Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palauet Albéniz
© Maria DiasJardins Joan Maragall Palauet Albéniz

10 coses fantàstiques que pots fer el diumenge a Barcelona

Mercats, llibreries, jardins, festes, portes obertes... Plans per a tots els gustos i butxaques l'últim dia de la setmana

Escrit per
Laura Sodano
Publicitat

Els diumenges no han de ser sempre de sofà i manta. Barcelona us proposa plans culturals molt sucosos cada dia de la setmana, i també, i en especial, el diumenge (també divendres i dissabte). Des del matí fins al vespre, activitats especials com mercats o llocs per fer el vermut, per no parar quiet o per retrobar la calma, amb amics, família o per estar sol, aquí trobaràs plans per tot. No podràs quedar-te a casa!

NO T'HO PERDIS: Els millors plans del cap de setmana

Anar a museus (alguns amb entrada gratuïta!)
  • Art

Els diumenges són per fer tot allò que ens agradaria, però que entre setmana no tenim temps de fer. Gran part dels museus més populars de la ciutat obren l'últim dia de la setmana, i a més et donen l'oportunitat de visitar totes les seves exposicions gratis. Museus com el Blau, el Museu del Disseny, el de la Música, l’Etnològic, el MUHBA i el Museu Frederic Marès tenen entrada lliure els diumenges a partir de les tres i el primer diumenge del mes durant tot el dia. Altres, com el Museu Marítim o el CCCB obren de franc el diumenge a partir de les tres de la tarda. El Museu d’Història de Catalunya té l’entrada lliure el primer diumenge de cada mes, igual que el MNAC i el Museu Picasso. Així que no ho dubtis i passeja't per les millors mostres.

  • Llocs d'interès
  • El Raval

El primer diumenge de cada mes, pots visitar gratis El Palau Güell: va ser el primer encàrrec important que va tenir Gaudí, i el va iniciar el 1886 per a l'empresari tèxtil Eusebi Güell. Aquesta obra pertany a l'etapa orientalista de l'arquitecte, durant la qual es va inspirar en l'art del Proper i Extrem Orient, així com en l'art islàmic hispànic. Va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1984.

Publicitat
  • Què fer

També s'ha posat de moda obrir les llibreries els diumenges per a qui li vingui de gust donar-se un capritx després d'una llarga setmana. N'hi ha de tota mena i en diversos barris de Barcelona, com el Raval, Sant Antoni o Gràcia. Sempre obren en algun moment del dia, matí o tarda, o fins i tot algunes fan horari de dia laborable. Ara, cada diumenge hi pots trobar llibres de tota classe, des d'assajos literaris i novel·les, fins manuals de pintura o cinema, i en diferents idiomes si ho prefereixes (Llibreria Calders), fins i tot llibres de segona mà (Llibreria Taifa). Altres van coordinades a museus com MACBA (Macba Store Laie) o CCCB (Laie del CCCB), i venen gran varietat de productes, com pel·lícules, catàlegs, jocs, mobles o ceràmiques. Si ets més de mirar un llibre tranquil·lament abans de comprar-lo, la llibreria No Llegiu et proporciona butaques perquè gaudeixis del moment, et convida a un cafè per la teva compra i organitza per a tots els que vulguin clubs de lectura amb tast de vins. Una altra llibreria a la que podem anar-hi els diumenges de les 11.30 h a 14.30 h pel matí i de 15.30 a 20.30 h per la tarda és la llibreria Documenta, que va obrir a les portes de la Transició al Gòtic, i que ara la podem trobar a l’Eixample. I si ets més de cercar relíquies impossibles, llavors el lloc perfecte per a tu és el mercat dominical de Sant Antoni.

Meravellar-te amb Planetari familiar del Museu Marítim
  • Nens

Si el que busques és un dia en família, el Museu Marítim de Barcelona et proposa un pla divertit amb el qual tant petits com grans aprendran milers d'històries sobre els navegants. Com s'orientaven al mar? Els astres eren la principal referència dels mariners per moure's d'un port a l'altre. No et perdis més curiositats com aquesta al Planetari familiar que obre cada primer diumenge de mes.

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

El refugi antiaeri de la plaça del Diamant és d’aquells llocs que has vist tota la vida, però on, segurament, no hi has entrat mai. Potser t’has arrepenjat a la paret de vidre que envolta les escales que hi baixen, tot menjant una piadina o uns noodles. Si sempre t’ha picat la curiositat saber què s’amaga allà a sota i t’interessa la història de la ciutat, ho pots fer cada diumenge a les 11 h.

Val 3 € i podeu trobar tota la informació al web del Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis.

Descobrir el portal de Santa Madrona i el jardí del Baluard

6. Descobrir el portal de Santa Madrona i el jardí del Baluard

El Museu Marítim va obrir, fa no gaire, un espai tancat i desconegut tant a turistes com a residents de Barcelona. El portal de Santa Madrona és l'accés a la muralla medieval del segle XIV que millor s'ha conservat. Aquest espai obert, que en el seu temps servia per a la defensa, avui serveix per passejar i per gaudir d'unes vistes amb una perspectiva diferent. Des del jardí del Baluard es poden veure l'estàtua de Colom, les tres xemeneies del Paral·lel i la Torre d'Alta Mar. Després de dues dècades tancat al públic, aquest espai es pot visitar cada primer, tercer i quart diumenge de mes (excepte a l'agost).

Publicitat
  • Botigues
  • Mercats i fires

Prop de les restes de la muralla medieval i els seus jardins, podràs anar a buscar relíquies al Flea Market, que se celebra cada segon diumenge de mes a la plaça Blanquerna. Un mercat per a curiosos i pels veïns del barri del Raval és el Fleadonia, on podreu comprar objectes de segona mà cada primer diumenge del mes. Si voleu una proposta més sofisticada alhora que de carrer, et recomanem Palo Alto, que se celebra el primer diumenge de mes, i compta amb 'foodtrucks', perquè no et passi per alt l'hora de dinar mentre quedes encantat per les seves parades i les seves galeries. Si a més d'anar a buscar relíquies, t'agrada vendre-les, llavors la teva millor opció serà el Vintage Market, que com el seu nom indica, només accepta la compravenda d'objectes vintage. El Two Market també se celebra periòdicament, i es venen tot d'objectes per un euro! En aquests mercats trobaràs tota mena de tresors, des de llibres a roba, passant per decoració per a casa i fins i tot antiguitats que no veuràs en cap altre lloc. No dubtis a passejar-te per aquestes màgiques parades a l'aire lliure. Cliqueu a 'Llegir-ne més' per descobrir les opcions d'aquesta setmana.

Ballar swing al carrer
Foto: BCNSwing

8. Ballar swing al carrer

Si t'agrada l'activitat els diumenges i a més al ritme del swing, tot ballant lindy-hop o blues, l’associació BCNSwing ofereix un calendari de 'mogudes' molt complert de ballades de swing o ‘jams’! Organitzades per diverses associacions i escoles, trobaràs esdeveniments durant cada dia de la setmana i també diumenge.

Una de les activitats més emblemàtiques és 'Lindy al Parc', en què cada primer i tercer diumenge del mes podreu participar en la jam més antiga de Barcelona i ballar swing al Parc de la Ciutadella, a la Glorieta de la Transsexual Sònia. I de franc!

Publicitat
  • Què fer
  • El Poble-sec

Situat als jardins de Joan Maragall, la gran zona verda que es troba entre l’Estadi Olímpic i el Palau Nacional, aquest edifici és un dels secrets de Montjuïc. Residència oficial dels reis en les seves visites a Barcelona –es veu que a Joan Carles I no li agradava el Palau de Pedralbes–, va ser construït amb motiu de l’Exposició del 1929 i acull, a més d’obres d’artistes com Dalí, una interessant selecció d’escultures ubicades als jardins. L'interior de l'edifici del Palauet no està obert al públic, però els seus jardins es poden visitar els matins dels caps de setmana i els festius.

Entrar a les sales nobles de l'Ajuntament de Barcelona
  • Llocs d'interès
  • El Gòtic

De vegades no sabem tant de la nostra ciutat com ens agradaria, i hi ha llocs que ens sonen però que desconeixem en el fons, per exemple l'Ajuntament de Barcelona. Com funciona? Com es distribueix? Quina és la seva història? Ara podràs saber-ho i de forma gratuïta, gràcies a les visites que s'organitzen per als diumenges durant el matí. Es pot triar visita guiada o per lliure per visitar les sales nobles de la Casa de la Ciutat. No et perdis cap detall!

Publicitat
Fer el vermut amb música en directe
Ⓒtveephoto

11. Fer el vermut amb música en directe

Hi ha moltes bones maneres de relaxar-se un diumenge sense necessitat de quedar-se a casa. Si el que vols és això, prendre un vermut és una molt bona idea i si, a més, és amb música en directe, es converteix en el pla perfecte. Hi ha diversos bars que t'ofereixen la combinació d'aquestes dues coses, a El Taller Bar Cultural posen música en directe de manera periòdica els diumenges a les 13 h (consulteu la seva web, tancat les tres primeres setmanes d'agost). Un dels altres vermuts musicals que tenen molt d'èxit, i sobretot al món LGBTI+, són els Vermut Party del Bar Rufián

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat