Notícies

Torna Tast a la Rambla, el festival gastronòmic que reuneix 36 dels millors restaurants de Barcelona

Restaurants i cuiners amb estrella Michelin cuinaran a l'aire lliure plats a sis euros

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Tast a la Rambla, plat d'Atempo
Foto: Tast a la Rambla | Tast a la Rambla, plat d'Atempo
Publicitat

S'apropa el Time Out Fest: se celebrarà els dies 24 i 25 de maig a la Fàbrica Damm, amb una representació dels millors restaurants de tota Catalunya. Però aquesta no és l'única cita multitudinària d'alta gastronomia a la ciutat. Del 8 al 11 de maig, Plaça Catalunya es convertirà en una terrassa a cel obert on 32 dels millors restaurants de Barcelona trauran la seva artilleria més sucosa. Torna el Tast a la Rambla, aquell festival que demostra que l'alta cuina també es pot menjar a peu dret, per només 6 euros la tapa. Una edició marcada per l'homenatge a Carles Gaig, llegenda viva de la cuina catalana, i per una alineació de xefs de primera categoria. Gaig rebrà el II Premi Tast a la Rambla en reconeixement de la seva destacada trajectòria i la seva tasca de divulgació de la cuina catalana en l'àmbit internacional.

Carles Gaig, homenatge al mestre
Foto: Carlos GilCarles Gaig, homenatge al mestre

Quines estrelles Michelin participen al Tast a la Rambla?

Aquí no hi ha estovalles blanques ni reserves. Només barres, gent contenta i tapes fines i accessibles. Entre els cuiners i restaurants amb estrella, participen:

-Atempo de Jordi Cruz, amb una estrella, es llueix amb una cànula d'alga nori amb salmó curat a la japonesa i soja en textures.

-Dos Pebrots, amb el tàndem Raurich-Somekawa –una estrella a Dos Palillos–, proposa un escabetx d'ànec amb fruits vermells.

-Enoteca Paco Pérez, amb dues estrelles Michelin, aposta per un bou de mar amb rustit i blat de moro.

-I Compartir Barcelona, versió urbana del trident Castro-Xatruch-Casañas, triestrellats per Disfrutar, posen a taula una costella de porc amb salsa pipián i meló.

Barcelona en format tapa

Al costat dels grans noms amb estrella, hi ha una tropa barcelonina que no es queda curta en creativitat. Leña, de Dani García, servirà una costella ibèrica glacejada amb barbacoa coreana, deliciosíssima i enganxosa com ha de ser. Nectari es posa més lleuger amb un tàrtar de salmó salvatge, espirulina i piparra. L’històric Casa Amàlia 1950 porta a taula la seva personalitat més suculenta amb un mollete de costella ibèrica i salsa anticuchera. I el xef Carles Abellán treu múscul desde Tapas 24 amb uns bunyols de bacallà amb mel i llimona que són pur vici. I al Bar Alegria, la truita es serveix trufada, sucosa i sense presses.

Dani García participa al Tast a la Rambla amb aquest entrepà de costella glacejada
Foto: Tast a la RamblaDani García participa al Tast a la Rambla amb aquest entrepà de costella glacejada

Més de 30 restaurants de primera línia

Aquests són la resta dels participants al Tast a la Rambla: Bar La Esquina, Blanc de l'hotel Mandarin Oriental, Bodega Amposta, Casa Guinart, Casa Rafuel, Cecconi’s, Centonze, Cholito Lindo, Don Giovanni, Família Nuri, Fauna Restaurant by Casa de Vivi, Gaig Barcelona, La Pau, Manioca Gluten Free, Moka 1934, Nectari Restaurant, Pepa Tomate, Rooster & Bubbles, Telefèric, The Fish and Chips Shop, Vacanal Jubany i Xup Xup Restaurant, un resum del millor de la taula i estovalles i de la cuina de carrer de Barcelona.

Tast a la Rambla
Foto: Tast a la rambla

A més, el festival tindrà dos espais de showcookings d'accés gratuït fins a completar l'aforament. El primer estarà dedicat a les cuines regionals, amb demostracions de xefs de la Comunitat Valenciana, Regió de Múrcia, Catalunya i Castella-La Manxa. El segon espai se centrarà en la cuina de proximitat, amb tallers i demostracions de xefs locals com Carlota Claver (La Gormanda), Arnau Bosch (Can Bosch), Quim Casellas (Casamar) i Toni Morago (Tapas 24), entre altres.

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

T'interessa la gastronomia? Inscriu-te a la newsletter mensual d'en Ricard Martín i rebràs contingut exclusiu sobre els millors restaurants i bars de Barcelona

Més de menjars icònics
    Últimes notícies
      Publicitat