Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pastisseria Kessler Galimany
Foto: Instagram / @kessler.galimany

Tanca aquesta històrica pastisseria de Barcelona després de 74 anys a la ciutat

L'establiment va obrir l'any 1950 i estava en mans de Joan Galimany, la segona generació al capdavant del negoci

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

La pandèmia va marcar l'abans i un després de molts negocis que van intentar sobreviure i remuntar quan les mesures van permetre tornar a sortir al carrer. Un dels sectors més afectats va ser el de la restauració; en un món on la gent demana més a domicili, molts establiments de la ciutat s'han quedat a la vora del precipici. Alguns es van veure obligats a tancar, com va ser els casos del restaurant Sagarra, el Senyor Parellada i Can Lluís, mentre que d'altres encara arrosseguen les conseqüències de la pandèmia. La històrica pastisseria Kessler-Galimany és una de les que no ha aconseguit aixecar cap i, després de 74 anys a la ciutat, tancarà les portes per sempre

"Des de la pandèmia portàvem arrossegant una gran flaquesa, sobretot econòmica, i quan una cosa no es pot aguantar, el millor que es pot fer és tancar la persiana", ha lamentat Joan Galimany, la segona generació al capdavant del negoci, a EL3, el portal de notícies de Sants-Montjuïc. Galimany ha afegit que "no és el mateix treballar actualment, amb les noves normatives, els nous impostos, i els nous lloguers" i ha confessat que "desgraciadament, les petites empreses no hem pogut aguantar ni assumir totes aquestes despeses". Les reaccions a les xarxes no s'han fet esperar i alguns usuaris han lamentat amb nostàlgia la pèrdua de la pastisseria amb comentaris com "quin greu, quin cop" i "quin greu, la pastisseria de la meva infantesa sortint de l'escola". 

Pastisseria Kessler Galimany
Foto: Instagram / @kessler.galimany

Tres quarts de segle a Sants

La Kessler-Galimany és una de les pastisseries més antigues i emblemàtiques del barri de Sants i es va convertir en l'establiment de referència per al veïnat. La Teresa Kessler i en Josep Galimany van fundar-la l'any 1950 al número 53 del carrer de Sants, el mateix establiment on encara es troba activa. El matrimoni va començar aquest projecte amb la idea d'elaborar pastisseria artesana de qualitat i de convertir-lo en un negoci familiar. Amb el pas dels anys, va ser el seu fill Joan Galimany que va agafar el relleu i durant 37 anys ha estat ell qui ha estat al capdavant del negoci i, tot i que ha introduït noves tecnologies i productes més moderns, l'elaboració artesana sempre ha estat present. 

Sala per a festes infantils, càterings per a esdeveniments o celebracions, cafeteria amb productes d'elaboració pròpia i un forn de pa són alguns dels serveis que la Kessler-Galimany ofereix a la seva clientela, la majoria encara del barri. Gairebé tres quarts de segle després, l'establiment s'acomiadarà del barri el pròxim 3 d'abril sense cap esdeveniment especial.

La primera pastisseria amb 'escape room'

A més de ser un dels establiments de pastisseria amb més tradició popular de Barcelona, també va ser el primer a incorporar un 'escape room'. La zona de joc es trobava al magatzem-obrador just davant de la pastisseria d'Hostafrancs, que disposava de diverses habitacions on els participants vivien una història que començava amb la mort de l'avi de Joan Galimany i, arran d'aquest succés, es plantejava el misteri a solucionar. Al llarg de la història, hi havia un enigma a resoldre i algunes tasques de pastisseria per fer, tot i que no es tastaven dolços de veritat. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat