Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors croissants de Barcelona
La pastisseria
© Iván Moreno

Els millors croissants de Barcelona

Dolços, salats, de mantega... recorrem la ciutat a la recerca de les millors banyes. Seleccionem els croissants que et faran perdre l'oremus!

Per Ricard Martín i María José Gómez
Advertising

A vosaltres que us agrada el dolç, heu de saber que Barcelona és la capital del croissant, com certifica el fet de tenir el premi al Millor Croissant de Mantega d'Espanya del 2020. És més: del 2008 fins ara, aquest premi s'ha atorgat a pastisseries de Barcelona vuit vegades! Totes són a la llista, esclar. Mossegar un bon croissant és com entrar al paradís, cruixent, fullat, amb un gust lleuger i únic... Totes les pastisseries i fleques de Barcelona en tenen, però si voleu esmorzar o berenar amb totes les garanties heu de saber que no tots són el que semblen. Aquests són els nostres preferits! 

NO T'HO PERDIS: pastisseries originals per triomfar amb les postres

Forn Baluard

Botigues

Els croissants de forn tenen una –sovint– justificada mala fama llardosa (literal). Més d’un cop, amb algun croissant de forn –o fins i tot de pastisseria– vella escola suposadament bo m’he trobat amb una pilota obturadora impossible de fer baixar. Ara bé, això amb els del Baluard no passa. És delicat, trencadís i fullat, i l’aroma de mantega de la bona administrada amb saviesa m’impregna els narius quan l’oloro. Bé, per alguna cosa l’Anna Bellsolà és un dels grans mestres forners i pastissers d’ara.

L'Epicerie

Restaurants

Esclar que si pot amb vosaltres un cert fonamentalisme i només concebeu el croissant com a producte francès, aquest és el vostre lloc. Com a cafeteria-apèndix del restaurant Caelis, l’Épicerie ofereix una àmplia gamma de brioixeria francesa d’elaboració pròpia amb estàndards de qualitat molt alts. El croissant de mantega clàssic és impecable, però també val la pena tastar el pain au chocolat, el delicat rectangle de broix amb xocolata tan semblant d’aspecte i tan diferent de gust de la infame napolitana de xocolata.

Advertising
Christian Escribà
Foto Christian Escribà

Pastisseria Escribà

Restaurants Eixample

Van ser pioners a la ciutat a elaborar croissants de mantega, una de les seves peces estrella, de la qual en venen 50.000 unitats a l’any en només dues botigues. En fan de normals i de xocolata negra, i també de xocolata blanca, per petició de la canalla. La història és maca: El pare del Christian, el gran innovador de la xocolata Antoni Escribà, va anar a estudiar pastisseria a França i es va enamorar de la filla del mestre. Ella li va dir: "Si aconsegueixes fer uns croissants tan bons com els del meu país, no vinc amb tu a Barcelona". I 'se non è vero, è ben trovato'. 

Sacha

Restaurants Sarrià - Sant Gervasi

De gerds, xocolata, frangipane (crema d’ametlla), de tonyina, frankfurt, espinacs, xistorra, dàtil amb bacó, pernil de Jabugo... La varietat de croissants del Sacha és tan impressionant com la quantitat que en preparen: cada dia en vénen uns 600. Els responsables d’aquest torrent són la família Barrenetxe, que es dedica exclusivament a l’elaboració dels croissants i les pastes de full des de finals dels anys 40 del segle passat, quan va obrir la pastisseria Sacha al carrer de Vallmajor. Quan acarones les seves fines banyes un diumenge al matí, acarones l'eternitat, si em deixeu posar poètic.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising