La pizza nostra

Els millors plaers rodons de Barcelona...

0

Comments

Add +
Murivecchi

Murivecchi Ivan Giménez

Murivecchi

  • Preu: 2/4

Tenen un mèrit innegable: van obrir l’any 2004 i en un panorama superpoblat per la pizza napolitana s’han sabut fer un nom que ja té ressò de clàssic. Irene Herrera ens explica que no hi ha secret: “Fer les pizzes amb ofici, amb bona farina i mozzarella de vaca de la bona”. Ara bé, aquí guarden una petita revelació: la pizza fregida. Es tracta d’una especialitat de Nàpols que no ha sortit gaire de l’àmbit casolà. Bastant hardcore: es tracta d’una pizza tancada i crua, que es fregeix. Alerta: va farcida de ricotta, pròvola, tomàquet, salami picant i un conglomerat de cansalada viada especiada. Bomba!

  1. Princesa, 59, Born-Ribera, 08003
Informació

NAP

  • Preu: 1/4

No, no és una pizzeria vegana. És un acrònim que respon a les sigles de Neapolitan Authentic Pizza, i existeix on hi va haver l’excel·lent i bufó Rococó. No ploreu la pèrdua, val molt la pena: el propietari, l’Antonello, ens explica que la seva intenció és “traslladar aquí la pizza napolitana amb els preus d’allà”. Han seguit obsessivament els requisits de la DO –forn de llenya, temps de cocció, farina i tomàquet italià–  i el resultat és una pizza superlativa i barata en un lloc sorollós: ple de jovent italià, ja està tot dit.

  1. Gombau, 5-7, 08003
Informació
La Verde Umbria

La Verde Umbria Maria Dias

La Verde Umbria

  • Valoració: 3/5
  • Preu: 1/4

La pizza és el punt fort d’en Federico Blondi, que amb la seva dona Sandra van obrir fa gairebé un any aquest local acolorit i ple de referències italianes. Originari d’Úmbria, el cor verd d’Itàlia, Blondi proposa amb èxit la pizza tortell, denominada així per la seva forma característica. A més dels condiments bàsics, es pot demanar, com la resta de les pizzes, al gust del comensal. Una de les de més èxit és la de scamorza (una mozzarella fumada) amb patata i romaní, o bé una altra amb el formatge taleggio, pera i ruca. També és molt recomanable la lasanya o els bucatini all’amatriciana, espaguetis gruixuts i picants, com els preparava la mamma d’en Federico. És un lloc que no us podeu perdre, tot i que pels caps de setmana i migdies convé reservar-hi perquè habitualment no hi ha lloc.

  1. Aribau, 100
Informació

La Bella Napoli

  • Preu: 2/4

Sí, és un clàssic, i mentre aguantin el nivell, qualsevol recomanació pizzera a Barcelona passa per aquesta adreça. L’ambient és inequívocament italià: cambrers sorollosos que fan veure que et foten l’ampolla de chianti pel damunt, mentre aprofiten per flirtejar amb la teva parella. Se’ls perdona l’abús del tòpic perquè les pizzes són molt bones; potser no són les millors napolitanes, però les executen amb una regularitat envejable. Una recomanació: la de verdures, amb tot l’element vegetal brasejat d’una manera increïble i estès generosament.

  1. Margarit, 14, Poble-sec, 08004
Informació

La Briciola

Esclar que si algú pot onejar amb tot el dret del món la pizza a Barcelona són ells. Pino Prestanizzi (calabrès) i Patricio Sodano, de Nàpols, van obrir, fa 23 anys, La Briciola. Era un moment en què “només hi havia una pizzeria a la ciutat, i anar sopar a l’italià era signe de distinció”, rememora Pino. El temps aquí s’ha aturat, però per a bé: han mantingut el nivell i ells treballen amb tot el producte, incloent l’aigua, de Nàpols. I la decoració és massa autèntica per a titllar-la de kistch. La pizza Campione –salami picant, ruca, formatge de cabra, xicoira, orenga i parmesà– ens recorda com en són, de bons. Han optat per la pizza fina, cruxient, gens napolitana: “No hi ha res pitjor que una pizza gomosa i poc feta que et repeteixi”, diu Pino.

  1. Olzinelles, 19, Sants-Montjuïc, 08014
Informació
Piazze d'Italia

Piazze d'Italia unknown

Piazze d'Italia

  • Valoració: 4/5
  • Preu: 2/4
  • Recomanat

Només entrar en aquest local es respira aquest ambient tan particular que tenen les trattorias, al país de la bóta el nostre equivalent de fonda de sisos. Un pizzer fa girar i ballar amb la punta dels dits una massa de pizza que després es transformarà en una exquisidesa cruixent i molt particular com és la focaccia. A la carta, l’escrita o la relatada per Nicola Marino, sempre hi ha sorpreses agradables. En la nostra darrera visita ens va sorprendre amb un capuccino de carabassa amb formatge cremós, un entrant tan acollidor com un amic italià. Però la processó va continuar amb un impressionant carpaccio de carxofa amb parmesà i pinyons que va ser el teloner ideal d’un vitello tonnato, una de les especialitats d’aquesta casa. Davant la seva carta es creen molts dubtes, perquè tot és apetible i està ben relatat, però el més interessant és quan l’actual president a Espanya del Ciao Italia (única associació de restaurants italians reconeguda per autoritats italianes a tot el món) et recomana a cau d’orella, només a tu i a nou més. No heu tastat els espaguetis amb nduja calabresa? Es tracta d’un embotit i alhora una espècie de paté com la sobrassada, amb abundància de peperoncino de la regió d’en Nicola. Amb olives i una mica de tomàquet, un plat de pasta exquisit i desconegut. Piazze d’Italia compleix la vintena valorant la matèria primera de qualitat i ha dedicat en tot aquest temps diferents sessions temàtiques a productes de gran valor a Itàlia. Per aquest temple de la cuina

  1. Casanova, 94, Eixample Esquerre, 08011
Reservar

Blau Cucina e Caffé

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

Les pizzes més bones són les més simples. Això diu el napolità Diego Martone al Blau, enganxadet al mercat de Santa Caterina, un favorit de la colònia italiana. Defineix la fórmula del Blau com a “tavola calda”; és a dir, taula calenta. Al matí, esmorzars; al migdia, menú (sempre amb pizza de segon), i a la nit, una carta de platets italians. Sempre amb la seva excel·lent pizza que venen a talls de teló de fons. En Diego ens recomana la d’albergínia, tomàquet fresc i formatge scamorza, fresc de llet de vaca.

  1. Freixures, 5, 08003
Informació

Tress i No Res

Si parlem de pizza creativa, cal parlar de Tress i no Ress. La seva creativitat és rústica, però efectiva, molt propera a l'ortodòxia catalana. Potser els fonamentalistes de la massa rebutjaran aquest entranyable cau com a pizzeria: són porcions de pizzes estil Chicago –massa esponjosa, d'uns tres centímetres d'altura– que van equipades amb cobertures sorprenents: d'api i foie gras, de botifarra negra, de samfaina de verdures, de vedella rostida... Delicioses és dir poc. Tres procions són un sopar de campions i que embafa molt poc, per la seva flonjor.

  1. Cera, 53, El Raval, 08001
Informació
Buongiorno

Buongiorno

Buongiorno

  • Preu: 1/4

Si alguna cosa sap fer Giuliano Lombardo són pizzes: 30 anys regentant un dels grans italians de la ciutat  i deu al capdavant del Buongiorno són credencials impecables. L’home és de la Ligúria i la pizza napolitana no el torna boig. Al contrari, aquí ha desenvolupat una pizza fina i cruixent molt assimilable a la romana, amb pocs ingredients però en quantitats generoses. Hi trobarem fins a 21 tipus de pizzes amb tomàquet i sis de blanques, sense tomàquet. I puntualitza que “amb un forn elèctric amb base de pedra i l’ofici no cal el forn de llenya”. Mossego la fresca –tomàquet fresc, alfàbrega i búfala–, la tasto, la compro!

  1. Urgell, 239, 08036
Informació
Caleuche

Caleuche

Caleuche

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

Aquest petit local argentí ofereix una bona oferta de pizzes preparades al forn de llenya, i algunes carns a la brasa. No us perdeu les peces de formatge al forn amb alfàbrega, els 'provolone'.

  1. Sant Pau, 116, El Raval
Informació

Sports Italian Bar

  • Preu: 1/4

Capítol “un italià m’ha dit que...”. Un amic em va comentar que coneix un genovès que li va dir que “les millors pizzes de Barcelona són a l’Sports Italian Bar”. Calia comprovar-ho, perquè és el típic lloc on no hi posaríem mai els peus: un bar rònec i minúscul a l’epicentre del desgavell guiri, pantalla gegant i fotos del Barça de mida mural. Però és cert que les pizzes són la mar de bones i barates: disposen de forn de llenya i us porten a taula una pizza a l’estil napolità excel·lent. Amb tots els tòpics: si la vostra acompanyant li fa el pes, el cambrer li declararà amor etern. Al migdia, menú a 8,95 euros amb qualsevol pizza, tiramisú i (bon) cafè.

  1. Ample, 51, 08002
Informació
La Verónica

La Verónica

La Verònica

  • Preu: 1/4
  • Recomanat

“Nosaltres fem la part bruta, cultivem, i els italians manufacturen”. Així opina Francesc Llorca, propietari de La Verònica amb referència a l’oli i el tomàquet sec, tan espanyols com italians, però molt més ben rendibilitzats pels darrers. Fa deu anys va obrir La Verònica, “en un moment en què no hi havia cap oferta de pizza creativa a la ciutat”. No feu cas dels fonamentalistes que només defensen la pizza de la Bota: La Verònica fa unes pizzes fenomenals, molt diferents de les napolitanes –són lleugeres, cruixents, permeten apreciar molt bé els ingredients– i amb poca vora (és a dir, amb més tall). Sense tomàquet en conserva i tot el producte és fresc: d’escarxofes o de pernil d’aglà, per exemple.

  1. Rambla del Raval, 2-4, El Raval, 08001
Informació

Il Montello

  • Preu: 1/4

Aquest cèntric italià forma part del grup Il Passatore, i com la resta de restaurants que el conformen, es caracteritza per ser un lloc on es pot menjar una pizza –feta en forn de llenya, de massa fina– o un bon plat de pasta a un preu més que bo.

  1. Via Laietana, 42, Born-Ribera, 08003
Reservar

La Locanda

En la difícil tasca de combinar la pizza amb el producte de mar, aquí són uns asos. El secret: marisc de qualitat cuinat amb vi blanc abans de posar-lo a fornejar. No us perdeu la seva pizza Posidó, amb sipionets, tonyina i anxoves: molta substància i vores petites. Un altre punt a favor que els fa destacar és la cura amb què tracten les calzone: tasteu la Faune, amb xampinyons, pebrot, salami i mortadel·la.En la difícil tasca de combinar la pizza amb el producte de mar, aquí són uns asos. El secret: marisc de qualitat cuinat amb vi blanc abans de posar-lo a fornejar. No us perdeu la seva pizza Posidó, amb sipionets, tonyina i anxoves: molta substància i vores petites. Un altre punt a favor que els fa destacar és la cura amb què tracten les calzone: tasteu la Faune, amb xampinyons, pebrot, salami i mortadel·la.

  1. Doctor Joaquim Pou, 4, Gòtic, 08002
Informació
Bella Donna

Bella Donna Iván Giménez

Bella Donna

  • Preu: 2/4

Una altra rara avis: Carlos Labelle és francès, i al Bella Donna forneja unes pizzes amb personalitat. A part d’un exèrcit de receptes tradicionals, disposa de dues especialitats pròpies. Una són les pizzes al dente, molt més cruixents que les habituals, i l’altra, una veritable raresa: la pizza schiacciata, o una emna de calzone plana, un disc de massa tancat i farcit. Els preus són un xic més elevats que en altre llocs, però el plat és molt generós i hi sovinteja la matèria noble. Fiable: tenen la categoria de Restaurant Italià Agregat que atorga la cambra de comerç italiana.

  1. Diagonal, 593-595
Informació

La Perla Nera

Som en el quilòmetre zero de la pizza a Barcelona. Ja deu fer quasi 30 anys que La Perla Nera dispensa pizzes a la Via Laietana. I encara que hagi patit l’allau de turistes, aquest restaurant de dimensions hercúlies ha resistit l’inevitable punt de degradació de les zones massificades. Hi podem menjar unes peces fines, ben torradetes i cruixents, amb una matèria primera molt digna. La meva favorita és la de salmó flamejat i gambes.

  1. Via Laietana, 32, Ciutat Vella, 08003
Informació

Solo Pizza

  • Preu: 1/4

“Ningú no fa el que fem nosaltres, a Barcelona”. En Francesco, propietari de Solo Pizza, es refereix al fet de ser un restaurant “que només serveix l’autèntica pizza romana”. Estem parlant d’una pizza fina, cruixent, que, segons explica en Francesco, “es fa amb una mescla de tres farines diferents i que fermenta durant dotze hores”. Es fa així perquè “l’objectiu és que s’infli fora del teu estómac, i no pas dins”. I té raó: surto del restaurant –intimista, convida al xiuxiueig– sense pesantor. El preu de la pizza es dispara, però els ingredients són de primera. Recomanació: compartiu antipasti.

  1. Enric Granados, 108, Eixample Esquerre
Informació
Pizzeria Fabián

Pizzeria Fabián Ivan Giménez

Pizzeria Fabián

  • Preu: 2/4
  • Recomanat

Fabián Martín, el rei de la pizza d'autor, a Barcelona ha fet una una síntesis de receptes assequibles i clàssiques i deu pizzes d'autor del Taller de Llívia. Resultata: es por menjar una bona pizza per 12 euros o una de sideral per 40. R.M

  1. Via Laietana, 71, Gòtic, 08010
Informació


Els usuaris diuen

9 comments

Molt recomanable (tot i què amagada) la pizzeria Miseria e Nobilitá, per mi la millor de de Barcelona. Està al carrer Enamorats.

Lola Rifé
Lola Rifé

Molt d'acord amb les vostres recomanacions. Us recomano un altre local. Nuccia e Lina ( abans La Dolce Vita) al carrer Marià Cubí, 96 de Barcelona. Les pizzes són extraordinàries, i molt curioses, igual que la resta d'especialitats italianes. Ja ho diuen ells "Cucina italiana con amore"

Dimier Patricia
Dimier Patricia

MESSIE PIZZA, 65 Torrent de l'Olla Pizza? Buenissima. Local? Encantador. Chef? Eric, un talentoso francés, ya responsable del éxito del CAFE DADA en c/ Diputacio. A PROBAR!!!

Polis
Polis

Os falta la Stuzzichini, en Poblenou, carrer Amistad, una auténtica pasada, creveza de primera, Stella Artois, Franziskaner, Leffe. Muy buen precio! De verdad!

Maria
Maria

Il Picolo al carrer Dos de Maig, molt bones

Toni
Toni

"El Mercante de Venecia", al carrer Ample, tenen unes pizzes molt bones!

Montse
Montse

Per mi, apart de Vitali, em falta pizzeria La Burrata, que tan els meus amics italians com a mi, ens encanta! per a mí, la meva favorita per qualitat i preu. Pizza italiana de veritat. http://www.laburrata.com/

Raül
Raül

A mi aqui em falta la pizzeria Vitali pizza, per mi les millors de Barcelona