Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Palo Alto Market
© Iván Moreno

Coses per fer a Barcelona el dissabte

Les 10 millors activitats per gaudir del dissabte: concerts, mercats, obres de teatre, festes i moltes propostes més

Publicitat

És el millor dia de la setmana, i a Barcelona trobareu un munt d'activitats per a tots els gustos i butxaques. Consulteu els nostres plans destacats i prepareu-vos per gaudir d'un dissabte excepcional. I si amb 24 hores no en teniu prou, consulteu el llistat complet amb els millors plans de divendres i diumenge, i els 30 millors plans del cap de setmana sencer. Preparats?

NO T'HO PERDIS: 50 coses que tot barceloní ha de fer a Barcelona

 • Què fer
 • Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes

Als vespres d’agost, el Parc d’Atraccions del Tibidabo ofereix un nou espectacle de cloenda de la mà de 7Art: el Laser Show. Es tracta d'una exhibició que omple el parc de llum, música i color per repassar la història del cinema amb efectes lumínics i sonors. L’espectacle té lloc, de dimecres a diumenge, a les 21.30 h a la plaça dels Somnis, abans del tancament del parc.

A més, durant el mes d’agost, el Tibidabo amplia el seu calendari d’obertura i obre cada dia d’11 a 23 h.

 

 • Art
 • El Raval

Quan Einstein va morir, un científic va robar el seu cervell, el va esbocinar i el va enviar a laboratoris d’arreu del món perquè provessin d’esbrinar en quin lloc de l’òrgan hi havia la genialitat. Va ser una empresa fallida, que demostra com ens ha fascinat el cervell i, alhora, les incògnites que aquest òrgan amaga.

Ara, el CCCB, dedica al cervell tota una exposició. La mostra ‘Cervell(s)’ combina anècdotes com la d’Einstein, robots, experiments, il·lusions òptiques i instal·lacions artístiques per explicar-nos què sabem i què no, del cervell. Som els únics éssers humans amb consciència? Podran les màquines replicar el pensament humà? El nostre cervell sempre ha sigut una font d’incògnites que l’art, la ciència i la filosofia han intentat respondre.

L’exposició aborda diferents temes que fan referència al cervell: la consciència, el pensament abstracte, el llenguatge, la imaginació, els somnis i la memòria. També indaga en altres ments més enllà de la humana: les intel·ligències artificials, animals i col·lectives, i les d’organismes sense cervell. Ho fa a través de 300 peces entre les quals hi ha disset instal·lacions d’art contemporani, obres audiovisuals, peces històriques i resultats de projectes de recerca científica. 

L’exposició combina les mirades d’artistes actuals com Tomàs Saraceno, Patrick Tresset, Shona Illingworth, Joaquim Jordà, Joan Foncuberta, Stefan Kaegi i Xavi Bou, entre d’altres, amb el còmic i el cinema. Entre el material històric, hi ha dibuixos originals de Santiago Ramon y Cajal, edicions d’època de Vesalius i René Descartes i invents de científics visionaris com Leonardo Torres Quevedo i Lady Ada Lovelace.

Publicitat
 • Art
 • El Raval

El MACBA inaugura la primera retrospectiva mundial dedicada al treball de Cinthia Marcelle: 'Una conjunció de factors'. L’exposició posa èmfasi en la preocupació constant de Marcelle per les jerarquies i dinàmiques de la col·lectivitat i subratlla la singularitat estètica de la seva obra: des d’una poètica de l’acumulació, la multiplicació i la repetició, fins a l’ús de materials i colors que evoquen llocs i contextos específics. Del 15 de juliol al 8 de gener de 2023 es podrà visitar la mostra al MACBA.

L'exposició permet als visitants observar noves maneres de relacionar-nos els uns amb els altres i amb el món, a través de les poètiques de les propostes creatives de l'artista. A 'Una conjunció de factors' Marcelle implica a diferents participants. Les accions que duen a terme aquests col·laboradors, i que l’artista fotografia i filma, fluctuen entre el que és escenificat i el que és espontani, i semblen ficció i realitat alhora.

 • Música
 • Rumba i flamenc
 • Ciutat Vella

Los Tarantos torna a ser l'epicentre del flamenc al Mas i Mas Festival amb una programació que dura cinc setmanes. Enceten el festival Flamenco Dorao, la companyia barcelonina fundada per Carmen Doorá i Ángel Dorao; continua amb Salvajería, una sessió de 'cante', guitarra i 'baile' que busca l'art en l'espontaneïtat; Carmen Doorá, amb un espectacle diferent del de la companyia que dirigeix; Verdad Flamenca, amb el 'cantaor' del Bon Pastor Antonio Campos Saavedra 'Bocaillo'; i la bailaora Marina Paje amb un espectacle de flamenc tradicional, tot i que des d'un punt de vista actual, anomenat 'Al golpe'. 

Publicitat
 • Museus i institucions
 • La Font de la Guatlla

'Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier' és la nova exposició del Caixaforum que projecta l’enllaç del món de la gran pantalla amb el de la moda, des de la perspectiva personal del modista Gaultier, que, més enllà de les seves obsessions cinèfiles, reflexiona sobre el paper d’ambdues indústries en la societat com a potencials motors de transformació. 

La mostra, dividida en cinc àmbits diferenciats, aprofundeix en el context de creació del vestuari per a films posant l’accent en aspectes clau com l’empoderament femení o la influència de les cultures rock, punk i 'queer'.

'Cinema i moda. Per Jean Paul Gaultier' aplega obres de grans dissenyadors –com Coco Chanel, Balenciaga, Pierre Cardin y Sybilla–, prop de 70 'looks' icònics del cinema i projeccions audiovisuals, cartells originals i fotografies, que tant han marcat la moda en els últims anys.  

L’exposició, que es pot visitar fins al 23 d’octubre, ha estat coorganitzada per la Fundació 'la Caixa' i La Cinémathèque française.

 

Més idees pel cap de setmana

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat