Jardins Joan Maragall del Palauet Albéniz
© Maria Dias | Jardins Joan Maragall del Palauet Albéniz
© Maria Dias

Coses per fer a Barcelona el diumenge

Les millors propostes d'oci per tancar el cap de setmana

Publicitat
  • Què fer
  • El Gòtic
  • Crítica de Time Out

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre. El trobareu a la terrassa-mirador del Maremàgnum, en un espai que acull una acurada selecció de xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. A més d'aquesta impressionant conjunció de grans cuiners i plats, el mercat ofereix una programació de cultura i espectacles, molts d'ells gratuïts. I una altra bona notícia: està obert 364 dies l'any!

Time Out Market Barcelona
  • Botigues
  • Tendències

Cada cap de setmana, Barcelona acull mercats amb tresors de tota mena que ja s’han convertit un dels imprescindibles de l’agenda de la ciutat. A Time Out en som fanàtics, i per això sabem que no és fàcil assabentar-se de tots els que se celebren, així que us hem fet una recopilació dels del juliol.

Els mercats vintage del juliol

- 9, 10, 11, 12 i 13 de juliol: Pop Up Summer Time, a Potassi K19, al carrer Sant Pere Més Alt, 19 (entrada gratis)

- 13 de juliol: Tot a 1 euro!, a la Nau Bostik, al carrer Ferran Turné, 11 (entrada 3 euros)

- 13 de juliol: Sants Flea, a les Cotxeres de Sants del carrer de Sants, 79 (entrada 2 euros)

  • Art
  • La Font de la Guatlla

Pedro Pablo Rubens va ser l’artífex d’una pintura que desbordava els marges del llenç. Amb els seus cossos en moviment, les escenes carregades de tensió i una pinzellada impulsiva, va construir una estètica que va marcar tota una generació d’artistes flamencs. Ara, aquella mateixa energia creadora es reviu a Rubens i el Barroc flamenc, una exposició que es pot visitar al CaixaForum del 29 de maig al 21 de setembre.

Les gairebé seixanta obres, procedents del Museu Nacional del Prado, ens transporten al segle XVII. Una època travessada per la religió, el poder i la imatge com a eina de persuasió. Entre les peces destacades hi trobem El naixement d’Apol·lo i Diana, La mort de Sèneca i La Immaculada Concepció, obres que mostren la capacitat de Rubens per traçar pintura i missatge alhora.

La mostra s’articula en set àmbits temàtics —Passions divines, Imatge i Contrareforma, La creació arrabassada, entre d’altres— que proposen un recorregut per la intensitat simbòlica del Barroc flamenc. Rubens no només dialoga amb els seus coetanis, com Van Dyck o Brueghel, sinó també amb l’espectador actual, a qui interpel·la des del visual, el corporal i el polític.

  • Música
  • Festival de música
  • Pedralbes

Les Nits de Barcelona, el festival que va substituir el Jardins de Pedralbes, torna aquest mes de juliol amb un cartell tan eclèctic com sempre, confeccionat per Clipper's, la mateixa promotora que programa festivals com el de Cap Roig i el Suite, entre d'altres. Entre els artistes ja confirmats destaca la presència de Sara Baras (2 de juliol), amb l'espectacle Vuela, que commemora els 25 anys de la seva companyia; Rosario (4 de juliol), per presentar el seu últim treball Universo de ley (2024); els britànics Morcheeba (7 de juliol); i la cantant de Portishead Beth Gibbons (14 de juliol), que a pesar de la seva veterania acaba de publicar el seu veritable debut en solitari, Lives outgrown (2024).

De més a prop tindrem els Lax'n'Busto (13 de juliol), que tornen als escenaris amb la seva formació original, inclòs el cantant Pemi Fortuny; Sopa de Cabra (22 de juliol), amb les cançons del disc col·laboratiu Ànima (2024); i Miki Núñez (19 de juliol), amb La partida com a novetat discogràfica. Altres artistes confirmats són els grups tribut Björn Again i God Save the Queen, així com els britànics James, el violinista Ara Malikian i el colombià Fonseca, entre altres. Les entrades es posen a la venda al web del festival el divendres 31 de gener a les 9 h.

Trobaràs molta més música en directe a la nostra pàgina de festivals a Barcelona i Catalunya el 2025 i a les nostres llistes de millors concerts del mes i de la temporada.

Segur que t'ho passes pipa, escarxofat al sofà, demanant menjar a cop d'aplicació: però hi ha gent amb molt talent que s'hi està jugant els quartos i s'hi deixa la pell perquè surtis a dinar o sopar de manera fantàstica. Passem revista a les obertures més excitants i saboroses dels darrers temps. L'escena gastronòmica de Barcelona és d'allò més dinàmica i hi ha noves obertures per a tots els gustos: grecs, llatinoamericans, asiàtics, bars de tapes, entrepans gurmet... Tens una especialitat per cap de setmana!

  • Botigues
  • Tendències

Si passegeu per Barcelona i voleu esbrinar quantes botigues de segona mà us trobeu pel carrer, segurament necessitareu les dues mans per no descomptar-vos. En els últims anys, el consum de roba i productes vintage i de segona mà s’ha disparat, i una pràctica que abans no estava gaire ben vista ja fa temps que s’ha convertit en un tret identitari de la ciutat i, fins i tot, ha arribat a les grans passarel·les. Si voleu trobar autèntiques joies tèxtils i practicar un model de consum més lent i conscient amb l’entorn, no només podeu visitar les botigues de la ciutat, sinó també els mercats que cada cap de setmana se celebren a Barcelona.

Sabem que remenar pels mercats fins a trobar aquella peça que duu el vostre nom no és una tasca fàcil, i escollir a quins mercats ho voleu fer encara costa més. La ciutat n’acull tants –des d’alguns que ja són clàssics a Barcelona fins a d’altres que acaben de néixer– que assabentar-se de tots els que es fan cada cop costa més. Com sempre, per ajudar-vos a crear la vostra agenda del mes d’abril i començar a pensar quins mercats no us podeu perdre, hem elaborat una llista amb tots els que hi ha programats durant aquest mes a Barcelona: 

- 20 d’abril: Tot a 1 Euro!, a la Nau Bostik, al carrer Ferran Turné, 11 (entrada: 3 euros)

- 20 d’abril: El Gran Flea, al carrer Nàpols, 42 (entrada: 2 euros)

  • Art

El Palau Martorell acull l'exposició més completa de pintura a Espanya en homenatge a Fernando Botero (1932-2023), gairebé un any després de la seva mort. Fernando Botero. Un mestre universal estarà disponible del 14 de febrer al 20 de juliol i està comissariada per Lina Botero i Cristina Carrillo de Albornoz.

La mostra recull més de 110 obres inèdites de col·leccions privades, on s'hi poden observar tots els detalls del boterisme, l'estil que va inaugurar Botero caracteritzat per volums monumentals i colors vibrants. Escultures, olis, aquarel·les, sanguines, carbonets, dibuixos a llapis (i, fins i tot, amb pastel) es despleguen al llarg i ample de les diverses sales. Destaquen dues peces inèdites al nostre país: una versió de Las Meninas i Homenaje a Mantegna. Les recreacions d'obres inspiradores van ser una constant en la seva carrera artística, ja que Botero concebia aquestes versions com expressions d'art superiors que anaven molt més enllà de la simple rèplica. "La riquesa d’un artista resideix en les influències que conformen la seva vida i la seva feina. Per crear un món únic, cal exposar-se al gran art", afirmava Botero.

També s’hi exposen sèries icòniques sobre Amèrica Llatina, el circ, la religió i versions de creacions mestres. A banda de demostrar la seva versatilitat tècnica, la mostra indaga en la influència d’Espanya i Itàlia en la seva obra. Organitzada pel Palau Martorell i Arthemisia, en col·laboració amb la Fundación Fernando Botero i Clear Channel, la mostra és un homenatge a un artista universal en tota regla. 

  • Art
  • Disseny

Com dissenyarem, ara que cada vegada hi haurà més escassetat de matèries primeres? La nova exposició permanent del DHub intenta respondre aquesta pregunta. Sota el nom ‘Matter Matters. Dissenyar amb el món’, la comissària Olga Subirós fa un recorregut pel passat, el present i el futur de la matèria, des de l’extractivisme colonial al moment de crisi climàtica actual. L’exposició respon al canvi de rumb implantat pel director del DHub, José Luís de Vicente, que vol que el nou museu respongui a les preocupacions del segle XXI. 

El DHub no només estrena expo, també estrena mirador. Una de les idees que la comissària Olga Subirós ha posat en pràctica és la d’ensenyar la ciutat com una conseqüència més del disseny contemporani. Per això s’han destapiat les finestres de la segona planta del DHub, que ara permeten veure la plaça de les Glòries i el mercat dels Encants.

  • Art
  • Dreta de l'Eixample

Ningú pinta des de zero. Però veient les pintures matèriques d’Antoni Tàpies, amb els colors llisos, els materials pobres i la simplicitat extrema dels seus símbols, podríem arribar a pensar que l’artista ho va aconseguir. En les seves obres més famoses, Tàpies ens demana silenci i contemplació, precisament perquè aprenguem a mirar amb més força i a parar atenció davant d’un món saturat d’imatges. 

El museu es pregunta quin era l’imaginari de Tàpies quan va començar a pintar. Amb una cinquantena d’obres i amb més d’un centenar d’objectes i documents de natures diverses, l’exposició ‘Antoni Tàpies. La imaginació del món’ vol aprofundir en l’entorn visual de l’artista entre mitjans de la dècada dels quaranta i mitjans de la dels cinquanta del segle xx, tot just abans que entrés en l’abstracció. Després del centenari on hem celebrat l’artista, ha arribat el moment de pensar Tàpies des de noves mirades, qüestionant-ne els relats més hegemònics.  

  • Art
  • Galeries

Barcelona és plena de museus i galeries que programen magnífiques mostres i activitats. Art, ciència, disseny, fotografia, història... Tenim exposicions ben curioses que sorprendrien fins i tot els més desconfiats. Ah, i també hi ha moltes obres d'art públiques que decoren els nostres carrers i, que a vegades, passem per alt. Quines són les millors exposicions que es poden veure a Barcelona? Siguin quines siguin les teves preferències, segur que n'hi ha una esperant-te en alguna de les sales de la ciutat que et fascinarà. Dona un cop d'ull al nostre llistat i decideix quina exposició vols visitar en solitari quan pleguis de la feina, quina és la perfecta per tenir una cita o quina vols veure en companyia dels teus amics.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat