Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Iniciativa animals de companyia
Foto: Guàrdia Urbana de Barcelona

Fins diumenge, es vigilaran a tota la ciutat les conductes relacionades amb la tinença d'animals de companyia

La iniciativa s'emmarca dins el Pla Endreça per mantenir la convivència entre les mascotes i les persones als espais comuns

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

A Barcelona hi ha uns 180.000 gossos. Però, quants d'aquests animalons són ben educats? Per a millorar la convivència entre les mascotes i les persones en els espais comuns, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya que vigilarà a diversos punts de la ciutat les conductes relacionades amb la tinença d'animals de companyia que puguin alterar la convivència o que degradin l'espai públic.

Iniciativa animals de companyia
Foto: Guàrdia Urbana de Barcelona

La iniciativa la durà a terme la Guàrdia Urbana de Barcelona durant aquesta Setmana Santa, fins al pròxim diumenge 31 de març. Els objectius principals del control és sensibilitzar la ciutadania sobre la importància dels comportaments cívics respecte a la tinença d'animals de companyia, sobretot de gossos. Conscienciar els propietaris de la normativa actual, verificar que els animals estan identificats i que porten sistemes de subjecció i evitar la presència de companyia en els parcs infantils també són objectius prioritaris de la campanya.

Iniciativa animals de companyia
Foto: Guàrdia Urbana de Barcelona

Aquesta mesura s'emmarca dins el Pla Endreça de l'Ajuntament que també va impulsar una campanya d'informadors a les zones per a gossos deslligats a tots els districtes. Els informadors van explicar a diversos propietaris la nova normativa per passejar els animals per algunes zones de Barcelona.

Multes per portar els gossos deslligats

El passat mes de novembre, l'Ajuntament va anunciar que multaria amb sancions de fins a 300 euros a qui portés el seu gos deslligat fora dels espais i horaris establerts. El consistori va habilitar 109 zones on els animals poden passejar lliurement, uns espais que es van sumar als 166 pipicans que ja existien a diversos punts de la ciutat. En cas d'incomplir la normativa, les multes van dels 100 als 300 euros depenent de si la raça del gos és perillosa o no.

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Setmana Santa

    Últimes notícies

      Publicitat