Potser us semblarà una tria humil, però l’Agut simbolitza el fet gurmet en l’esfera quotidiana, una continuació impecable de la cuina de fonda al segle XXI sense desvirtuar-la. En Jordi Castellví, el propietari, tria un plat que hauria complagut el seu avi, que hi va començar a treballar el 1924: un arròs amb calamars i mandonguilles molt saborós, amb el gra solt a l’estil de l’arròs a la cassola, i calamars frescos agermanats amb mandonguilles de porc i vedella i un bocí de botifarra negra. "Fem paella, però aquest mar i muntanya és una combinació un xic diferent i que agrada molt, un plat estrella".
Com diu l’acudit: potser vols menjar-te el món, però vigila com el digereixes. Perquè us mengeu Barcelona, acabem d’enllestir al web 'La llista: menjar'. Són els millors restaurants de la ciutat tastats, avaluats i explicats. Ja sabeu que ens agrada aprofundir: en aquest reportatge hem demanat als cuiners de les deu primeres adreces que triïn un plat: el millor del millor!
NO T'HO PERDIS: Aquests només són plats dels 10 primers, aquí tens la llista complets dels 50 millors restaurants de Barcelona.