Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parc infantil Poblenou
Foto: Ajuntament de Barcelona

Barcelona estrena parc infantil de 800 metres quadrats amb llits elàstics, tobogans i jocs d'equilibri

L'espai és una de les noves àrees singulars accessible per a infants amb diversitat funcional i amb discapacitat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si teniu canalla, segur que cada setmana us trenqueu el cap per buscar llocs nous per passar una bona estona amb els més petits. Tot i que a Barcelona podeu fer centenars de plans per gaudir en família, un clàssic que mai falla és anar a un dels parcs infantil de la ciutat. Ara, a la llista en podem afegir un de nou on tant els nens com els adults no tindreu temps per avorrir-vos. El parc del Poblenou, just a l'inici de la rambla del Poblenou, acull aquest nou espai de 800 metres quadrats que inclou zones per jugar i experimentar com un circuit de llits elàstics, gronxadors de tota mena, com un de tipus cistella i un amb doble espatller, tobogans i xarxes d'escalada.

Parc infantil Poblenou
Foto: Ajuntament de Barcelona

'La platgeta del Poblenou' és una zona de joc infantil pensada per a diverses edats i capacitats, on els infants amb discapacitat i amb diversitat funcional també poden passar una bona estona. Els gronxadors i tobogans estan pensats per poder accedir-hi també des d'una cadira de rodes, així com una taula sorral que permet a tothom que no pot accedir al sorral que també pugui experimentar amb la sorra. L'espai vol fomentar la inclusió dins el joc per aquest motiu totes les activitats lúdiques principals tenen accessos adaptats.

Parc infantil Poblenou
Foto: Ajuntament de Barcelona

El parc té un circuit de tres llits elàstics, un tobogan de llarg recorregut, troncs d'equilibris per pujar per la duna, un petit turó amb un tobogan de baixa alçada, un tub per amagar-se i un giratori pensat per als infants més grans i, fins i tot, pels adults. Totes les activitats aprofiten l'orografia natural del parc i també s'ha instal·lat una zona d'estada amb ombra que actualment s'aconsegueix amb una tela que funciona com a teulada tèxtil. Quan la sequera ho permeti, però, es preveu que l'ombra s'assoleixi de forma natural amb la instal·lació de plantes enfiladisses.

Les àrees de joc de Sant Martí

'La platgeta del Poblenou' és una de les tres àrees de joc infantil singulars del districte de Sant Martí i la vuitena de la ciutat. Tots els espais s'emmarquen dins el Pla de joc a l'espai públic, que inclou elements per assegurar l'accessibilitat i la inclusivitat dels infants dins les àrees de joc de Barcelona. Els districtes de l'Eixample, Nou Barris i Sants-Montjuïc ja disposen d'aquestes nous espais, tot i que, de moment, Sant Martí és el que més en té. 

El districte acull tres parcs: el Parc de les Glòries, una de les primeres àrees singulars de la ciutat; les Torres d'Alfons el Magnànim, un espai al Besòs i el Maresme de 760 m² amb un gronxador col·laboratiu; i la recentment inaugurada Platgeta del Poblenou. En els pròxims mesos, Sant Martí tindrà una altra gran àrea de joc que ja està en construcció al parc de les Glòries Catalanes, prop del Disseny Hub Barcelona, i es convertirà en una de les més grans de la ciutat.

NO T'HO PERDIS: Cine infantil a la cartellera de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat