bar calders
©Iván moreno

Bars i restaurants per anar amb gossos a Barcelona

Per menjar, fer un cafè o prendre una copa. Aquí teniu els locals de la ciutat on podreu anar-hi amb la vostra mascota!

Publicitat

Se us trenca el cor cada cop que esteu a punt de marxar de casa i la vostra mascota us fa aquella mirada? Sí, aquella mirada de gos degollat, de "no em deixis sol una altra tarda i deixa'm venir amb tu allà on vagis". Doncs a partir d'ara ja no teniu excusa. A Barcelona hi ha molts bars i restaurants 'pet-friendly'. Però, alerta, perquè de vegades els peluts només són benvinguts a les terrasses dels establiments. Assegureu-vos de consultar-ho abans amb el personal. Si reserveu taula amb antelació, mencioneu que hi anireu amb el gos, així us assignaran la més adequada. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Time Out Market Barcelona
  • Què fer
  • El Gòtic

Time Out Market és un concepte únic que té l'objectiu de celebrar els sabors més autèntics i reunir el millor menjar i cuiners d'una ciutat sota un mateix sostre, i ja és present en grans ciutats del món com Nova York, Montreal, Porto i Ciutat del Cap, entre d'altres. El de Barcelona el trobeu al Port Vell, a la terrassa-mirador del Maremàgnum. L’espai, de 5.250 metres quadrats, acull una acurada selecció de 14 xefs, un restaurant de servei complet i quatre bars: dos d'ells a l'aire lliure, amb vistes espectaculars al mar i la ciutat. Les mascotes hi són sempre benvingudes.

Locals 'pet-friendly'

  • Cuina internacional
  • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Pels que digueu que tots els restaurants de 'brunch' són iguals, en fons i forma, el tercer restaurant de The Egg Lab us ho desmenteix, al cor de la Ribera. El que fan és oferir un grapat de plats amb ous i pancakes segons receptes innovadores, tocs internacionals i sobretot artesania culinària i producte de proximitat. Alguns exemples? Uns pancakes amb verdures envinagrades i kimchi casolà, àcids i refrescants o uns molt gustosos ous benedict amb pollastre a l'estil coreà, ben cruixents i amb matisos asiàtics a la salsa holandesa. Les racions són abundants i hi ha moltes especialitats amistoses amb els vegetarians. Les mascotes sempre hi tenen les portes obertes. Tenen dos locals més; a Bruc 33 i Sepúlveda 80.

  • Cerveseries artesanes
  • Sant Antoni

El Barna Brew és un dels santuaris de la cervesa artesana a Sant Antoni, amb una fàbrica adossada d’on surten els líquids dels assortidors. Aquí fabriquen el seu propi mannà i no són uns aficionats: van de debò. Tenen cerveses premiades a concursos de prestigi, vuit assortidors, amb cerveses estacionals, clàssics premiats i alguna marca convidada. Demaneu una degustació amb joies de la casa, per fruir amb els matisos de cada especialitat, i no us talleu amb els platets freds i snacks per al maridatge. Tenen un segon local al Born (Basses de Sant Pere, 10). Els gossos poden campar al seu gust dins i fora dels dos establiments.

Publicitat
  • Vegetariana
  • Barcelona
  • preu 3 de 4

L’eslògan d’aquest restaurant càlid i d’ambient nòrdic no pot ser més clar: cuina vegetariana per a vegetarians i no vegetarians. Escèptics de la verdura, l’equip del The Green Spot té arguments molt sòlids per desmuntar-vos tots els prejudicis. Com? Amb més de trenta plats originals, suculents i temptadors com els bolets maitake amb albergínia al forn, salsifís, anacards i miso blanc i l’hamburguesa de fesols negres i pa brètzel. Atenció també amb la pizza negra amb carbassa, api i ceba caramel·litzada, festucs i formatge de cabra ecològic. Un dels projectes més diferents del fill de Rosa Maria Esteve. Té una segona seu a Diagonal, 593. I com qualsevol altre establiment del Grupo Tragaluz, accepten mascotes.

 

 

 

  • Cafeteries
  • Sarrià - Sant Gervasi

En aquest encisador local amb terrassa i un pati interior frondós i amb molta verdor, hi trobareu una carta de brunch amb opcions d'arreu; 'scones' britànics amb mantega batuda, esmorzar danès, ous 'shakshuka' i benedict, bols de blat sarraí i el seu plat estrella, 'syrniki'. D'origen eslau, són unes creps 'blinis', esponjoses per dins, cruixents per fora i servides amb 'cremme fraiche' i fruites de temporada. La presència eslava no acaba aquí. També podreu probar la costella de salmó amb puré de patates, espinacs i pèsols i el pastís Napoléo de pasta de full i crema pastissera. Per beure, una selecció tes de la reputada casa francesa Kusmi i cafè batch brew, cold brew i filtre de quatre proveïdors diferents (DAK, Slowmov, Hidden i Three Marks). Si el cos us demana graus, pregunteu per la carta de vins naturals catalans, francesos i georgians. El pati, acollidor i ample, és ideal per anar-hi amb canalla i gossos.

Publicitat
  • Francesa
  • Sant Gervasi - Galvany

El Monocrom no és només un bistrot de vins. Sí, la carta de vins que han bastit els dos propietaris –els germans Janina i Xavier Rustia, amb predilecció pels vins naturals– és més que notable; però a més hi trobareu una aproximació a la cuina catalana modèlica i poc encarcarada. Fan plats que ja són clàssics de la casa, com uns extraordinaris macarrons de sofregit i suc principesc. A la carta teniu altres delicadeses, com ara una escalivada reconcentrada que és una explosió de sabor. La carta és curta, de temporada radical i proveïda per productors petits i selectes. Gossos? I tant!

  • Botigues
  • Pastisseries
  • El Poblenou

En Hayden Colledge és el pastisser i l'ànima indiscutible de The Cake Man Bakery, una acollidora pastisseria-cafeteria amb terrasseta a una de les parts més plàcides de Poblenou. I què té aquest establiment que no tinguin altres? Bàsicament, dos trets diferencials. El primer és que ell és australià, o sigui que al taulell us podeu topar amb clàssics del seu país d'origen. Els 'lamingtons' (pa de pessic amb bany de xocolata i coco farcit de melmelada de gerds) en són un bon exemple. La segona especificitat és que no s'oblida dels vegans ni dels intolerants al gluten i a la lactosa. Cafè del bo i també mossos salats (meravelloses les quiches). A can Colledge no us faltarà mai res ni a vosaltres ni a les vostres mascotes!

Publicitat
  • Mediterrània
  • preu 2 de 4

Aquest local tot terreny -s'hi pot esmorzar, dinar i sopar- és de la Ronit Stern, mestressa de La Balabusta, Flying Monkey i Oz Bakery & Deli. Aquí hi trobareu plats de qualitat, bon brunch (torrades, ous, bikinis), un menú migdia impecable per 16,90 euros i plats més 'gourmet' els vespres, com el xai amb puré de moniato i mel o el salmó negre amb tahini, miso orgànic i sèsam. Auto Rosellon és una casa de menjars on s'hi serveixen plats d'influències d'arreu del món. No busquen cap especialitat específica ni falta que fa. A més, són grans amics dels gossos.

 

  • Turca
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

A Funky Eatery hi trobareu una barreja d’herència turca amb el Mediterrani. Us ofereixen l'esmorzar nòrdic, barceloní i turc, ous en múltiples formats i brioixeria de primera. Per dinar i sopar, amanides, entrepans, algun plat de carn i peix i 'pide' (pizza turca). Les postres són de traca, que per alguna cosa són un dels millors forns dolços de la ciutat. La llista de begudes està a l'altura de la teca; cafè d'especialitat de Nomad, llet fresca de Granja Cal Porta, sucs, batuts, cervesa, sidra i vins (naturals orange i pét-net inclosos). Tot d'alta qualitat i fet davant dels teus nassos: ho acredita una cuina oberta amb obrador de pastisseria. La Seyma Ozkaya, la mestressa, té dos locals més; Funky Bakers Deli (Diputació, 347) i Funky Bakers (Passeig del Born, 10). Als tres establiments els gossos són uns més de la familia.

Publicitat
  • Cafeteries
  • El Poblenou

Un altre local del Poblenou dedicat al brunch? Afirmatiu. Però aquest no és un establiment qualsevol. Per començar, és vegà. Podreu triar entre pancakes, torrades, tofu en diferents formats com a substitutiu dels ous, bols, bagels i hamburguesa de fesols negres. El bol de patates dolces amb moniato fregit, salsa casolana de tomàquet, crema vegana, herbes aromàtiques i ceba verda és potser un dels nostres preferits. Per beure, te orgànic, cafè ecològic, kombutxa, sucs premsats, batuts, diferents menes de llimonada i cervesa artesana. La ubicació és immillorable per anar-hi amb nens i/o gossos. El local i la seva terrassa són just davant dels jardins Miquel Martí i Pol. A dins, hi trobareu un raconet pels més xics amb una cuineta de fusta molt 'cuqui' per jugar-hi. Ah! També ofereixen un menú pensat per ells.

 

  • Menjar ràpid
  • Vila de Gràcia
  • preu 1 de 4

Un dels llocs claus per esmorzar amb dolçor a Gràcia. Aquesta immaculada cafeteria oberta el 2010 és del grec Pétros Paschalidis. Aquí hi forneja cada dia, i només amb ingredients naturals, la versió hel·lènica de la berlina: la lúkuma. Del forn en surten de molts sabors i farcits, algunes tant sorprenents com la glacejada amb maracuià i nibs de cacau o la de nabius amb 'crispies'. El cafè d'especialitat és de Hidden Coffee Roasters. I s'estimen molt els gossos!

Publicitat
  • Cafeteries
  • El Poblenou
  • preu 2 de 4

Al Little Fern –cafeteria 'ultracool'– hi trobareu cafè d’especialitat, clientela anglòfona i un repertori de brunch d’alt nivell tothora –fotogènic i alhora casolà, molt ben fet–, amb receptes recollides des de Nova Zelanda fins a Hongria, amb predilecció pels bols de granola casolana. En Jay, de Nova Zelanda, i la Judith, hongaresa, han viatjat per tot el món tastant esmorzars i han resumit tot un univers de brunch en plats com els 'fritters' de blat de moro, els ous turcs i els pancakes de kimchi. No hi falten els pastissos, les galetes ni la brioixeria. Atenció a les cerveses, sidres, vins i còctels. Dogs welcome.

  • Bar d'entrepans
  • Dreta de l'Eixample
  • preu 2 de 4

Ja fa uns quants anys, el Betlem era un 'colmado' de barri a l’Eixample. Amb una clientela ben educada en qüestions gastronòmiques, en Víctor Ferrer, cuiner format en grans cuines, va decidir transformar-lo en el Betlem Miscel·lània Gastronòmica, un bar de tapes i degustacions. Ofereix una àmplia varietat de plats, com les sardines fumades amb api i escabetx de carxofes, la truita de ceps i botifarra negra o la ploma ibèrica amb patata emmascarada. Un mojito o gintònic del Betlem pot alegrar als més pessimistes. Gossos? Sí, gràcies.

Publicitat
  • Brasilera
  • El Poblenou
  • preu 1 de 4

La Patricia Leone, brasilera de Sao Paulo, és l'ànima d'aquest petit i bufó bar-restaurant on hi podeu fer un esmorzar superlatiu. Cuinera professional amb molta experiència, ha optat per posar un lloc propi de cuina simple i de producte quotidià, amb un gir. Especialistes en brunches dels bons – hi trobareu quatre menes d'ous Benedict, pancakes dolços i salats i per dinar delicadeses senzilles però fetes amb molta cura, com entrepans de pulled pork o alguns plats brasilers. El gos de la mestressa és un habitual del Dendé.

  • Europea contemporània
  • Vila de Gràcia
  • preu 2 de 4

Caçadors de racons amagats de la ciutat; al principi del carrer Minerva hi ha un portal de fusta: si l’obriu, sorpresa! Un preciós pati amb terrassa. Sou a Les Filles Cafè. Cuina sana, de proximitat i ecològica pensada per acontentar carnívors, flexitarians, vegetarians i vegans. Interiorisme de revista de disseny; servei atent i clientela Upper Diagonal. Brunch, dinars i sopars amb propostes d’allò més eclèctiquesperuanes (cebiche de corball), asiàtiques (curri verd tailandès), italianes (rigatoni amb pesto de festuc), índies (tikka masala), amanides molt currades, hamburgueses i, per descomptat, torrades amb alvocat. Veniu amb el gos? Cap problema!

 

Publicitat

La paraula copasetic significa ‘totalment satisfactori’, un nom original i sobretot encertat per a aquest cafè i restaurant de l’Eixample amb cuina ininterrompuda. Hi ha plats internacionals, pancakes, crepes, hamburgueses, opcions vegetarianes, sense gluten i sense lactosa... No en marxeu sense tastar els còctels, una altra de les especialitats de la casa. Tracten molt bé la clientela que hi va acompanyada pel seu gos i s’hi està a gust a qualsevol hora del dia. Als quissos els posen aigua fresca mentre les persones humanes tasten tes i cafès ecològics o seuen a taula a endrapar.

  • Gastropubs
  • Sant Andreu de Palomar
  • preu 2 de 4

A la carta hi ha mots en català, castellà, xilè, coreà, japonès i anglès, i els plats hi estan classificats en sis seccions; per obrir la boca, cevicheria fina, 'the butcher society', 'sangúche', platets i tapes i postres. Eclecticisme, creativitat i seny, tot a la vegada i en la seva justa mesura. Traduït en plats; una russa que fa justícia al nom de la taverna, amb verdures al vapor amb caldo de dashi, aquell bonítol sec i mil astúcies asiàtiques més; un cebiche nikkei inspirat en el xef Ciro Watanabe que mira directament al fons del mar i un triquini exquisit. En Felipe González, l'amo, és xilè, així que la carta de vins naturals i piscos és sublim. A la minúscula barra exterior hi ha aigua fresca pels quissos.

 

Publicitat
  • Mediterrània
  • La Barceloneta
  • preu 3 de 4

El local del litoral barceloní segueix amb les veles ben desplegades sense perdre l’essència que l’ha fet famós: la frescor dels seus productes i uns arrossos de bandera. Això és el reialme de l’arròs mariner amb el millor producte: cranc reial, vieires, bou de mar i espardenyes acompanyen un gra immillorable. Atenció a l’apartat de guisats i de cuina de l’àvia! Un exemple de la fama de què gaudeix el trobareu en el mostrari de fotos d’artistes que han passat per les seves taules Miró, Dalí, Antoni Tàpies, Josep M. de Sagarra, Josep Pla, Sara Montiel i Joan Manuel Serrat. I el millor és que difícilment podrien ser més simpàtics si hi aneu amb els vostres gossos. 

 

  • Bars de tapes
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

El Bar Alegria és un preciós local modernista inaugurat el 1899 a la cantonada de Gran Via amb Borrell. Ara l'amo és en Tomàs Abellán, fill del xef Carles, i aquí hi fa cuina de Barcelona; una suma de peix de llotja, horta, guisats i tapes –són cèlebres les gildes i les amanides– que es presenta en dues pissarres que van movent. Casolà de toc excels, amb picades d’ullet al pare com el biquini de pernil ibèric i oli de tòfona. Aquesta és una proposta històrica, seriosa i sòlida que ja s’ha consolidat com una de les icones modernes del barri de Sant Antoni. La terrassa hauria de ser patrimoni de la humanitat i els peluts també la poden gaudir.

Publicitat
  • Mediterrània
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

És un clàssic modern, perfecte per anar-hi a l’hora del vermut o per fer unes canyes mentre piquem algun dels seus platets. Aquí són realment simpàtics amb els gossos: segur que si hi aneu amb el vostre, li porten aigua i potser li donen una llaminadura. El bar per dintre és petit –i s’omple sempre–, així que si el vostre quisso és mitjà o gran probablement estareu més a gust a la terrassa.

  • Cerveseria
  • Sant Antoni
  • preu 2 de 4

A l'espai de cerveseria, amb la barra més llarga de la ciutat, hi podem prendre cervesa sense pasteuritzar, connectada directament del tirador al tanc d'una microcerveseria. La carta és generosa; tapes, amanides, entrepans i plats carnis i vegetarians a càrrec del xef Jordi Vilà. El menjar alsacià, català i espanyol es donen la mà. Gran part dels plats s'elaboren amb cerveses de la casa, com el pollastró a la Moritz, cuit al forn sobre llauna de birra i servit amb patates fregides. A més, són caninament simpàtics. És política dels Moritz des de sempre, i s’agraeix. A Casa Moritz (Rambla Catalunya, 79) també hi són ben molt rebuts.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat