Els nois de Parallelo –van deixar San Remo perquè “era avorrida, només hi ha cançó lleugera”– apliquen una ètica artesana impecable als seus gelats. Aquí segur que estaran distrets: sobretot quan es dediquen en cos i ànima a produir gelats tan frapants com el de pinya amb alfàbrega, sense cap preparat. En els seus sorbets, la composició és d’un 70% de fruita. Itàlia és un país d’herba mediterrània, més que el nostre, i els agrada experimentar. S’especialitzen també en gelats salats, arrisquen i guanyen. I paren molta atenció al km 0: el seu sorbet de pera de Lleida és una delícia. No menys frapant és el seu gelat de mongeta del Ganxet: inspirat en el gelat japonès d'azuki, és cent per cent vegà, i recomanen que el combineu amb xocolata negra.
Refrescar-se a Barcelona
Gelateries, sucs o batuts: 10 propostes per passar la calor de l'estiu
5 gelateries
Massimo Pignata va deixar la seva Itàlia natal per obrir aquesta gelateria artesanal a l’Eixample. Els seus gelats estan fets amb ingredients purs, 100 % naturals, tal i com els seus avis piemontesos haurien volgut. Cada cop que els tasteu, el cop de puny de plaer de trobar-vos el sabor pur fet gelat ens colpeja. Si preferiu menjar i beure calent, proveu el cafè i acompanyeu-lo dels dolços del dia, elaborats pel Massimo. Aquest home és capaç de gelat de coca de Sant Joan!
Takashi Ochiai és un dels grans pastissers de Barcelona i ara apunta també al gelat. Amb l’ajuda d’Andrea de Bellis, artesà italià, ha desenvolupat una geladeria italiana tradicional amb tocs japonesos. Per caure de cul: viatge en cremositat delirant a Àsia i sorbets de sabors com cirera i 'umeboshi' (la pruna envinagrada del Suprunaman de l’Arale!).
Kurimu, així es diu la gelateria, vol dir cremós en japonès, i va néixer per una idea de la filla d'Ochiai, la Yuri. Segueixen la mateixa filosofia de producte de qualitat i km 0 de la pastisseria –llet fresca, el wasabi del gelat de iogurt amb wasabi es fa amb ingredients de proximitat!– i hi trobareu sabors tan plaents com el sorbet de maduixa, llima i 'yuzu' o el de xocolata i gingebre. Atreviu-vos amb el gelat de sèsam negre, deliciós, o demaneu-los amb un 'tayaki', un simpàtic peixet de pasta fullada, que vindria a ser el cucurutxo japonès, però molt més bo que la tantes vegades indigesta neula. Obren a partir del 25 d'abril.
Segon establiment de Delacrem i aventura més recent de Massimo Pignata, que va obrir la gelateria al carrer d'Enric Granados l'any 2010. Es diu Obrador Delacrem, guanya metres per a l'elaboració de gelats i l'experimentació i fa visible part dels processos de producció. Aquí Massimo i el seu equip exploren els sabors clàssics –treballen amb fruita de temporada i per tant canvien periòdicament els gelats– però també en desenvolupen de nous, com el de crema d'anacard vegana, el d'albercoc i anacard, i el d'albercoc rostit amb romaní, les primeres noves incorporacions a la carta. "Aquí tenim més joc: una planxa, un forn per torrar fruits secs, espai també per al lliure de gluten... entenc l'Obrador com el centre per a futurs desenvolupaments, com un laboratori on conceptualitzar i crear noves idees", explica el gelater.
L'Obrador Delacrem ofereix gelats, cafeteria i un altre producte que no faltarà, marca de la casa, és l''affogato': una bola de gelat dins d'una tassa de cafè amb llet ofegat per un 'espresso'.
Els barcelonins de pedra picada recordaran els entrepans del Bar Pichi, boníssims i ideals per recuperar forces a Poble-sec després d'un concert. I aquest comerç torna al barri amb una nova encarnació: en Manel Garcia Arias, nebot dels propietaris de l'antic Bar Pichi, el va reobrir el 2022 com a una geladeria. Assessora en Manel l'Aitana, una amiga pastissera.
El local és petit, però té espai suficient per poder preparar els gelats allà mateix i també està renovat de dalt a baix amb fusta fosca i un color blau cel que recorda un cel clar d’estiu. Ara bé, la joia de la corona de la decoració de la Gelateria Pichi són els mosaics de vitralls que ha fet a mà el mestre vitraller Joan Serra, de Sabadell. "Quan hi entreu, si aixequeu el cap i mireu a dalt, veureu un mosaic que representa tot allò que he viscut al Poble-sec des que vaig néixer", explica el Manel.
Sempre és una alegria veure negocis de barri regentats per veïns de tota la vida enfocats a la clientela local. I ho ha aconseguit, perquè cada dia molts barcelonins fan parada obligada a Pichi per tastar els seus gelats artesanals, tots boníssims –amb menció especial pel de festucs de Sicília amb un toc de sal– i gairebé tots d’un o dos sabors com a molt. En Manel Garcia té clar que per molt que la clau de tot plegat està en la senzillesa: "Fàcil: si el producte és bo, el gelat surt bé".
“Quan veus que una gelateria té més de 25 sabors i diu que és artesana, malfia-te’n. No tenen temps de fer-los”. L’Alessadro Gaetano, soci d’OGGI (Officina Gelato Gusto Italiano), és taxatiu. “La matèria primera marca la qualitat. Fem el gelat de pistatxo amb festuc sicilià i ja està. L’industrial és aire, sucre i colorant”. Els tasto i m’ho crec: sabors refrescants com el de fonoll salvatge, menta i alfàbrega –un clàssic sicilià– acoloreixen el paladar en alta definició. Com a bon argentí, el papa d’ara hi entén de gelats: OGGI són proveïdors oficials als saraus de la Santa Seu.
Possiblement una de les millors gelateries italianes de la ciutat. Ofereixen una gran varietat de sabors, i tots els seus productes, inclosos els canolis sicilians (3 euros la peça) estan elaborats amb ingredients naturals, sense colorants ni conservants. Vaja, el paradís dels amants dels dolços saludables. I el cafè també és barat i excel·lent, dues condicions difícils de trobar a Sant Jaume. Viva l’Italia!
Al neó del local hi diu 1984 , però el local va obrir el 2012 . La vida geladera de la Roberta Bernasconi, de la Llombardia, té bemolls. El seu pare va obrir la seva Gelatomania a Milà el 1984 , quan ell ja en tenia 58 . I quan el fill de la Roberta va anar a estudiar a Barcelona, ella –que havia estudiat cinema però vivia a Gran Canària fent gelats– el va acompanyar. Peripècies a part, els gelats són fantàstics, bé siguin els sabors clàssics –fins a 25 de diferents– o invents que dosifica amb comptagotes, com el de crema de mascarpone amb poma. Sense voler ser pretensiosa, afirma posseir "la clau d’un bon gelat: bon producte i l’equilibri entre greix, sucre i aire". Té l’obrador a la vista, i és generosa; dues boles artesanes a 3 euros. No escatima "en l’ingredient més car d’un gelat a Barcelona: l’electricitat!".
L'única cosa dolenta de la Gelateria di Michele és que tots els sabors tenen tan bona pinta que és quasi impossible escollir-ne un. Et podries quedar palplantat davant l'aparador cinc minuts i no decidir-te (a mi em va passar). Potser per això en Michele et recomana sempre que combinis diversos sabors en terrina o cucurutxo. I un cop amb el gelat a la mà, te n'adones que l'estona de deliberació ha valgut la pena. Gelateria di Michele –lloc petit, entres i surts– ofereixen gelats casolans i naturals que eviten la gran trampa en què cauen massa gelats, els sabors massa dolços. La tria és petita, no et sentiràs abassegat amb dotzenes de sabors, però això està bé. Els gelats són prou saborosos per a no haver d'oferir massa opcions. I com els combino? Oreo i cafè junts formen un sabor únic, que hauràs de demanar cada cop que hi tornis.
Si passeges pel centre de Barcelona i et sembla veure una estació espacial amb astronautes a dins, no t'has tornat boig: ets davant de la nova botiga de Lucciano's, una de les grans gelateries d'Argentina, que ha obert el seu primer local a Barcelona. A Rambla Catalunya amb Gran Via, la botiga té el subtítol de 'Gelatto Station Barcelona' i recrea el disseny, la llum i l'ambient d'una estació espacial. Des de la direcció, ens expliquen que aquest model de botiga és únic i exclusiu de Barcelona: "A Barcelona hi ha pocs llocs de gelats amplis que possibiliten que la gent s'hi assegui i s'hi quedi molta estona. I perquè això passi, volíem quelcom molt especial".
A Barcelona estan triomfant els sabors de marcada identitat argentina: com un gelat d'almívar de llet amb almívar de llet que és luxúria pura, i els diferents sabors de xocolata –sobretot el gelat de xocolata amarga d'origen belga al 72%–, que es poden combinar amb avellanes o dolç de llet. També tenen una oferta molt àmplia de 'ice pops' –els polos de tota la vida, aquí en format d'alta qualitat. I si opteu per gelat de con, teniu premi: un cucurutxo de tres boles amb cobertura de xocolata i festucs!
5 parades de sucs i batuts
Més idees refrescants
També t'agradarà
És l'aperitiu venecià de moda. Us descobrim cinc llocs on prendre'l a Barcelona.
Els diners no són l'excusa per quedar-vos al sofà de casa sense fer res… A Barcelona (encara) hi ha una bona pila de propostes culturals molt interessants que es poden fer completament gratis. Aquí teniu algunes de les nostres preferides per als propers dies. Equipaments culturals gratuïts Virreina Centre de la Imatge El Palau de la Virreina, seu de l'Institut de la Cultura de Barcelona, acull aquest centre d'exposicions especialitzat en la imatge en totes les seves expressions. Arts Santa Mònica L'Arts Santa Mònica és un centre expositiu i d'investigació on conflueixen la creació artística contemporània amb disciplines com la ciència, el pensament i la comunicació. Amb la connexió entre disciplines com a principi, el centre, nascut el 1984 com a espai expositiu de la Generalitat, vol promoure el diàleg entre les diferents aportacions locals i els moviments socials globals. Palau Robert El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic. Espai Cultural Obra Social Caja Madrid Està a una ubicació privilegiada, a la plaça de Catalunya, per on passen cada dia milers de persones, tant autòctons com turi
Discover Time Out original video