Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Coses per fer a Barcelona el diumenge

Les millors propostes d'oci per tancar el cap de setmana

Publicitat
 • Art
 • Art

Ja pots visitar el Moco Museum. Situat al barri del Born, aquest nou espai dedicat a l’art modern i contemporani (d’aquí ve el seu nom, Moco), farà companyia al Museu Picasso i el de les Cultures del Món

El Moco Museum es va inaugurar per primera vegada a Amsterdam l’any 2016 i, després de l’èxit a Holanda,el passat dissabte 16 d'octubre els col·leccionistes Lionel i Kim Logchies van obrir al públic la segona ubicació d'aquest museu a Barcelona. Els fundadors del museu van valorar, en primera instància, obrir-lo a la ciutat de Florència, però van descobrir l’històric recinte del Palau Cervelló al carrer Montcada, i van quedar meravellats. Van decidir renovar l’espai, que abans havia ocupat la galeria Maeght i la Fundació Gaspar, i ara torna a ser un edifici obert a l’art. 

L’objectiu del Moco Museum és apropar l’art a un públic jove, exposant obres icòniques de renom mundial, així com art digital immersiu amb tecnologia NFT. Per això, l’espai compta amb peces d’artistes com el britànic Damien Hirst, l’anònim artista de carrer Banksy, el fotògraf David Lachapelle, l’icònic Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, o Salvador Dalí, entre d’altres. A més, també hi ha obres d’artistes emergents com David LaChapelle, Hayden Kays, Harland Miller i Nick Thomm.

Més enllà dels artistes reconeguts, el museu vol acollir el nou paradigma de l’art visual i per això compta amb una sala d'art digital immersiu dissenyada pels artistes danesos Studio Irma, on el públic pot veure obres digitals d'autoria certificada, que estan revolucionant el mercat de l'art.

 • Què fer
 • Festivals

Panoràmic és el festival de Cinema i Fotografia i més, que celebra la seva 5a edició del 14 d’octubre al 28 de novembre de forma simultània a Granollers i Barcelona. El festiva és un punt de trobada entre la imatge fixa i la imatge en moviment, i per això ofereix tota mena de mostres, tallers, conferències i activitats que giren al voltant de la fotografia, el cinema, el vídeo, la instal·lació i altres pràctiques visuals contemporànies

La temàtica d’enguany del festival és “Incertesa, Atzar, Predicció”. Totes les creacions artístiques presentades al Panoràmic giraran al voltant d’aquests tres conceptes, debatent, interrogant, reflexionant o obrint noves vies d’investigació que defugin de la representació de la realitat i projectin futurs possibles. 

En l’àmbit expositiu, Roca Umbert Fàbrica de les Arts comptarà amb les famoses “escultures d’un minut” de l’austriac Erwin Wurm, una exposició col·lectiva sobre l’afrofuturisme, els collages digitals de Weronika Gęsicka, una instal·lació immersiva site-specific per la Central Tèrmica de l’artista Rosana Antolí; una mostra de fotollibres i la intervenció “Top Manta”, que desgrana la genealogia del Sindicat de Manters. 

A més, el Museu de Granollers acollirà l’exposició col·lectiva “El dit a l’ull: fotografia inconscient”, comissariada per Joan Fontcuberta, amb més d’una quinzena de fotògrafs que treballen el concepte de joc i atzar. El Museu de Ciències Naturals comptarà amb la mostra de la doctora i artista Julie Freeman que visualitza -a través d’escultures cinètiques, so i animació- les dades recollides en temps real d’una comunitat de talps; i el Cinema Edison acollirà una nova secció, ‘Panoràmic review’, dedicada a redescobrir creadors audiovisuals que han estat fora dels circuits oficials. En aquesta edició es presentarà a Carles Barba (Terrassa 1923 – 2020), empresari i cineasta amateur amb una visió particular i mordaç de la Catalunya de l’època. 

A Barcelona, Arts Santa Mònica acollirà “Reacció en cadena”, una gran exposició dels artistes multidisciplinars Dina Kelberman i Jonathan Brown que, tot i representar mons diferents -els dos projectes originàriament es van desenvolupar a Tumblr-, treballen per donar sentit a la grollera quantitat d’imatges que circulen per Internet, apropiant-se-les i proposant-ne un nou relat. 

Publicitat
 • Què fer
 • Activitats gastronòmiques

La Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible convida la ciutadania a entendre la relació entre els hàbits alimentaris i aspectes transversals com la crisi climàtica, el desenvolupament econòmic local, la cultura, la política, els drets socials i la salut. Una setmana dirigida a la ciutadania, en què el coneixement, la reflexió i el debat entorn dels sistemes alimentaris i la sostenibilitat conviuen amb l’art, la diversió i l’experimentació.

Aquest 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible del 14 al 24 d'octubre: una oportunitat per fer un pas endavant envers sistemes alimentaris més saludables, sostenibles, justos i resilients, que fa anys que es treballen i també per impulsar-ne de nous més enllà del 2021. Què menges, com ho menges i com ho compres són actes polítics i socials. I l'Ajuntament ha organitzat una setmana d'activitats culturals, artístiques, lúdiques, divulgatives i participatives per donar a conèixer la importància de l’alimentació sostenible i fer que reflexionem i debatem entorn dels processos i factors implicats en el cicle alimentari. El programa és d'allò més ambiciós: una sèrie d'activitats i exposicions organitzades per eixos de patrimoni gastronòmic, malbaratament vs aprofitament, biodiversitat, petjada ecològica, alimentació i drets socials i proximitat. Consulteu tot el programa i reserveu les activitats aquí.  

 • Música

Gràcia Territori Sonor torna a la càrrega amb la 26a edició del festival de músiques experimentals LEM. Enguany serà molt especial, perquè celebra els 25 anys que van quedar en suspensió per la pandèmia. Disset concerts en disset espais de la ciutat, com el C.A.T. i el Convent de San Agustí, entre d’altres, en què destaquen el jazz d’avantguarda inspirat per H.P. Lovecraft de Black Flower (dv. 1. 22 h. Recinte Escola Industrial, a Rosselló 121), la psicodèlia de Lubianka (ds. 23 d'octubre, La Sedeta. 20.30 h) el doom metal de Coure (ds. 30 d'octubre, Cat Tradicionàrius, 20.30 h) i Nu.A, el nou espectacle de Núria Andorrà (ds. 9 d'octubre, La Sedeta, 20.30 h) una de les millors percussionistes improvisadores de tota Europa. Podeu consultar aquí tota la seva programació

Publicitat
 • Què fer
 • Mercats i fires
 • Les Tres Torres

Oasis Market organitza un mercat gratuït d'articles relacionats amb el benestar personal, el coaching, el ioga i la nutrició a l’Hotel Primero Primera (carrer Doctor Carulla, 25) el 24 d'octubre d'11 a 19 h.

Dediquen un espai on poder gaudir d'un aperitiu, escoltar música en directe i descobrir propostes de marques relacionades amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient, una forma d'incentivar el consum conscient a petits i grans. 

Amb venedors com Ringana, Mobo Jewels, Karine i Bel Mur, l'Oasis Market és d'entrada gratuïta i no fa falta inscripció prèvia. 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat