Jardins Joan Maragall del Palauet Albéniz
© Maria Dias | Jardins Joan Maragall del Palauet Albéniz
© Maria Dias

10 coses fantàstiques que pots fer el diumenge a Barcelona

Mercats, llibreries, jardins, festes, portes obertes... Plans per a tots els gustos i butxaques l'últim dia de la setmana

Col·laborador: Eugènia Güell
Publicitat

Els diumenges no han de ser sempre de sofà i manta. Barcelona us proposa plans culturals molt sucosos cada dia de la setmana, i també, i en especial, el diumenge. Des del matí fins al vespre, activitats especials com mercats o llocs per fer el vermut, per no parar quiet o per retrobar la calma, amb amics, família o per estar sol, aquí trobaràs plans per tot. No podràs quedar-te a casa!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans del cap de setmana

Fes clic aquí si vols més informació sobre els nostres estàndards editorials i les nostres directrius ètiques per crear aquest contingut.

  • Art
Anar a museus (alguns amb entrada gratuïta!)
Anar a museus (alguns amb entrada gratuïta!)

Què és? Gran part dels museus més populars de la ciutat obren l'últim dia de la setmana. Museus com el Museu del Disseny, el de la Música, l’Etnològic, el MUHBA i el Museu Frederic Marès tenen entrada lliure els diumenges a partir de les tres i el primer diumenge del mes durant tot el dia. El Museu Marítim, el CCCB, el Museu d’Història de Catalunya, el MNAC i el Museu Picasso també obren alguns diumenges. 

Per què anar-hi? Els diumenges són per fer tot allò que ens agradaria, però que entre setmana no tenim temps de fer.  A més, et donen l'oportunitat de visitar totes les seves exposicions gratis.

  • Llocs d'interès
  • Ubicació

Què és? El Palau Güell: va ser el primer encàrrec important que va tenir Gaudí, i el va iniciar el 1886 per a l'empresari tèxtil Eusebi Güell. Aquesta obra pertany a l'etapa orientalista de l'arquitecte, durant la qual es va inspirar en l'art del Proper i Extrem Orient, així com en l'art islàmic hispànic. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1984.

Per què anar-hi? Perquè és una obra mestra de Gaudí, plena d’originalitat arquitectònica i simbolisme, que mostra el luxe i la creativitat del modernisme català. El primer diumenge de cada mes, el pots visitar gratis.

Publicitat
  • Què fer

Què és? S'ha posat de moda obrir les llibreries els diumenges per a qui li vingui de gust fer-se un petit regal després d'una llarga setmana. Cada diumenge hi pots trobar llibreries com la Calders, la Taifa, la Documenta o la Laie del CCCB entre d'altres.

Per què anar-hi? És ideal per anar-hi en família i buscar lectures per a totes les edats, ja que hi ha tota mena de llibreries obretes i en diversos barris de Barcelona, com el Raval, Sant Antoni o Gràcia. Sempre obren en algun moment del dia, matí o tarda, o fins i tot algunes fan horari de dia laborable.

  • Què fer
  • Ciutat

Què és? El refugi antiaeri de la plaça del Diamant és d’aquells llocs que has vist tota la vida, però on, segurament, no hi has entrat mai. Potser t’has arrepenjat a la paret de vidre que envolta les escales que hi baixen, tot menjant una piadina o uns noodles, però mai has baixat les escales. Aquest espai es va construir per fer de refugi a la Guerra Civil, durant els bombardejos marítims i aèris que va patir la ciutat.

Per què anar-hi? Si sempre t’ha picat la curiositat saber què s’amaga allà a sota i t’interessa la història de la ciutat, és un lloc ideal per visitar, cada diumenge a les 11 h i val 3 €. L'entrada consta d'una visita guiada que explica el context general de guerra i la defensa passiva de la ciutat.

Publicitat
  • Llocs d'interès
  • Ubicació

¿Qué és? Si vols saber més coses sobre com funciona internament l'ajuntament de Barcelona i de forma gratuïta, ho pots fer gràcies a les visites que s'organitzen els diumenges durant el matí. Es pot triar visita guiada o per lliure per visitar les sales nobles de la Casa de la Ciutat. No et perdis cap detall!

Per què anar-hi? De vegades no sabem tant de la nostra ciutat com ens agradaria, i hi ha llocs que ens sonen però que desconeixem en el fons. Aquesta activitat és una bona oportunitat per conèixer una mica més Barcelona.

6. Ballar swing al carrer

Què és? Si t'agrada l'activitat els diumenges i a més al ritme del swing, tot ballant lindy-hop o blues, l’associació BCNSwing ofereix un calendari de 'mogudes' molt complert de ballades de swing o ‘jams’! Organitzades per diverses associacions i escoles, trobaràs esdeveniments gratuïts durant cada dia de la setmana i també diumenge.

Per què anar-hi? Una de les activitats més emblemàtiques és 'Lindy al Parc', en què cada primer i tercer diumenge del mes podreu participar en la jam més antiga de Barcelona i ballar swing al Parc de la Ciutadella, a la Glorieta de la Transsexual Sònia.

Publicitat
  • Botigues
  • Mercats i fires

Què és? Un mercat per a curiosos i pels veïns del barri del Raval és el Fleadonia, on podreu comprar objectes de segona mà cada primer diumenge del mes. Si a més d'anar a buscar relíquies, t'agrada vendre-les, llavors la teva millor opció serà el Vintage Market, que com el seu nom indica, només accepta la compravenda d'objectes vintage. El Two Market també se celebra periòdicament, i es venen tot d'objectes per un euro! En aquests mercats trobaràs tota mena de tresors, des de llibres a roba, passant per decoració per a casa i fins i tot antiguitats que no veuràs en cap altre lloc.

Per què anar-hi? No dubtis a passejar-te per aquestes màgiques parades a l'aire lliure on pots trobar peces de roba per un euro. Cliqueu a 'Llegir-ne més' per descobrir les opcions d'aquesta setmana.

  • Què fer
  • Ubicació

Situat als jardins de Joan Maragall, la gran zona verda que es troba entre l’Estadi Olímpic i el Palau Nacional, aquest edifici és un dels secrets de Montjuïc. Residència oficial dels reis en les seves visites a Barcelona –es veu que a Joan Carles I no li agradava el Palau de Pedralbes–, va ser construït amb motiu de l’Exposició del 1929 i acull, a més d’obres d’artistes com Dalí, una interessant selecció d’escultures ubicades als jardins. L'interior de l'edifici del Palauet no està obert al públic, però els seus jardins es poden visitar els matins dels caps de setmana i els festius.

Publicitat

9. Descobrir el portal de Santa Madrona i el jardí del Baluard

El Museu Marítim va obrir, fa no gaire, un espai tancat i desconegut tant a turistes com a residents de Barcelona. El portal de Santa Madrona és l'accés a la muralla medieval del segle XIV que millor s'ha conservat. Aquest espai obert, que en el seu temps servia per a la defensa, avui serveix per passejar i per gaudir d'unes vistes amb una perspectiva diferent. Des del jardí del Baluard es poden veure l'estàtua de Colom, les tres xemeneies del Paral·lel i la Torre d'Alta Mar. Després de dues dècades tancat al públic, aquest espai es pot visitar cada primer i tercer diumenge de mes d'11 a 14 h (excepte a l'agost).

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat