Cartellera de cinema infantil

Les millors pel·lícules per als més petits

0

Comments

Add +
Lego. The movie

Lego. The movie

Cinema infantil aquesta setmana

La Bella y la bestia

 • Valoració: 2/5

L’any 1946 Jean Cocteau va fer la seva versió de La bella i la bèstia, amb Jean Marais de príncep encantat, una obra d’art, subtil i hipnòtica, a mig camí entre la pintura lírica de Fragonard i el geni de la troupe de Breton. L’any 2014 ens arriba aquest remake que fatiga abans de començar. Pura ostentació de recursos, pura sumptuositat digital. Amb un exèrcit de gegants de pedra que ni a Jasó i els argonautes, una font màgica amb brollador i llumetes que ja té més fanfàrria que tots els números musicals de La sireneta i unes quantes dotzenes de gossos encongits per culpa de l’encanteri que semblen gremlins passats d’LSD. Però el pitjor és el final, manipulat i manipulador, tan reaccionari que fa venir picor.

Las aventuras de Peabody y Sherman

 • Valoració: 3/5

'Las aventuras de Peabody y Sherman' té el seu origen en uns curts serialitzats que servien de complement al programa de dibuixos animats 'The Bullwinkle Show', popular als EUA a finals dels 50, però poc arrelat en l’imaginari infantil internacional. Creat per Ted Key, Peabody és un gos superdotat que inventa una màquina del temps per viatjar a èpoques passades amb el seu fill adoptiu Sherman, donant-li lliçons d’història en directe. El film és un retrovisor que fa una lectura un xic conservadora d’alguns esdeveniments, i que introdueix idees problemàtiques com ara coŀlocar un capítol bíblic al costat d’una sèrie de fets històrics. Però com a vehicle purament lúdic funciona, acumulant situacions enginyoses i proposant un absurd maremàgnum de línies temporals.

LEGO. La pel·lícula

 • Valoració: 4/5

Amb l’excepció de ‘Toy story’, les històries de joguines animades no han tingut mai el pedigrí gaire elevat. Si els productors de ‘Lego. La pel·lícula’haguessin pres les derives habituals del gènere hauria estat un trasbals general. Aquests ninotets de totxanes de plàstic són massa icònics i estimats per sotmetre’s a les lleis d’aquella delegació de Hollywood que funciona com una fàbrica de salsitxes. Per sort, algú va tenir la pensada de cridar Phil Lord i Chris Miller –sí, els de ‘Pluja de mandonguilles’– per liderar el projecte. I és així que el resultat ha quedat valent, perspicaç i, sobretot, conscient de l’amor que inspiren els seus cúbics personatges. El guió és agut, la sàtira afilada –per a gaudi de tots els públics– i l’estètica fina. I el clímax, estrany i emotiu, és un gran homenatge a la materia base de la factoria Lego. S’ha de ser brillant per arribar a crear una anada d’olla d’aquestes dimensions.

Frozen. El regne de gel

Frozen. El regne de gel

Frozen. El regne de gel

 • Valoració: 3/5

Al marge de les pel·lícules de Pixar, Disney segueix mantenint activa la seva línia d’animació infantil més tradicional, la dels contes de fades. Ara és el torn de 'Frozen. El regne de gel', que recupera amb tota força el concepte “princeses Disney” després d’una època difusa amb heroïnes que no acabaven de funcionar com Tiana, Rapunzel o la iconoclasta pèl-roja de 'Brave', potser la més renovadora entre les de la seva casta. Però ara toca retrocedir, perquè és època de prudència i cal tenir la certesa d’un èxit assegurat dins del públic infantil. Per això, aquesta història, formulaica però amb encant irresistible, té aspiracions de convertir-se en clàssic instantani. Conté tots els elements imprescindibles per a l’èxit: bons personatges, un marcat alè contemporani, trama efectiva, tocs d’humor, escasses però bones cançons, i sobretot una meravellosa inventiva visual que aconsegueix moments d’arrabassada bellesa.

Ernest i Célestine

 • Valoració: 2/5

En aquests temps de masses enfervorides i pensaments únics, resulta reconfortant trobar-se amb 'Ernest & Célestine', un film d’animació que celebri la dissidència, l’individualisme transgressor. Encara que sigui amb un ós i una rata que no es troben gens a gust en les seves respectives comunitats i que decideixen anar a viure junts i fugir del món, en una mena de paràfrasi animal de 'Només es viu una vegada' o 'Malas tierras'. La resta és més convencional, des del desenvolupament narratiu fins a l’estètica pastissera i de vegades xarona, per molt que de tant en tant se’ns doni alguna sorpresa: la recreació d’ambients, per exemple, resulta sempre evocadora.

Rio 2

El Blu i la Perla tenen una vida domesticada perfecta a la ciutat amb els tres fills: la Bea, el Tiago i la Carla. Quan la Perla decideix que els nens han d'aprendre a viure com a veritables aus, insisteix que la família s'aventuri a viatjar a l'Amazònia.Els usuaris diuen

0 comments

Activitats infantils

 1. Mediterrani. El...

  Prepara't per experimentar i conèixer el Mediterra...

 2. S'ha pintat un crim

  Voleu fer de detectius? Empreu les vostres dots d'...

 3. En un racó del...

  El Mediterrani és un mar petit i tranquil que perm...

5 activitats més »

Segueix-nos

Spotify

Subscriu-te al Spotify de Time Out Barcelona i gaudeix de les nostres recomanacions diàries.