Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Coses per fer a Barcelona el diumenge

Les millors propostes d'oci per tancar el cap de setmana

Publicitat
Tallers Oberts BCN 2022
 • Què fer
 • Activitats curioses

Tallers Oberts BCN 2022 és una de les cites anuals a la ciutat per conèixer els espais de creació i obrir les portes a la ciutadania al món de l’art, l’artesania i el disseny de la mà dels professionals del sector. L'edició d'enguany serà la 29a i se celebra dies consecutius del 21 al 29 de maig.

Durant nou dies es podrà gaudir de tallers de joieria, ceràmica o arquitectura entre molts d’altres en diferents espais de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta edició ha fet rècord en el nombre de tallers participants, la xifra arriba fins als 220 tallers. A més, Tallers Oberts ofereix fins a 140 activitats paral·leles, com activitats lúdiques, cursos d'iniciació, visites guiades i exhibicions de música.

 • Música
 • Gràcia

El Ciutat Flamenco tornarà a tenyir d'art i 'duende' diversos espais de Barcelona. Serà del 20 al 29 de maig, amb una 29a edició dedicada al 'cante', ja que coincideix amb el centenari del Concurs de Cante Jondo, el primer que es va celebrar al món, que va tenir lloc a Granada el 1922.

Al cartell d'enguany, destaquen noms com La Moneta, Chicuelo, Los Aurora i la companyia Yolanda Cortés, així com la 'Suite de la Isla', una producció del festival amb L'Auditori i l'Esmuc que celebra la figura de Camarón en el 30è aniversari de la seva mort. També es farà el Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca, a la Casa SEAT, i, com a novetat d'enguany, es crea el I Concurs de Cante Ciutat Flamenco, la final del qual tindrà lloc el 22 de maig al Tablao de Carmen.

Els espais que acullen el Ciutat Flamenco 2022 són la Casa Seat, el Tablao Flamenco Cordobés, l'Escola José de la Vega, el Centre Artesà Tradicionàrius, Luz de Gas, L'Auditori i el Tablao de Carmen, seran l'escenari d'actuacions com 'Vivir' de Naike Ponce, Flamenco Interior, Mistó & Cía. José de la Vega Baile, 'Colmao' de Cía. Yolanda Cortés, 'La balsa de la medusa' de Los Aurora, 'Divino amor humano' de la Moneta, 'Caminos' de Chicuelo, 'Suite de la Isla' i Flamenkbeat. 

 

Publicitat
 • Què fer
 • Ciutat

La primera casa de Gaudí, la casa Vicens, oferirà l'accés gratuït a totes aquelles persones que hi portin les roses el dia de Santa Rita, aquest diumenge 22 de maig. A més, amb motiu d'aquesta celebració, durant tot el cap de setmana es podran adquirir les entrades de la visita lliure amb un 50% de descompte introduint el codi SANTARITA a la web de l'edifici. 

Santa Rita és la patrona dels impossibles i, per aquest motiu, existeix una tradició que consisteix a portar una rosa beneïda a la Casa Vicens, beure de la font d'aigua i demanar un desig a la santa. Després de dos anys sense poder celebrar físicament aquesta tradició gracienca, la benedicció de roses es farà aquest diumenge a les 12 hores al jardí d'aquesta casa de Gaudí. Davant de l'edifici hi haurà una taula per vendre roses i espelmes en horari de 10 a 14 hores.

La celebració de Santa Rita a la Casa Vicens es remunta a la segona meitat del segle XVIII, quan en aquell terreny hi havia una casa de convalescència dels Pares Carmelites Descalços, els “Josepets”. Els religiosos van decidir dedicar una capella a Santa Rita, patrona de les causes impossibles, en veure que els malalts es recuperaven quan bevien del brollador que tenien a la casa de convalescència. 

 

 

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat