Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Xiroi Ca La Nuri
Foto: Xiroi Ca La Nuri Xiroi Ca La Nuri

Els restaurants de Barcelona perfectes per a grups

Restaurants de tots els preus per a sopars d'empresa, celebracions familiars, reunions professionals, aniversaris...

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Com més feina hi ha, més tensió. Podeu provar de fer una alliberadora sessió d'escape room de terror. Però és més pràctic que tota aquesta pressió surti alliberada, com un tap de xampany, en els sopars de grup i d'empresa, cerimònies que van des d'una agradable sessió de riallades amb els companys fins a inicis de bacanals que poden acabar com 'Ressaca a Las Vegas' (prepareu els remeis per a la ressaca). Aquí teniu una oferta per triar i remenar, per a totes les butxaques.

NO T'HO PERDIS: La llista amb els 50 millors restaurants de Barcelona!

Menús de grup per menys de 30 € (si no et passes amb el mam)

Bar Núria
  • Restaurants

De què va? El restaurant Núria, la primera cosa que molts catalans veien quan visitaven per primera vegada Barcelona, porta quasi més d'un segle obert a la cantonada de La Rambla amb Pelayo. Els propietaris, nets dels fundadors, el van renovar per dins i per fora perquè tornés a ser punt de trobada d'aborígens catalans. Val la pena contemplar les il·lustracions que genis del dibuix com Nazario han dedicat a la història del local.

I per a grups? Doncs especialitzadíssims i amb una molt bona relació qualitat-preu. Tenen ofertes de menús de tapes tancades a partir de 19 euros. I per 25'30 euros podeu encarregar un menú amb pica-pica de tapes de primer i un completíssim arròs de marisc de segon. Postres, una ampolla de vi entre 4 persones i aigua i cafè. 

  • Restaurants
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

De què va? Aquest restaurant de producte de proximitat ha sabut combinar una oferta gastronòmica amb un toc autoral –divertit i fàcil d'entendre– i que alhora sedueix un públic familiar, que vol cuina de la terra però amb ganes de fer un pas més enllà.

I per anar en grups? Fantàstic. Així com en alguns restaurants per 29 euros us fan desfilar una vulgaritat de fregits infame –no direm noms!– el Menú Pepa és un festival de cuina fresca i curosa, amb esperit de platillo català. Exemples: entrants de pica-pica de nivell, amb ensaladilla russa de bonítol i pa de coca o bunyols d'espinacs amb allioli de mel, i cinc passes de segon a compartir, com calamars frescos a l'andalusa i mandonguilles de la iaia. Per 29 €: inclou dues begudes i postres (podeu demanar dues copes de vi, sí). 

Publicitat
  • Restaurants
  • A la brasa
  • El Raval

De què va? Pablo Antico i Jorge Runnacles van reconvertir el Sifó de bar de nit a restaurant que que abraça, per fi, “l’argentinitat sense complexos”. Mestres de la carn i de la creativitat popular, auguren una graella I+D, pizza argentina –quasi inèdita a Barcelona–, empanades i un tiquet que va “d’alló universal fins al que et vulguis gastar”.

I per a grups? Tenen una sala amb llum del pati interior espaiosa i preciosa, i agafen grups de fins a 45 persones. La seva filosofia és la del vestit a mida: res de mails, els truqueu, els expliqueu què voleu i per un mòdic preu d'entre 20 i 40 euros us confeccionaran un menú amb una degustació de carn de brasa argentina, i entrants com provoleta a la brasa i xoriço i morcilla criolla i lletons. No carnívors, no fugiu, que us tindran en compte amb moltes opcions de qualitat. Segons preu, dels talls més populars fins al cotitzat ''ojo de bife'. 

  • Bars i pubs
  • Bars de tapes
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4

De què va? Hi ha bars que fan barri. El Bar Núria del grup Família Nuri, és on durant quasi quaranta anys va exercir La Tertulia, un restaurant de tapes i menús que fou tota una institució popular al barri. El Núria manté una relació qualitat preu molt bona, de la que es beneficien els turistes però sobretot el públic del barri

I per a grups? Doncs sembla fet a mida. El saló és ampli i amb taules espaiades, i disposen de dos menús per a sopars en multitud. Un, a 25 euros, inclou un recorregut de set tapes per compartir, amb ensaladilla russa, braves, calamars a l'andalusa o ous de Calaf estrellats amb ibèrica, i un altre, a 35, cinc tapes a compartir i un principal que passa per paella del senyoret, bacallà a la barcelonina o fricandó de vedella. En els dos casos, una ampolla de vi entre tres, postres i cafè inclosos. Aposta guanyadora. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

De què va? Claris 118 és un cas d’hiperespecialització al migdia (a 14 euros): un full setmanal amb vuit primers, vuit segons, i l’opció de tunejar-lo amb entrants, extres, o fer una degustació de deu passes. El responsable i propietari és Ever Cubilla, grandiós cuiner que va estar al capdavant de l'Espai Kru.

I per a grups? Agafen amb molta calma grups de 25 persones (ideal per fer un sopar de grup 'íntim') i la proposta és molt llaminera: un menú degustació a 25'50 euros que inclou aperitius com una ostra i una croqueta de choco, i passis a compartir com albergínia lacada amb salsa coreana, caneló de pollastre rostit, i segons a base de bacallà a la llauna i lletó rostit amb xilis (sí, dos segons, això és una degustació!). La relació qualitat-preu és mooolt bona. 

  • Restaurants
  • Vegetariana
  • El Raval
  • preu 1 de 4

De què va? Un dels vegetarians més clàssic de Barcelona, que ha sabut adaptar-se als nous temps. 

I per a grups? Disposen d'un menú de grup que poden seduir el carnívor més recalcitrant (encara que al company que vol anar a menjar galta de porc i braves al Mesón Los Toreros potser no el satisfarà). Per 24,45 €, luxúria vegana, amb una degustació de quatre primers per compartir, com per exemple bastons de seitan casolà arrebossats amb salsa de 'chipotle' i quètxup casolà, i segons com Canelons de carabassó farcits de verduretes i ricotta d'anacards. Per beure, dues copes de vi per cap. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Espanyola
  • El Raval
  • preu 2 de 4

De què va? Un clàssic modern del Raval, de vermellor acollidora i almodovariana, amb una carta que és un prodigi de gust i imaginació i que remet tant al producte del Bierzo com a plats internacionals preparats amb cura gastronòmica i esperit de 'street food'.

I per a grups? Doncs una oferta alegre i generosa. Per 26 euros: una degustació de set plats a compartir que passa per croquetes casolanes (vegetarianes o de cecina), braves amb maionesa de chipotle, crumble salat amb verdures de temporada al forn i burrata fresca, i un remat de xoricets a la sidra i el guisat de la casa: calamars farcits en la seva tinta, i amb delícies dolces variades per postres. Mam? Bé. Una de vi per cada tres amb aigua i pa inclosos. 

Menús de grup entre 30 a 40 €

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • preu 1 de 4

De què va? Decorat a l'estil belle époque, amb una lluminosa sala amb claraboia, La Lluna presenta una cuina que ens ofereix plats de base mediterrània però sempre elaborats amb imaginació i ànsia creativa. Destaca per una bona relació qualitat-preu: no ofereix material molt car, però el tracta amb imaginació i cura. 

I per a grups? Un clàssic! Poden acollir amb comoditat grups de més de 50 persones. Han simplificat les coses i disposen d'un únic menú per 35 euros. Pica-pica mediterrani amb entrants com quiche de porros amb cremós d'olives negres, espinacs i pesto de tomàquet sec, i segons de proteïna sucosa, com confit d'ànec amb gratinat de patata. I tot el vi i aigua que vulgueu inclosos.  

  • Restaurants
  • Italiana
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

Aquest italià pertany a l'estirp de 'trattorias' d'esperit popular i mà exquisida on es mengen plats de pasta fresca d'altíssima qualitat, sense haver de fer grans desemborsaments. La pasta fresca és casolana.

I segueixen aquesta filosofia amb un esplèndid menú de grups: per 36 euros, un menú amb quatre entrants (arancino amb pasta i tòfona, mortadel·la amb festucs...) i tres plats d'opcions de pasta per sucar-hi pa, com els com els 'paccheri' amb 'nduja', una salsitxa calabresa picant, acompanyants de burrata fumada. Una ampolla de vi entre tres, una cervesa per cap i limoncello inclòs!

Publicitat
  • Restaurants
  • Esquerra de l’Eixample
  • preu 2 de 4

De què va? A Can Boneta hi fan bona cuina! Tapa i platillo creatiu amb regust de tradicional. El restaurant d’aquest arquitecte reconvertit en cuiner presenta una carta de platets clarament basats en el receptari català. Els anomenen “guisadets” i només de llegir-los a la carta ja ve salivera.

I per a grups? Un luxe. Un tast de degustació de tota la carta que és una exhibició de bon gust, cuina imaginativa i impecable i producte de temporada. Nou passes que inclouen raviolis de gamba vermella amb ceps confitats, biquini de formatge de pasta tova i tòfona, i culminen en dos dels seus sublims guisadets (llom de bacallà confitat amb romesco i rossinyols saltejats n'és un). Una ampolla de vi entre tres i dues postres, 38 euros. Oferta irrebutjable.

El Foro
  • Restaurants
  • Argentina
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
  • preu 2 de 4

De què va? Un restaurant del Born que va obrir el 1998 i que ha esdevingut un clàssic del barri. Els seus aires de bistrot i una cuina de brasa argentina d'allò més solvent l'han portat a través de les èpoques i les dificultats, consolidant-lo com a lloc per menjar al marge de modes. 

I per a grups? Doncs molt bé. El lloc és tant enorme com encantador, recorda els bistrots populars parisins amb un toc més barroc. I ara hi cuina el xef Hug Pla, un dels grans especialistes en arròs de Barcelona (recordeu Kauku i Minyam?). Pla va patentar un estri fumador d'arròs, el vulkano. Per un preu entre 32 i 40 euros, us proposen tres menús de grup –a partir de deu persones– amb primers argentins, i segons on destaca la màgica paella fumada del xef.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Pizza
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

¿De què va? Són l’avantguarda del tema 'healthy' a casa nostra, un aparador de les noves tendències vegetarianes i saludables, el més nou –i saborós– que trobareu a Barcelona en matèria de menjar 'plant-based'. 

¿I per a grups? Extraordinari. El tercer Flax & Kale és monumental: 600 m² que abracen el passatge de les Manufactures, dividits en dues estances, proposa un menú per 35 euros amb tres entrants per compartir i un principal a escollir, amb delicadeses com broquetes d'albergínia cruixent marinades amb miso. Podreu descobrir el 'jackfruit', una fruita indonèsia amb textura de carn. O els ous remenats 'plant-based!'. Una ampolla de vi entre tres, aigües i cafè.  

  • Restaurants
  • Espanyola
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

De què va? A qui no li ve de gust sopar a un lloc que es diu El Mamon? Aquest macrorrestaurant de 700 m2 al passatge Calders de Sant Antoni– amb una terrassa gloriosa i un interiorisme de primera divisió no inventa res, però reinventa que t'hi cagues, si em permeteu posar-me barroer (com el seu nom!). Lluny d'experimentacions, la carta ofereix jugades segures de cara a barraca, però que sempre venen de gust, preparades amb un toc gastronòmic innegable i tot fet des de zero. 

I per a grups? Doncs de luxe. Tenen capacitat per a àpats de grup de fins a 50 persones. El menú estàndard de grups surt per 30 euros. I inclou delícies com els seus addictius lingots de patata brava (boníssims!), amb vuit plats i dues postres per compatir: com per exemple croquetes cremoses de gamba, o tacos de galta de vedella. I una ampolla de vi per a dues persones! Ideal per agafar un bon gat i fer... El mamón! I si sou un mínim de cent persones, us tancaran el local per a vosaltres soles. 

Publicitat
  • Restaurants
  • Cuina internacional
  • El Raval
  • preu 2 de 4

De què va? El Chaka Khan entra per la vista. Aquest espai amb nom de cantant llegendària ofereix en el seu interiorisme un desplegable d’influències atrevit i modern.A la planta superior s’hi amaga un excel·lent restaurant amb receptes internacionals i un cranc picant que us farà flipar. 

I per a grups vegetarians? Doncs esteu de sort. Perquè el seu menú degustació vegetarià per a grups (a partir de dues persones) té sis passes de plats i reuneix especialitats exòtiques: passant per Laos (picada d'albergínia asiàtica rostida al carbó i amaniments picants), fins a l'Amazones, amb cebiche de palmito a la brasa o tacos de bolets de temporada, una especialitat de Jalisco. Tot plegat per 33'90 euros. 

  • Restaurants
  • El Poble-sec
  • preu 2 de 4

De què va? El Cañota és un bar de tapes marineres d'inspiració gallega amb molt bones referències. Es tracta del germà petit del reputat Rías de Galicia, un dels grans restaurants gallecs de la ciutat i de l'Estat.  Peix i marisc, patates braves, pop a la gallega, amanida russa, canyes de cervesa i vins... L'oferta del Cañota és la de tota la vida però amb l'afegitó d'un puntet juganer de creativitat.

I per a grups? Traduït en menú de grups, l'oferta és un expositor de la cuina gallega en format tapa que és el somni humit dels fitipaldis de pica-pica: per 36 € (menú de 25 + 12 euros de beguda, que inclou canya i cafè per persona, i vi blanc i negre sense límits) pop a la gallega del milloret de la ciutat, lacón, braves de patata gallega, croquetes de pernil ibèric, galta de vedella, pebrots del Padrón.. Tot un festival.

Menús de grup per més de 40 €

  • Restaurants
  • Mediterrània

De què va? El Xiroi és el germà més desenfadat de Ca La Nuri. Un xiringuito de platja de luxe on tot és obert, especialitzat en cuina catalana i arrosos molt ben fets: cuian informal d'alta volada. I la veritat és que amb aquesta tardor-hivern en mànigues de camisa que estem vivint ve de gust anar a fer el sopar de germanor a la vora del mar. 

I per a grups? Un somni. Disposa d'excel·lents vistes al mar, amb una capacitat de fins a 60 persones, i una terrassa –equipada per a qualsevol època de l'any– amb capacitat de fins a 120 persones. Els menús van dels 40 als 50 euros, i tots comencen amb un assortiment de tapes per compartir, i acaben amb clàssics de la casa, com la paella de marisc o un arròs negre amb escamarlans. I, ep, una de vi cada dues persones! Amb cafè i aigua inclosos. 

  • Restaurants
  • Mediterrània
  • El Gòtic
  • preu 3 de 4

De què va? Bar Mono és un restaurant amb un plantejament ambiciós i reeixit: un espai obert cada dia de la setmana i amb cuina ininterrompuda els 365 dies de l'any. La seva oferta, basada en la compartició de plats, integra tapes, platets, amanides, 'street food', brasa o arrossos amb productes de primera qualitat i proximitat.

I per a grups? Idea: té àmplia sala amb aforament de fins a 100 comensals asseguts i una terrassa per a 24 persones. A més, és possible dividir el local en diferents espais. Fan els grups a partir de deu persones. El xef Francesc Fernández barreja les arrels mediterrànies amb la cuina asiàtica, i proposa tres menús, a 45, 55 i 80 euros respectivament, amb delícies com arròs melós de llamàntol o bao d'ànec Pequín. 

Publicitat
Windsor
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

De què va? És agradable comprovar en alguns casos (pocs), el pas del temps pot convertir-se en un aliat de la perfecció. És el cas del Windsor, que viu la seva millor temporada, sobretot des de la nova concepció que en Joan Junyent i els xefs Carlos Alconchel y David Rodríguez li va saber donar per adaptar-lo als gustos i necessitats d'una clientela cada cop més fidel. Una obra d'art, amb sales i salons majestuosos, ideals per a la intimitat. 

I per a grups? A més de la carta, ofereixen fins ¡tretze! menús per a grups, que van des d'aperitius de vint euros per cap (amb bunyols de patata i bacallà fets al moment, o croquetes de lluç i rap) fins a sumptuoses desfilades de pica-pica de vuit passes, més un filet de bou amb fetge d’ànec a la graella, reducció de vi de Porto i daus de moniato al forn. Un ampli ventall d'alta cuina burgesa que va des dels 56 al 119 €. I alerta que també tenen menús de grups vegans. I menús d'aperitiu a partir de  15'90 euros.  

Fonda Espanya
  • 4 de 5 estrelles
  • Restaurants
  • Cuina creativa
  • El Raval
  • preu 3 de 4
  • Crítica de Time Out

De què va? Als fogons hi ha Germán Espinosa, un xef barceloní que ha assimilat al 200% la filosofia de Berasategui, la de mesclar l'avantguarda lúdica amb el sabor i la tradició. "Tenim les arrels en la tradició, però amb molts de sabors forts, plens de contrastos", explica el xef.

I per a grups? Un sumptuós menú degustació a 59 euros amb elaboracions que apunten a tot el gaudi de la tradició basca i catalana, amb plats com una crema de sardinetes i vel d’escalivada, o un lluç al vapor amb cítrics i curri d'escamarlans. I val la pena recordar que això és una joia modernista amb un saló projectat i decorat per Domènech i Muntaner. Patrimoni a la cuina i a les parets, vaja.  

Publicitat
  • Restaurants
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 3 de 4

De què va? El restaurant Sintonia de l'hotel Gallery, com diu el seu xef Pablo Tomás, fa una cuina “de cuinar. De guisar, actualitzada, però amb una base sòlida”. Una cuina imaginativa, juganera i amb les tècniques del luxe, però sense els productes que encareixen un sopar fins a límits insospitats. 

I per a grups? Doncs us faran un vestit a mida. Perquè tenen un excel·lent menú degustació de sis passes que converteixen en menú de grup sense cap canvi, i us faran una oferta tancada a mida amb la beguda. Sis passes a 56 euros, amb delicadeses com porc negre de Cal Company en adob de tandoori, o un brioix de bistec tàrtar (el tàrtar de Tomás té una fama del tot justificada). I si sou a partir de deu, amb un xic de sort tindreu una sala privada. 

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat