Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Part dels Àngels
©MariaDiasLa Part dels Àngels

La Part dels Àngels, vi francès exquisit i proper

Per Nadal, repartiu felicitat en forma d'ampolla

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

En aquest desgavell de caixes que és La Part dels Àngels, hi treballa en Julien, un parisenc que importa, des de fa anys, algunes de les millors ampolles de vi francès que es poden tastar a Barcelona. El gust pel bon vi li va transmetre el seu pare, un aficionat amb el criteri i la generositat de qui no s'ha de preocupar pels diners. Amb el temps, en Julien s'ha construït un criteri propi fet de viatges a França i bons amics.

Els viticultors són tan importants com el mateix vi, per ell. Per això, els seus ulls blaus que amb prou feines han passat de llarg la joventut fa una cantonada, parlen, a tot hora, de persones, més que no pas de chardonnay i pinot noir. Perquè creu en la gent, però no com ho fan els bancs. Per Nadal, aconsella que deixem els exotismes i les ganes d'impressionar i que escollim vins que puguin fer feliços la sogra, el gendre i la iaia.

Fugint dels tòpics
Per començar a obrir la gana, ens proposa un xampany de mida XL, un màgnum (si sou una bona colla). És molt més econòmic, i, a més, segons en Julien, sempre envelleix millor a l'ampolla. L'aposta és un blanc de blancs, un Sadi Malot (Vielle Réserve), elaborat en un celler petit de la zona de Xampanya-Ardenes. Després d'aquesta bombolla, un vi blanc del Loira, el Cour-Cheverny Les Châtaigniers 2011 d'Hervé Villemade.

Arribat aquest moment, en Julien ens explica un secret: aquesta zona, l'est del Loira, està fora de les zones vitivinícoles més famoses, Borgonya o Bordeus. El propietari de La Part dels Àngels adora els vins dels germans Villemade. Han recuperat una varietat perduda, el romorantin, i treballen amb mètodes naturals.
El Cour-Cheverny és un vi sec que es beu com l'aigua, diu en Julien. A l'hora del rostit, el capó o l'au que toqui, en Julien sí que recorre a un clàssic, i també a un amic, Patrick Bizé, un viticultor molt estimat que va morir fa mesos en un accident de cotxe. De Bizé, n'escull un negre de la Borgonya, un Savigny-les-Beaune 'Aux Grands Liards' 2008. Vi clàssic, vinificat amb la rapa i que podem passar hores ensumant. Si perdeu aquest Time Out o no heu tingut temps d'apuntar-ho tot, aneu a veure en Julien. Cada vi té unes persones al darrere. Joyeux Noël! 

Més informació

La Part dels Àngels
  • Restaurants
  • L'Antiga Esquerra de l'Eixample
  • preu 3 de 4

En aquest desgavell de caixes que és La Part dels Àngels, hi treballa en Julien, un parisenc que importa, des de fa anys, algunes de les millors ampolles de vi francès que es poden tastar a Barcelona. Els viticultors són tan importants com el mateix vi, per ell. Un blanc de blancs com és un Sadi Malot (Vielle Réserve), vi blanc del Loira, el Cour- Cheverny Les Châtaigniers 2011 d’Hervé Villemade o un Savigny-les- Beaune ‘Aux Grands Liards’ 2008 son unes de les propostes.

També t'agradarà

10 vins i caves imprescindibles
  • Restaurants

Les propostes que satisfaran els paladars més exigents Alguns són més econòmics, d'altres piquen una mica més a la butxaca, però tots tenen el mateix en comú: han obtingut 5 estrelles. Us presentem 8 vins i 2 caves que no podeu deixar escapar si us agrada regar els àpats amb els millors caldos. Xin xin! També t'agradarà... Els millors bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enote

Jazz i vi: matrimoni perfecte
  • Música
  • Jazz

El Monvínic és, segurament, la seu més inusual del Voll Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Aquest centre divulgador de la cultura del vi acull, des de fa quatre edicions, algunes de les propostes més originals i exclusives de la programació del festival: les Monvínic Experience i les Downbeat Blindfold Test.Experiències úniquesLes Monvínic Experience proposen un exquisit maridatge entre vi i jazz, en què un dels músics del cartell del festival interpreta improvisacions inspirades per una selecció de caldos triada pels sommeliers del Monvínic, mentre els assistents les degusten, simultàniament i una per una. Les possibilitats que ofereix aquest joc són múltiples: tastar el vi primer i veure si allò que ens suggereix ho evoca o no la música que sentirem, o escoltar primer i comprovar si el tast sorprèn.Després de comptar en anteriors anys amb el guitarrista nord-americà Kurt Rosenwinkel, amb el pianista cubà establert a Barcelona Omar Sosa i amb el trompetista italià Paolo Fresu, en la 45a edició del festival el Monvínic va comptar com a convidat especial amb el saxofonista nord-americà, compositor i 'band leader' Ravi Coltrane, fill de John Coltrane i un dels representants actuals del post bop. Coltrane va tastar els vins prèviament per preparar les improvisacions, i després va tornar a degustar-los mentre oferia els seus maridatges al públic.El músic va posar els seus saxos tenor i soprano al servei de dos caves, l'Uvae 2008 (Xarel·lo, Chardonnay), un Brut Natu

Publicitat
Els millors bars de vins
  • Bars i pubs

Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Botigues de vins Celler de Gelida Amb una tradició de cinc generacions, el Celler de Gelida es va fundar com un modest celler l’any 1895. Va ser a finals dels anys 80 quan Toni Falgueras va iniciar una reconversió radical del negoci que ha culminat en el que és avui: potser el celler més complet –unes 3.500 referències– i alhora el que presta més atenció al producte de la terra. Hi trobareu una selecció espaterrant de vins de totes les DO catalanes, però també de tots aquells licors tel·lúrics que s’empassa la tieta quan va pitof: ratafia, aromes de Rupit, aromes de Montserrat, brandi del Penedès... Celler de Can Dani És la bodega de Gràcia per excel·lència. Un títol que s'ha guanyat després de més de 25 anys acostant l'interessant món de l'enologia a entesos i nous aficionats. A més de la seva àmplia bodega, un altre dels seus forts són les cates i els maridatges que organitzen. Vila Viniteca En ple Born trobareu aquesta botiga repleta de propostes nacionals i internacionals i una de les distribuïdores més importants d'Europa. També tenen un espai gastronòmic. Enoteca d'Italia Empresa de distribució i promoció de vins i destil·lats italians. La seva recerca se centra en vins provinents quasi en exclusiva de raïms autòctons italians i treballen amb bodegues petites i mitjanes. Sexy Wine El tord (zorzal, en castellà) és l'ocellet que va escollir Antonio Sanz fa 22 anys perquè fos la imatge dels seus vins. Els tr

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat