Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La pizza nostra: les millors pizzes de Barcelona
Murivecchi
Ivan Giménez Murivecchi

La pizza nostra: les millors pizzes de Barcelona

Els millors plaers rodons de Barcelona...

Advertising

Familiars, individuals, a l'estil napolità o de Chicago, carnívores, per a vegetarians, amb combinacions boges i també per a celíacs. La pizza, aquesta fidel companya que sempre ve de gust, no s'ha de menysprear i per això hem seleccionat algunes de les millors de Barcelona. Però si voleu trobar el llistat més complet de pizzeries de Barcelona per a tots els gustos i butxaques visiteu l'article sobre les millors pizzeries de Barcelona o també les pizzeries de nova fornada, les més originals de Barcelona. Gaudiu del plaer més rodó de la ciutat.

Sports Italian Bar

Restaurants Pizza El Gòtic

Capítol “un italià m’ha dit que...”. Un amic em va comentar que coneix un genovès que li va dir que “les millors pizzes de Barcelona són a l’Sports Italian Bar”. Calia comprovar-ho, perquè és el típic lloc on no hi posaríem mai els peus: un bar rònec i minúscul a l’epicentre del desgavell guiri, pantalla gegant i fotos del Barça de mida mural. Però és cert que les pizzes són la mar de bones i barates: disposen de forn de llenya i us porten a taula una pizza a l’estil napolità excel·lent. Amb tots els tòpics: si la vostra acompanyant li fa el pes, el cambrer li declararà amor etern. Al migdia, menú a 8,95 euros amb qualsevol pizza, tiramisú i (bon) cafè.

La Locanda

Restaurants Italiana El Gòtic

En la difícil tasca de combinar la pizza amb el producte de mar, aquí són uns asos. El secret: marisc de qualitat cuinat amb vi blanc abans de posar-lo a fornejar. No us perdeu la seva pizza Posidó, amb sipionets, tonyina i anxoves: molta substància i vores petites. Un altre punt a favor que els fa destacar és la cura amb què tracten les calzone: tasteu la Faune, amb xampinyons, pebrot, salami i mortadel·la.En la difícil tasca de combinar la pizza amb el producte de mar, aquí són uns asos. El secret: marisc de qualitat cuinat amb vi blanc abans de posar-lo a fornejar. No us perdeu la seva pizza Posidó, amb sipionets, tonyina i anxoves: molta substància i vores petites. Un altre punt a favor que els fa destacar és la cura amb què tracten les calzone: tasteu la Faune, amb xampinyons, pebrot, salami i mortadel·la.

Advertising

Bella Donna

Restaurants Italiana Les Corts

Una altra rara avis: Carlos Labelle és francès, i al Bella Donna forneja unes pizzes amb personalitat. A part d’un exèrcit de receptes tradicionals, disposa de dues especialitats pròpies. Una són les pizzes al dente, molt més cruixents que les habituals, i l’altra, una veritable raresa: la pizza schiacciata, o una emna de calzone plana, un disc de massa tancat i farcit. Els preus són un xic més elevats que en altre llocs, però el plat és molt generós i hi sovinteja la matèria noble. Fiable: tenen la categoria de Restaurant Italià Agregat que atorga la cambra de comerç italiana.

Tress i No Res

Restaurants El Raval

Si parlem de pizza creativa, cal parlar de Tress i no Ress. La seva creativitat és rústica, però efectiva, molt propera a l'ortodòxia catalana. Potser els fonamentalistes de la massa rebutjaran aquest entranyable cau com a pizzeria: són porcions de pizzes estil Chicago –massa esponjosa, d'uns tres centímetres d'altura– que van equipades amb cobertures sorprenents: d'api i foie gras, de botifarra negra, de samfaina de verdures, de vedella rostida... Delicioses és dir poc. Tres porcions són un sopar de campions i que embafa molt poc, per la seva flonjor.

Advertising

Solo Pizza

Restaurants Italiana Eixample

“Ningú no fa el que fem nosaltres, a Barcelona”. En Francesco, propietari de Solo Pizza, es refereix al fet de ser un restaurant “que només serveix l’autèntica pizza romana”. Estem parlant d’una pizza fina, cruixent, que, segons explica en Francesco, “es fa amb una mescla de tres farines diferents i que fermenta durant dotze hores”. Es fa així perquè “l’objectiu és que s’infli fora del teu estómac, i no pas dins”. I té raó: surto del restaurant –intimista, convida al xiuxiueig– sense pesantor. El preu de la pizza es dispara, però els ingredients són de primera. Recomanació: compartiu antipasti.

La Perla Nera

Restaurants Italiana Ciutat Vella

Som en el quilòmetre zero de la pizza a Barcelona. Ja deu fer quasi 30 anys que La Perla Nera dispensa pizzes a la Via Laietana. I encara que hagi patit l’allau de turistes, aquest restaurant de dimensions hercúlies ha resistit l’inevitable punt de degradació de les zones massificades. Hi podem menjar unes peces fines, ben torradetes i cruixents, amb una matèria primera molt digna. La meva favorita és la de salmó flamejat i gambes.

Al taglio! Quatre extres de pizzes al tall

Eslice Pizza

Restaurants Italiana El Raval

Aquesta és un dels locals més fiables de pizza al tall de la ciutat; la seva situació a la Boqueria així ho garanteix. La massa és fina, cruixent, a l’estil napolità. Demaneu la d’anxoves i brie, amb una matèria primera sense màcula.

Pizza del Born

Restaurants Italiana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Som davant una pizza amb massa estil Chicago (o argentina, el lloc ho és), gruixuda i esponjosa.  La seva situació i preu és immillorable per fer un alto en el camí de la marxa i disposen de fins a 27 receptes diferents.

Advertising

Pizza Pazza

Restaurants Italiana Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Els germans Luca i Corrado han anomenat aquest local de porcions ‘pizza boja’, perquè el que cerquen són combinacions d’ingredients extraordinàries. Com la de xili calabrès, una barbaritat de sabor i de picant.

La Pizza

3 de 5 estrelles
Restaurants Italiana Gràcia

En aquest petit local de menjar per emportar, on es pot fer un mos també, s'hi respira un aire napolità d'alçària. Molt bones pizzes, lasanyes i unes singulars croquetes d'espagueti. I també hi podem trobar autèntica pastisseria italiana, fins i tot 'cannoli'. –M.A

Advertising

Pizzeria Il Fuoco

Restaurants Italiana Sant Gervasi - Galvany

Tota una veterana; aquest petit establiment de pizza estil argentí va obrir el 1983 i és sinònim d’elaboració diària i qualitat. Si passeu el trist tràngol d’haver de frequentar la Clínica del Pilar, les seves llenques us alegraran.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising