Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Catrinas
ShutterstockCatrinas

Una desfilada de Catrinas baixarà per la Rambla per celebrar del Dia de Morts mexicà a Barcelona

Per segon any la típica celebració arriba a la Rambla amb una festa organitzada per Amics de La Rambla i Mexcat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

La cultura mexicana va més enllà dels millors restaurants del país que tenim a casa nostra. Un dels moments més tradicionals arriba durant la festa de Tots Sants, el Día de Muertos que coincideix amb la nostra castanyada. Des de l'any passat, aquesta acolorida celebració d'homenatge als familiars traspassats també té un racó a Barcelona.

Amics de La Rambla i Mexcat (associació cultural mexicana a Catalunya) organitzen per segon cop la Desfilada de Catrinas de Barcelona amb motiu de la celebració del Día de Muertos mexicà. Es tracta d'una activitat lúdica i festiva oberta a tothom mitjançant la representació de les catrinas, figura popular i típica associada a la tradició.

Les típiques catrines van ben vestides, elegants, recordant formes d'esquelets, un personatge tradicionalment femení però que en els últims temps admet tot tipus de reinterpretacions. Creativitat, barroquisme i molt de color entre la solemnitat i la disbauxa de carnestoltes.

Catrinas
Foto: Amics de la Rambla

Com participar en la desfilada de catrinas

Tothom està convidat a participar en la desfilada el dissabte 04 de novembre a les 12 h. El recorregut baixarà per tota la Rambla fins a Colom, i en alguns indrets típics (Palau de la Virreina, Liceu, plaça Reial, monument a Colom...) es faran fotos de grup.

Un jurat independent valorarà aspectes com el maquillatge, el vestuari, l'originalitat,per entregar el premi a la millor catrina, a la millor parella i a la catrina més original.

Per participar cal inscriure's – sigui individualment, en parella o com a grup – enviant un correu a mexcat.org@gmail.com indicant el nom de les persones participants, l'edat, el nom de la catrina i tot allò que pugui ajudar el jurat a identificar-la millor.

NO T'HO PERDIS: Entrades gratis per un concert a la Sagrada Família

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat