Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gegants de la Ciutat
Ajuntament de BarcelonaGegants de la Ciutat

Més de 600 gegants de tot Catalunya desfilaran pels carrers de Barcelona

L’acte s’emmarca dins la celebració dels sis-cents anys de tradició gegantera, que també oferirà altres activitats

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Sis-cents anys de tradició gegantera es tradueixen en una gran festa de commemoració, per això, d’ara fins a mitjans d’octubre, Barcelona acollirà diverses trobades, exposicions i activitats per homenatjar aquests grans ninots folklòrics. El tret de sortida d’aquest gran homenatge serà la Trobada Nacional de Gegants, el pròxim 28 d’abril, on més de sis-cents gegants desfilaran pels carrers de la ciutat fins a arribar al passeig de Lluís Companys, on interpretaran un ball final conjunt. 

La concentració reunirà 230 colles procedents d'arreu de Catalunya, que partiran en cercavila des de quatre punts pròxims a l’Arc de Triomf: des del parc de la Ciutadella, des de la plaça d’Urquinaona, des del Born i des del parc de l’Estació del Nord. Les colles de Barcelona faran d’amfitriones, per això els gegants de la Ciutat, els gegants del Pi, els gegants de Santa Maria del Mar i els gegants de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, encapçalaran les rues d’aquesta jornada, que es consolidarà com la trobada més gran de geganters mai vista. 

Un cop totes les colles arribin al passeig de Lluís Companys, al ritme de la música de Metralla, es duran a terme diferents espectacles, com el Ball d’Aniversari dels gegants de l’Agrupació o el Ball dels gegants de la Ciutat. Finalment, la festa acabarà quan les 230 colles participants ballin al mateix temps.

Altres activitats commemoratives

Els següents actes per commemorar els sis-cents anys de gegants a Barcelona no seran fins al setembre, coincidint amb les Festes de la Mercè. Llavors, diversos gegants d’Europa i de l’Estat Espanyol visitaran la ciutat per participar en la Trobada Internacional de Gegants

Més endavant, al mes d’octubre se celebrarà una mostra de gegants centenaris històrics de Catalunya, una trobada que ensenyarà figures de fa més d’un segle i que anirà acompanyada d’una exposició al Born CCM, on s'exposaran altres gegants. També, el 18 i 19 d’aquell mateix mes al Born CCM i al Palau de la Virreina se celebrarà el Congrés geganter on es duran a terme xerrades, presentacions i taules rodones liderades per persones de referència en l’àmbit, que parlaran de temàtiques d’actualitat dins el moviment geganter i de la cultura popular. 

600 anys de tradició

Aquest 2024 es commemoren els sis-cents anys de la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat, i al món. La menció es troba al Llibre de les Solemnitats de Barcelona, que inclou els elements municipals que van participar en la processó del Corpis de 1424 i en el que es fa referència a ‘Lo rey David ab lo Giguant’. Segons els investigadors, aquesta és la primera referència als gegants en l’àmbit mundial.  

NO T'HO PERDIS: Coses per fer a Barcelona a l'abril

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat