

 • Valoració: 1/5

El gos de la loteria ja té la seva pel·li. La premissa, traslladar el personatge d’un espot a la gran pantalla, resulta dubtosa. I pitjor és el resultat. Pancho pretén emular les cintes infantils americanes, amb una barreja de comèdia romàntica, aventures i suspens. Convertit en milionari després d’haver-se quedat amb la butlleta guanyadora, Pancho viu amb tota mena de capritxos fins que un poderós empresari intenta segrestar-lo. Es disposa així un viatge d’aprenentatge, de milionari frívol a animal de companyia auster. Tot i això, s’imposa la idea que estem davant d’un retrat dolç dels rics. I, sobretot, que aquí hi falten:1) els mitjans de Hollywood i 2) l’enginy necessari per pal·liar aquesta falta de recursos.

Tarzán

 • Valoració: 2/5

El nou 'Tarzán' escrit i dirigit per Reinhard Klooss actualitza el mite del bon salvatge conscient de l'actual entorn sociocultural. Així, ha substituït les crues connotacions racistes i colonialistes que Tarzan exhibia tant a la literatura com al cinema: és significativa, en aquest sentit, l'absència de nadius en tot el relat, o que la família de goril·les que acull el protagonista es presenti com una forma d’harmoniosa de família alternativa, policroma, perquè els seus membres ni tan sols pertanyen a l’espècie de l’acollit. Klooss, però, no acaba de desenvolupar en profunditat aquesta i altres bones idees —per exemple, el paper de les grans corporacions energètiques en la destrucció del medi ambient a l'Àfrica—, fascinat pel virtuosisme que li ofereix la tècnica de la captura de moviment i el preciosisme del paisatge de fons. Amb tot, aquest Tarzan animat pot arribar al públic adult perquè no hi ha cançons cursis, gentilesa de Phil Collins, ni animals que parlin.

Avions: Equip de rescat

 • Valoració: 1/5

Després de 'Frozen', per a Disney això és un indubtable pas enrere. En tots els sentits. No és un bon relat per a nens, ni tampoc una pel·lícula amb un subtext social potent. I els protagonistes són unes avionetes rovellades, incapaces d’alçar el vol, que estan a punt d’anar a la deixalleria. Es fa difícil imaginar que una paràbola de la jubilació com aquesta emocioni un nano de vuit anys. I sí, es podria haver dit el mateix del iaio rondinaire d’'Up', però tots sabem que allò era un triomf pel que fa a caracterització, animació i gestos de guió, virtuts que aquí no trobareu enlloc. Menció especial mereix la banda sonora, una música lleugera depriment, que no aixeca l’ànim ni a cops.Els usuaris diuen

0 comments

Activitats infantils

 1. Niu d'estiu al...

  Espai destinat a les famílies amb nens i nenes amb...

 2. Mediterrani. El...

  Prepara't per experimentar i conèixer el Mediterra...

 3. Segueix les passes...

  El nom de triceratops vol dir 'rostre de tres bany...

9 activitats més »

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les cançons favorites i llistes temàtiques