Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Varmuteo
Foto: Iker MoránVarmuteo

Així és la vermuteria gastronòmica del millor restaurant de Barcelona

Aquest minúscul celler triomfa amb una vintena de vermuts i entrepans exquisits com un hot-dog de mandonguilles

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Traduït per
Clara Clemente
Publicitat

Hi ha espai per a unes 14 persones en tamborets repartits per la barra i un local de només 25 metres quadrats. Una planxa, un forn, i un Roner, tots tres en versions mini, són tot el que a la cuina necessita Sergi Marambio per despatxar plats freds i planxadets. Acompanyats d'una àmplia selecció de vermuts, Varmuteo (Vilamarí, 2. 687 68 00 50) minúscul i bonic bar de tapes i vermut, ha aconseguit en només cinc mesos fer-se un lloc entre veïns i habituals de la zona de Sant Antoni i la part alta del Paral·lel.

On és el truc? Més que un truc, el que hi ha és una cuina força més àmplia en possibilitats que el que suggereix a primera vista. I és que Varmuteo compta també amb Jaume Marambio –germà de Sergi– i Victoria Maccarone, del veí restaurant gastronòmic Alapar, que va guanyar el premi de millor restaurant de Barcelona del 2024 de Time Out Barcelona, i la cuina del qual els permet proveir-se de bons guisats i algunes preparacions que eleven notablement el nivell d'una vermuteria a l'ús.

Entrepans? Magnífics, com el de fricandó o el de papada de porc amb formatge i mostassa

Començant pel hot-dog de mandonguilles, que ha necessitat poc temps per convertir-se en un clàssic de la casa, una posició que, això sí, s'ha de disputar amb dues mossegades magnífiques: el clàssic mallorquí de sobrassada i formatge, i un de papada confitada amb formatge i mostassa. Amb les mandonguilles, el fricandó o la papada ja llestes a la cuina del restaurant, només queda posar-los entre pa i pa i un toc de planxa abans de servir.

¡El  hot-dog de albóndigas de Varmuteo!
Foto: Iker Morán¡El hot-dog de albóndigas de Varmuteo!

A l'apartat de freds també triomfa el casolà. Com els musclos en escabetx que preparen ells mateixos i l'excel·lent verat marinat amb 'sunomono' –cogombre japonès adobat– i fumat. Un plat de restaurant, servit a la barra.

Varmuteo
Foto: Iker MoránVarmuteo

De formació coctelera, Marambio combina mitja dotzena de clàssics amb una potent carta de vermuts en què juntament amb Maccarone busquen referències poc habituals. La llista promet continuar creixent, però de moment acompanyar algun dels planxadets amb un vermut Aucata del Maresme és un pla fantàstic.

No hi ha cafè ni espai per a sobretaula, però val la pena quedar-se a les postres: el flam que fan servir aquí– també fet a casa –és d'una cremositat superlativa. A l'espera que una terrassa els doni una mica més de marge, ara com ara es manegen bé en aquest reduït espai gràcies a una carta curta i àgil que fomenta les visites ràpides. Vaja, que en menys d'una hora et pots menjar i beure bona part de Varmuteo. De tota manera, aprofitat que sí que fan reserves, no és mala idea assegurar-se el lloc, sobretot en caps de setmana.

NO T'HO PERDIS: Els millors llocs per fer l'aperitiu a Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat