Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
CruiX
© Maria DiasCruiX

Menjar prop de la Fira de Barcelona

Els millors bars i restaurants per desconnectar una estona del ritme frenètic de conferències i reunions

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Quan assistim a alguna fira o congrés, acostumem a passar-hi hores i hores sense sortir del recinte, a vegades sense menjar ni parar cinc minuts per desconnectar del ritme frenètic de reunions i conferències. Us proposem 12 restaurants i bars a tocar de la Fira de Barcelona perquè feu un parèntesi i us hi escapeu una estona. Segur que, després de visitar-los, tornareu amb energies renovades i ganes de treballar!

  • Restaurants
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4
El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat. Tot de la millor qualitat i en un local desenfadat per resoldre un àpat de celebració o el sopar després de sortir del Lliure, el Mercat de les Flors i del BTM, que li queden al costat.
Xemei
  • Restaurants
  • Italiana
  • El Poble-sec
  • preu 3 de 4
No és el mateix dir “avui hem sopat en un italià” que “avui hem sopat en un venecià”. Encara hi ha categories! Quan, al Poble-sec, va obrir el Xemei, aquest incís es va fer imprescindible. Els bessons –xemei, en dialecte venecià– Stefano i Max Colombo van portar a Barcelona una cuina transalpina que superava d’una vegada els macarrons a la bolonyesa i les pizzes quattro stagioni. Arribava el peix tal com el cuinen al Vèneto, i havíem d’aprendre què són les sarde in saor o el baccalà mantecato: una altra cuina italiana era possible. (Llegir-ne més)
Publicitat
  • Restaurants
  • Sants - Montjuïc

Un altre home important en la història recent de la tapa és en Txema Martínez, que va ser el xef de l’Inopia d’Albert Adrià, zona zero de la reinvenció de la tapa nostra. Ara és cuiner i soci de la Bodega Amposta, un encantador local restaurat que recupera la memòria històrica de la Font de la Guatlla, i també la millor cuina catalana de platillo i tapa, fet amb un forn de brasa. Peus de porc amb trinxat, callos amb capipota... I uns cigrons amb carabiners inoblidables!

  • Restaurants
  • Hostafrancs
  • preu 2 de 4
Aquest restaurant d’Hostafrancs es dedica des dels seus inicis, ja fa més de 250 anys, a la cuina catalana i als productes de temporada. A la seva carta habitual hi trobem vedella de Girona, els pollastrons, les costelles de xai o l’escalivada, tot ben fet a la brasa. Les postres també són casolanes, com el flam de mató i púding de xocolata.
Publicitat
  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • Sant Antoni

El típic bar de barri que no s’ha convertit al hipsterisme predominant, ni falta que li fa. Ens agraden aquests bars que defugen qualsevol moda i que es mantenen ferms en el seu esperit de barri, de clientela fixa, de vermut de tota la vida. Els passavolants són els de sempre, els que al matí hi van a esmorzar els seus entrepans descomunals i al migdia de cada dia (perquè el vermut només de diumenge és de moderns), o a les tardes els més valents, hi fan el vermut de la casa amb envinagrats exquisits i conserves de primera que preparen en combinats. Vins a granel i, sobretot, molt bon rotllo! Una oferta senzilla però no fa falta gaire res més per gaudir dels plaers de la vida, no trobeu?

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Sempre és notícia que un valencià faci arròs aquí: un exemple d'això és el Cruix, del castelloní Miquel Pardo (cuina) i Carlos Rodríguez (de Valladolid, sala i vins). Joventut i testosterona: xicotots joves en un bareto xinès-gallec reconvertit en casa de menjars moderna i popular, amb un menú degustació que no supera els 40 euros.

Pardo explica que després d'anys treballan en Michelins li venia de gust crear un lloc on hi menjarien els amics. Com a bon valencià, el que més els uneix és la paella al centre, la cerveseta, la diversió i la curiositat. Com l’obús de la cançó –sona rock castís sense manies–, esclata en una carta de platets/platassos difícil d’oblidar. Pardo no ha volgut que la paella sigui un destí final per se sinó un plat important, i ha disposat un menú de degustació de deu passes que és per treure’s el barret, per uns 35 euros, amb plats com croquetes de xai o arròs de gambes a l'all. Paella pura; no pas en recepta sinó en esperit, arrossos reinventats, però secs i de gra arrenglerat amb precisió fallera. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Catalana
  • El Poble-sec
  • preu 1 de 4

Des de finals de la dècada dels 70, la Maria Xandri està al càrrec d’uns fogons que continuen fidels als plats i a l’essència d’una casa de menjars clàssica, i fins i tot els preus són del segle passat: tres plats i postres per només 10 euros. Són versions humils però digníssimes de clàssics de la cuina catalana: canelons, capipota, llenties guisades... 

En consonància, també decoració i mobiliari ens donen una sensació pretèrita absoluta i, no obstant això, l’estricta netedat fa que sembli acabat d’inaugurar. Fill i nora reparteixen plats amb familiaritat i projecten el negoci cap a un futur mestís: ara els diumenges ens proposen cuina peruana.

  • Restaurants

Un restaurant de cuina gallega que feia falta a Barcelona. No perquè no hi hagi oferta en aquest sentit, sinó perquè és un bon punt entremig per assaborir les menges d’una autèntica taverna gallega sense el soroll ni la incomoditat habitual d’aquests espais i sense haver d’afluixar gaire la butxaca. Les taules i cadires són còmodes, els cambrers són molt atents i s’hi menja francament bé.

Es defineix com a 'pulperia', i el pop no falla a la brasa, estofat ni el clàssic a 'feira'. Impressionen les olles de coure que tenen just a l’entrada per coure el pop. No us decebrà el 'lacón', els peixos a la brasa, les croquetes i tota la resta de clàssics gallecs. Tenen un segon local a l’Eixample Esquerre (Buenos Aires, 2) 

Publicitat
Oleum
  • Restaurants
  • Mediterrània
  • Sants - Montjuïc
  • preu 3 de 4
Espai important i vistes espectaculars, cuina creativa. El seu menú de migdia mereix anar-hi després de visitar el MNAC. I la seva tranquil·litat és insòlita inclús per un lloc d'alta gamma. Podreu dinar envoltats d'obres de Tàpies.
  • Restaurants
  • La Nova Esquerra de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Al capdavant dels fogons del Tandoor hi ha el fill del primer restaurant indi de Barcelona, el Taj Mahal del carrer Calàbria, Ivan Surinder, format als fogons del Tickets. 

Ell ha actualitzat i ha alleugerit la cuina índia: vegeu una contracuixa de pollastre marinada amb iogurt i coriandre, una croqueta de verdures i maionesa de menta, o un sheek kebab, un taco de xai masala amb una base d’iceberg amb mango especiat i chutney d’alvocat: una excelsa 'streetfoodietzació' dels plats clàssics de la cuina india, vaja. 

I el pollastre 'tikka masala', al forn tendur amb gingebre, coriandre i pebrots, segueix tan bo com sempre. Un plat també lleuger tot i la salsa contundent, acompanyat d’un vegetable pulao, un arròs basmati amb verdures i cúrcuma i un naan d’all. Ah, i res pica en excés. Encara que si així ho voleu, us afegiran picant per sortir traient fum pels queixals, d'aquí a Bangalore. Ja se sap que els catalans som de poc picant, i això no sempre és el més assenyat, encara que ens ho pensem. 

També t'agradarà

Els 50 millors restaurants
  • Restaurants
  • Cuina creativa

Barcelona és una de les millors ciutats del món per menjar i beure. Això ho sabem la gent que hi vivim, i també els professionals de la gastronomia que any rere any premien els nostres fogons amb distincions que alcen la ciutat en el pòdium de la bona teca internacional. L'oferta és variada, de qualitat, monumental: des del petit bar de tapes de tota la vida, fins als restaurants amb estrelles Michelin. Tot i que el repte és difícil, ens hem proposat seleccionar els 50 millors restaurants, aquells amb els fogons més fiables de la multitud de bones taules barcelonines. No hi donem més voltes: aquí teniu els 50 restaurants que no us fallaran mai. Bon profit El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-nos de teories per una estona i observem com fer l'amor –hetero, gai, bi...– s'ha portat a la gran pantalla durant tots els temps. Aquí teniu les escenes que han fet pujar la temperatura als cinemes. També t'agradarà... Restaurants romàntics 13 restaurants per impressionar noves conquestes i conquerir parelles poc impressionables El Pla Tan sols fa falta que hi passeu per davant per comprovar que el Pla és el re

Els 100 millors bars de Barcelona
  • Bars i pubs

Si alguna cosa no li falta a Barcelona són bars. A tots els barris de la ciutat hi trobem una immensa oferta que en moltes ocasions ens fa dubtar a l'hora de triar. Tant si busqueu bars de tapes i braves com si preferiu fer vins, canyes i vermut, no us perdeu aquesta selecció de 100 locals imprescindibles a la ciutat. I si no voleu beure alcohol, també us hi hem inclòs cafeteries i teteries! Bars de vins Sempre és un bon moment per gaudir d'un bon vi, siguis entès o no Bars de tapes Per molts, una religió i una excusa per per trobar-se amb els amics! Per prendre canyes Els millors assortidors de cervesa de la ciutat Cerveses artesanes Els abeuradors de birra elaborada artesanalment Per menjar patates braves Les 20 millors racions de patates braves de Barcelona Per fer el vermut Els clàssics de la ciutat i els nouvinguts a l'escena vermutaire Els millors pintxos Gran plaer basc en petit format Cocteleries Els millors còctels i els bàrman amb més carisma Teteries 10 establiments on sempre és l'hora del te Temples del cafè 10 cafeteries per satisfer el plaer més fosc El més vist Les millors escenes de sexe La relació especial que té el cine amb l'erotisme –que situa l'espectador a la posició privilegiada del 'voyeur'– ha estat objecte de diversos estudis acadèmics, sobretot per part de feministes. Tal com es va veure amb el rebombori creat per 'Nymphomaniac', la línia que separa les escenes de sexe de la pornografia és molt fina i, en algunes ocasions, poc definida. Però deixem-

Publicitat
Les millors cocteleries
  • Bars i pubs
  • Cocteleries

Prova alguns dels millors còctels fet a mida de Barcelona, i de passada, coneix els barmans amb més carisma de la ciutat. Tant si prefereixes una decoració clàssica, de vellut vermell i les begudes de sempre, com si vols un ambient més modern, tenim un lloc per tu. Trobes a faltar alguna de les cocteleries imprescindibles? Ens ho pots dir als comentaris de sota. Les 20 cocteleries de referència Dry Martini Amb l'intrèpid bàrman Javier de las Muelas no s'hi juga. Ni tampoc amb la llegendària barra d'aquesta cocteleria reconeguda internacionalment com una de les millors del planeta. Se les saben totes. La barra és l'escenari de les coreografies més complicades. Aquí  es venera el còctel. No goseu sortir sense haver provat el Dry Martini –sense competència a Barcelona– i alguna de les creacions magistrals de De Las Muelas. Tot i la seva popularitat i el 'punch' mediàtic del seu bàrman, el Dry Martini continua sent una referència ineludible. I és que, senyors, això no és una cocteleria, és una església. Semon 9 Night Els de Semon no en tenen prou de tenir una de les millors botigues gurmet de la ciutat, un càtering de luxe, tenir tres restaurants (un d'ells de cuina japonesa) i haver dut la marca a Madrid. Ara, tot aprofitant el local del carrer Santa Fe de Nou Mèxic, el Semon 9, aprofiten l'embranzida i continuen la festa de les 11 de la nit a les 2 de la matinada amb un espai on pots fer un còctel o sopar alguna cosa lleugera, ja sigui perquè acabes de sortir de l'oficina, del

Recomanat
    També t'agradarà
      Publicitat