Els millors restaurants de les comarques de Barcelona

Una selecció Time Out dels fogons més recomanables per fer una escapada gastronòmica i menjar fora de la ciutat

Alt Penedès

La Posada de Sant Pere

Aquest bon restaurant en mig d'un poble envoltat de vinyes i on podreu trobar plats de cuina catalana tradicional celebra enguany el seu 40è aniversari. Així doncs, si encara no hi heu estat mai, és un bon moment per descobrir-lo i tastar les seves carns fetes a la llar de foc amb llenya d'alzina. Qualitat i bon tracte, amb la carn com a producte estrella però sense desmerèixer tampoc la resta de plats i unes postres excel·lents.

Llegir-ne més

El Celler d'en Lluís

Restaurant força jove però amb gran mestratge als fogons. Cuina atrevida que no fa cap lleig als peixos i mariscos, si bé les nostres recomanacions es decanten més per la carn: el magret d'ànec amb préssec o la brotxeta de secret ibèric us deixaran amb bon gust al paladar i bon record d'aquest espai de Torrelavit, on no hi manquen els bons vins i caves de la comarca.

Llegir-ne més
Advertising

Cal Ton

Més de 30 anys d'experiència avalen aquest cèntric restaurant de Vilafranca del Penedès que elabora una cuina variada a base de productes de proximitat. Entre els seus plats trobareu crema de patata amb rossinyols i botifarra, cruixent de peu de porc o bacallà confitat amb cigronet. El restaurant disposa de diversos menjadors, tots ells molt acollidors, que, sumats a les seves receptes, creen un ambient únic per gaudir del menjar penedesenc.

Llegir-ne més

Sant Jordi 'Ca la Katy'

Si sou ciclistes o motoristes i us moveu pel Penedès, aquest és un bon lloc on aturar-s'hi a esmorzar i a agafar forces. Si no és el vostre cas, també és una tria excel·lent per dinar. Espai acollidor, tracte proper, varietat de menús, presentacions elegants, i un menjar basat en la tradició penedesenca i catalana. La carta és extensa, i per tant ens costa fer-vos recomanacions... podeu decantar-vos per exemple per l'anec mut del Penedès rostit amb prunes i pinyons, el fricandó de vedella, o, si no sou gaire carnívors, el mil fulles de salmó amb espinacs i melmelada de figues.

Llegir-ne més
Advertising

Fonda Neus

Aquest negoci familiar està avalat per quatre generacions d'antiguitat i els seus plats oscil·len dins de la cuina tradicional: vedella amb bolets, vedella al cava o canelons, amb localismes com ara l'amanida de xató o l'ànec del Penedès rostit amb prunes i pinyons. La Fonda Neus ofereix una alta varietat de menús i una carta amb referències com el foie farcit de codony i tòfona o el bacallà amb ceba confitada i sobrassada. Que no falti el vi o el cava del Penedès. 

Llegir-ne més

L'Anoia

Molí Blanc

Restaurant situat en l'hotel del mateix nom, el Molí Blanc disposa d'una carta selecta i de menús entre setmana i de caps de setmana molt complets, així com una extensa varietat en menús per a grup. I és que un dels seus punts forts són les sales per a celebracions i festes privades. El tipus de cuina és de mercat, moderna i de qualitat.

Llegir-ne més

Cafè de l'Ateneu

Un lloc molt vinculat a la vida social de la capital de l'Anoia, l'Ateneu Igualadí, fundat en un llunyà 1863 i que entre l'activitat que avui manté hi ha el Cafè, un espai que de ben segur no serà el restaurant més luxós que trepitjareu a la vostra vida però que té aquell sabor dels llocs històrics, tradicionals. A més a més, el servei és un no parar, i si no us va bé d'anar-hi a dinar també us hi podeu acostar a esmorzar o a fer un cafè.

Llegir-ne més
Advertising

Amadeus

Una cuina de mercat elaborada sense excessives complicacions però, pensem, amb una excel·lent relació preu-qualitat. Podeu demanar-hi des d'un llom a la mostassa fins a unes gambes a la planxa, o un cruixent de formatge de cabra amb tomàquets confitats. Però potser una de les grans atraccions de l'Amadeus és el mateix edifici, enclavat en un tram de muralla medieval i que conserva les voltes del segle XI i les masmorres, a més a més d'estar decorat amb escultures i pintures del pintor Freixes Vivó, que en va ser propietari.

Llegir-ne més

Vinya Nova

Magnífic lloc on aturar-se a menjar, ni que només fos per la gegantina presència de la muntanya de Montserrat a tocar mateix del restaurant. Però no només per això paga la pena venir aquí, evidentment, sinó que hi ha altres factors; els mateixos propietaris diuen que és "molt més que un restaurant", i cert que és així, perquè a Vinya Nova tenen horts, bestiar, fan el seu propi oli... Ja us podeu imaginar, doncs, que allò que serveixen a taula, en qualsevol dels múltiples menjadors, és de primera qualitat i proximitat.

Llegir-ne més
Advertising

Singular

Després de formar-se amb cuiners de prestigi, els joves Carles Alcobé i Roger Valls varen decidir emprendre el seu projecte personal. I en va sortir el restaurant Singular, un nom encertat ja que la innovació i les tècniques d'avantguarda faran que, si hi aneu, molt probablement trobeu algunes receptes ben peculiars. Tot i l'experimentació, hi ha també lloc per a alguns plats més tradicionals, i un menú diari a una excel·lent relació qualitat-preu.

Llegir-ne més

Baix Llobregat

La Canasta

Restaurant a primera línia de mar de Castelldefels de llarga trajectòria i molts reconeixements, sota la batuta personal de Miguel Yepes. Ja Xavier Cugat –un dels salons du el seu nom– subhastava aquí quadres quan tornava dels seus viatges per Amèrica. Però deixem la història enrere i centrem-nos en la cuina. Una gastronomia amb el peix i el marisc com a protagonistes, frescos, deliciosos, amb arrossos, fideuades i suquets per llepar-se els dits. Sens dubte, un dels grans restaurants de la comarca.

Llegir-ne més

Abba Garden Amalur

El restaurant de l'hotel Abba Garden es decanta per la cuina d'autor, creativa, però sense oblidar les arrels mediterrànies del país. La bona decoració, el jardí i les terrasses fan d'aquest restaurant un bon lloc on anar a dinar o a sopar –obre tots els dies migdia i nit– encara que no fem nit a l'hotel.  

Veure preus Llegir-ne més
Advertising

Cal Mingo

Cal Mingo ofereix una alta varietat de menús i plats de carta, sempre respectant els principis de la cuina mediterrània i de proximitat. Destaquen el bacallà, en tot tipus de cocció, i els plats de temporada i fora de carta, com els bolets, la caça i les verdures del Baix Llobregat. Recentment han transformat els plats del restaurant en una carta de tapes, que us permetrà fer un tastet de les delícies del xef Domingo Morilla. Especialment indicat per a grups.

Llegir-ne més

El Palau Vell

Com a restaurant no és pas massa "vell", va obrir les seves portes l'any 1998. Ara bé, l'edifici on es troba ubicat sí que ja té uns quants anys: un palau de principis del segle XIX situat a l'històric barri del Palau de Sant Andreu de la Barca. Un dels atractius d'entrar-hi és conèixer els diferents salons de què consta: el Petit, el Blau, el Cirera, el Verd, el Rústic... Especialment encantador és el Xemeneia, que conserva, com el seu nom indica, la xemeneia i també làmpades i terra originals. Pel menjar no patiu, que quedareu ben servits i a més a més hi podreu degustar productes de l'hort del Baix Llobregat.

Llegir-ne més
Advertising

Ona Nuit

Si voleu provar els productes quilòmetre zero provinents del Parc Agrari del Baix Llobregat heu d'apropar-vos fins a aquest restaurant del Prat. Amanides, rissotos, woks, confit i canelons de pota blava –un dels plats propis de la comarca– són algunes de les propostes de la carta, basada en la cuina mediterrània i amb plats aptes per a vegetarians i celíacs. El restaurant té un gran compromís amb els proveïdors d'ingredients de proximitat i de temporada, entre els que no pot faltar la carxofa del Prat.

Llegir-ne més
Fora de Barcelona

Bages

Magadins Vell

Carta de temporada i producte de proximitat són dos dels punts forts d'aquest restaurant a la capital del Moianès, amb les carns a la brasa en la primera posició de les sol·licituds per part dels clients. Guatlles, entrecots, conill, peus de porc... de tot i força perquè no us quedeu amb gana i tasteu la riquesa dels fogons de la flamant comarca. Regueu-ho amb algun dels vins del celler, molt ben triats.

Llegir-ne més

Hostal Abat Cisneros

Situat a l'edifici de l'emblemàtic hotel de la muntanya de Montserrat, el menjador té els seus orígens al segle XVI, del qual en conserva la volta de pedra de quan en el mateix lloc s'hi guardaven els cavalls. Avui de cavalls no n'hi trobareu, i sí un excel·lent menjar en un ambient tranquil i acollidor, ideal per assaborir bons plats i reposar una estona abans de continuar la vostra jornada a Montserrat.

Llegir-ne més
Advertising

La Volta del Rector

Amb l’energia pròpia dels projectes que comencen, el jove –cinc anyets– restaurant cardoní ofereix cuina casolana de muntanya i de mar, amb peix fresc terra endins. Roba el nom a l’arcada medieval que connecta l’immoble amb l’església parroquial de Sant Miquel, joia gòtica del bisbat de Solsona. Sobre la volta, el rector: hi reposa casa seva. I, per sota, vianants que caminen apressats des de fa més de set segles. No només plats, sinó, també, tapes, copes i música –molta rumba.

Llegir-ne més

Cal Carter Perich

Al bonic poble de Mura, Cal Carter Perich serveix menjar típic del lloc des de 1964, destacant dos plats "made in Mura": el poti-poti i els cigrons de Mura gratinats amb bacallà i allioli. En aquest restaurant familiar l'oferta canvia segons temporada, i si bé sempre és un bon moment per anar-hi us recomanem especialment que ho feu a la tardor, amb els bolets protagonitzant moltes de les receptes. El celler amb vins DO Pla de Bages és un altre dels elements a destacar de Cal Carter.

Llegir-ne més
Advertising

L’Ó

O, ben obert, l’“oh” que devia exclamar el xef Jordi Llobet en assabentar-se que el gastronòmic de Món Sant Benet ha rebut l’estrella Michelin. O que, segons com, l’ha conservat, perquè hereta el lloc i el llistó de l’Angle de Jordi Cruz. Fitxeu-hi, sens falta, els gormands que visiteu el monestir romànic, la Fundació Alícia, de la qual rep mestratge, o els horts, que li proveeixen matèria primera. La cirereta del pastís alimentari del complex pretén que, com el seu equip, hi gaudiu. Res més.

Llegir-ne més

Berguerdà

Cal Marxandó

Com es diu tot sovint, Sant Jaume de Frontanyà és el municipi amb menys habitants de Catalunya, però amb grans atractius patrimonials i paisatgístics. Si us hi heu arribat, un bon lloc on dinar és sens dubte la Fonda Cal Marxandó, on podreu demanar des d'un excel·lent pollastre de pagès amb prunes fins a un deliciós fricandó amb bolets. Cuina tradicional catalana acompanyada de bons vins del país, en un establiment de mitjans del segle XIX.

Llegir-ne més

Castell de l'Areny

Pensió i restaurant amb el mateix nom del poble on es troba ubicat, Castell de l'Areny té el seu encant per la casa que l'acull, de l'any 1700, i també per l'anomenada anisoteca, una col·lecció d'ampolles d'anís potser única en tot el món. En quant al menjar, les receptes beuen de la cuina tradicional catalana, i hi podreu demanar vedella amb bolets, canelons, pollastre de pagès...   

Llegir-ne més
Advertising

Restaurant Sala

Restaurant familiar amb bons productes de la terra i de cuina tradicional catalana, però amb tocs d'autor i creativitat. Especialment recomanable anar-hi a la tardor, ja que una de les especialitats de la casa són els plats amb bolets. Cal dir, però, que també trobareu receptes "micològiques" la resta de l'any. I si no, qualsevol dels plats de carn, o fins i tot de peix, que surten dels seus fogons us deixaran amb bon sabor al paladar.

Llegir-ne més

La Cabana

En una dècada La Cabana s'ha fet un lloc important dins el món de la restauració de la comarca. La seva ubicació, amb vistes sobre la capital, la seva cuina amb productes de proximitat però original, o el seu espai del cafè, ideal per a prendre-hi una copa i escoltar música en viu, en són alguns dels motius. A la tardor els bolets prenen importància, però l'oferta gastronòmica és molt més àmplia, i per a fer-vos la boca aigua us citem els daus de lluç al vapor amb escaldat de llagostins i verdures, o el carrer de cérvol guisat amb reducció de vi.

Llegir-ne més
Advertising

Niu Nou

Destaca per la cuina ecològica portada a terme per la xef Carme Clotet, i per la recuperació de receptes antigues amb productes de proximitat, donant un toc personal i creatiu. La bodega és extensa i força singular: al costat dels vins catalans i espanyols, se'n poden triar també de californians, xilens, argentins, o fins i tot d'australians. D'altra banda, la mateixa empresa compta amb un hotel amb habitacions confortables, Niu Descans, i també amb apartaments.

Llegir-ne més

Garraf

Can Lloses

Quaranta anys de tradició familiar avalen la feina del restaurant Can Lloses, en una blanca masia de Sant Pere de Ribes i amb una gastronomia basada en la cuina catalana: carns a la brasa, escudella, guisats, truites... Un lloc on segur que no hi quedareu amb gana, i on també donen importància als plats de temporada: si hi aneu a l'hivern, proveu-hi les carxofes a la brasa, el xató, o feu-hi una calçotada!

Llegir-ne més

Les Piques

El restaurant es troba a uns 4 quilòmetres del centre d'Olivella, en direcció a Vilafranca del Penedès, i disposa de tres sales diferents i de diverses capacitats. A taula, el gran atractiu són les presentacions a la llosa, ja sigui un entrecot, unes verdures, o una cua de rap. Hi destaquen també els cargols a la llauna o, quant n'és temporada, els bolets i els calçots.

Llegir-ne més
Advertising

La Cucanya

Us haureu de desplaçar als afores de Vilanova i la Geltrú per trobar aquest restaurant, però de ben segur no us importarà gens quan us posin a taula un suquet de gambes de Vilanova. A més a més es troba a primera línia de mar. I si les gambes no us agraden, no patiu, que la carta és ben extensa i fins i tot tenen pasta i pizzes, per no oblidar-se dels seus inicis, quan era un restaurant italià.

Llegir-ne més

La Masia

Amb el seu nom, ja us podeu imaginar que aquest restaurant està ubicat en una masia, en aquest cas d'inicis del segle XX, amb decoració tradicional que li dóna un aire acollidor i càlid. A taula també hi mana la tradició: plats de cuina catalana amb productes de la terra i bona selecció de vins. Disposa de tres salons amplis, i això el converteix en un bon lloc on fer-hi celebracions nombroses. Si no és el vostre cas i només esteu a Sitges de visita, La Masia és un lloc proper als principals llocs turístics d'aquesta bonica i destacada població costera.  

Llegir-ne més
Advertising

Picnic

Si busqueu un restaurant que us serveixi un bon arròs a la vegada que gaudiu d'unes meravelloses vistes al mar el Picnic us encantarà. Compta amb un espai en el que podreu menjar tapes i amb el restaurant, en el que s'elaboren plats típicament mariners, com l'arròs caldós o el suquet de rap amb gamba i cloïsses. A més, disposa d'una excel·lent carta de vins, molts d'ells elaborats a la comarca del Garraf, i carta per a celíacs.

Llegir-ne més

Maresme

Hostal de la Plaça

A la petita localitat de Cabrils hi trobem una amplíssima oferta gastronòmica, i sens dubte la de l'Hostal de la Plaça es troba entre les millors. Amb productes de primera qualitat, hi podreu menjar bons arrossos i tant carn com peix excel·lentment cuinats. Ara bé, l'hostal, en una masia del segle XVIII, disposa també de 9 elegants i confortables habitacions, amples i lluminoses, i amb un tracte proper i familiar per part de la família que regenta l'establiment.    

Llegir-ne més

El Nou-Cents

Cuina d'autor i d'alta qualitat en aquest restaurant de la capital del Maresme, amb productes autòctons i una excel·lent carta de vins. Són molts els plats exquisits per al paladar, i a més a més amb constants canvis durant la temporada. Si us agrada el peix, no dubteu de demanar la suprema de llobarro arrebossada amb festucs i gambes d'Arenys en el seu suc, o el xai rostit a l'antiga si us plau més la carn. O feu un dels seus menús degustació, completíssims. Hi podeu trobar alguns plats de la cuina de 1714, en funció de la disponibilitat de mercat.

Llegir-ne més
Advertising

Can Jaume

Per la seva ubicació, entre la platja i el port, ja us podeu imaginar que aquí hi podreu demanar paelles, peix i marisc, i ja us garantim que fresc i de primera qualitat. De fet, Can Jaume és tot un clàssic de la costa maresmenca: sis dècades en funcionament avalen aquest restaurant on fins i tot els no gaire amics del peix hi tenen alternatives d'alt nivell, com ara el filet de bou. 

Llegir-ne més

La Font

Petit restaurant d'ambientació moderna basat en la cuina tradicional i de qualitat, amb productes frescos de mercat. No hi manca la paella marinera, deliciosa, i també us recomanem el filet de vedella amb foie fresc i el confit d'ànec amb mongetes del ganxet. Si teniu força gana i voleu provar diferents plats, demaneu el menú degustació, a un preu ajustat però d'una alta qualitat.

Llegir-ne més
Advertising

Restaurant 1789

Situat en un antic molí d'aigua datat de 1789 –d'aquí el nom del restaurant– és, sens dubte, un dels noms propis del Maresme, amb una cuina excel·lent, ja sigui la carn, el peix o el marisc. Hi té fama l'steak tàrtar, preparat en la mateixa sala, i tampoc no queda enrere el foie. Un altre dels punts forts el trobem al celler, amb una quantiosa i variada oferta de vins.

Llegir-ne més

Osona

El Mirador Parador Vic-Sau

Els paradors acostumen a ser sinònim d'allotjaments de qualitat i de menjar de nivell. El de Vic-Sau no n'és l'excepció, i a més a més es troba en un mirador privilegiat, amb el famós embassament als peus i amb les Guilleries al fons. Si no hi feu nit, aneu-hi com a mínim a menjar –restaurant El Mirador– per tal de conèixer aquest indret, meravellar-vos de les vistes, i gaudir de la bona cuina, sigui carn o sigui peix, que serveixen.   

Llegir-ne més

Ca l'Ignasi

La cuina de sempre posada al dia. Així els agrada definir-se a Ca l'Ignasi, aquest restaurant de Cantonigròs amb una quinzena d'anys de trajectòria al darrera, i que té en els productes de proximitat i de temporada, així com en el seu forn de llenya, els seus signes d'identitat i de prestigi. Cuina osonenca i catalana al 100%, amb arrossos, garrinets, xais, pollastres, coques, i molt més per a gaudir d'una bona experiència en aquest racó del Collsacabra.              

Llegir-ne més
Advertising

Ca l'U

Un restaurant amb encant, diuen que dels més antics de la ciutat de Vic, ubicat en una casa senyorial del segle XVIII amb frescos a les parets. L'entorn, doncs, hi acompanya. I el menjar? Hi trobareu cuina tradicional actualitzada. El menú és molt complet i hi teniu un munt de plats per escollir, des d'arròs de ceps fins a melós de vedella amb brie, bolets i salsa Porto, o un bacallà amb verdures i salsa de porros. Si us decanteu per la carta i no us ve d'un euro, podeu demanar unes gambes de Palamós o un rap i marisc al suquet de romesco.

Llegir-ne més

Estrella

Hostal al centre de Rupit que, a més a més de disposar d'una vintena d'habitacions, té un excel·lent restaurant de cuina catalana, amb les carns a la brasa i les estofades com a plats estrella, però amb una carta que va molt més enllà i que, per exemple, també inclou (i indica) un bon grapat de propostes per a vegetarians, com ara un arròs cremós de Pals amb ceps i formatge curat d'ovella per a llepar-s'hi els dits! Ara, si hi arribeu amb gana, atreviu-vos amb el seu menú gastronòmic.

Llegir-ne més
Advertising

Serrasolsas

Per als que vulgueu àpats tradicionals, de tota la vida, sense complicacions, però boníssims com els de la iaia o la mama, acosteu-vos a Vidrà i feu cap al restaurant de l'Hostal Serrasolsas. Les carns a la brasa i els guisats són al capdavant de les especialitats, però també us podeu decantar sense por a errar pel conill i per les patates farcides.   

Llegir-ne més

Vallès Occidental

El Celler

La tercera generació de la família Bernils que mena el restaurant El Celler explica que fan "de la humilitat, virtut; vivim de la feina amb la dosi de passió necessària per estar al dia amb les noves tècniques, que, junt amb les nostres arrels, fan de la nostra cuina un aparador de sensacions i records". Pensem que no els manca raó. El Celler és sens dubte una molt bona elecció per menjar bé, una masia amb ambient familiar i amb uns plats excel·lents, amb una carta curta però d'una alta qualitat.

Llegir-ne més

Capritx

Terrassenc. Estrellat des del 2010. Menut –cinc taules. Discret, fins i tot, en la ubicació. (Per ara...) “De la naturalitat de les coses, emergeix la nostra senzillesa”, fa Artur Martínez. El seu caprici és genètic: el 1952, els avis van obrir una fonda, que els pares van orientar cap al menjar per emportar-se. Des que el nét s’hi va instal·lar, fa una dècada, l’antic bar annex ha esdevingut el restaurant egarenc de moda. Què ven? Arrel i simplicitat: rescata productes vallesans colze a colze amb els productors.

Llegir-ne més
Advertising

Can Feu

Can Feu és –era– el barri on el 1970 va obrir un bar per als obrers del tèxtil, però, des de llavors, és, també i sobretot, una de les marques excel·lents de la gastronomia sabadellenca. Els Villagrasa –tercera generació, ja– hi practiquen “cuina catalana moderna i de mercat”, tancant la porta a enganys i artificis, i sense disfressar el producte. L’especialitat, el peix salvatge i el marisc; molt, de viver propi. Menú tradicional i carta moderna.

Llegir-ne més

El Cingle

Cuina amb la signatura de Montse Estruch, basada en la tradició de casa nostra però amb àmplies mires, i amb una clara aposta perquè seure a taula es converteixi en un mar de sensacions. D'aquesta manera, al cor de Vacarisses i amb la muntanya de Montserrat al fons presidint-ho tot, podreu gaudir d'uns sabors i unes presentacions exquisides, en un ambient cuidat al detall, ja sigui prenent taula a la sala, a la terrassa o al pati.

Llegir-ne més
Advertising

Heura

El restaurant Heura ofereix cuina de mercat, amb carta segons temporada que ens descobreix les millors combinacions que es poden realitzar amb els productes mediterranis. El local és perfecte per a aquells que busquin evadir-se una mica de la rutina diària i centrar els seus 5 sentits en la degustació de les seves magnífiques creacions. El seu saló amb capacitat per a 80 persones es caracteritza per un ambient agradable, acollidor i serè en què els clients rebran un tracte proper i personal. En la seva extensa carta podrem escollir entre amanides, risottos, carns, peixos o les delicioses garotes gratinades.

Llegir-ne més
Fora de Barcelona

Vallès Oriental

Robert de Nola

Tot són alabances per a aquest restaurant als afores de Caldes de Monbui, i totalment merescudes. Partint de la cuina tradicional, les combinacions que porten a taula són atrevides i creatives, sense deixar mai d'experimentar i amb unes presentacions elegants. Us podríem recomanar molts plats que són un plaer al paladar: el morro de porc torrat amb mel i farigola, el llom de cérvol amb herbes del farcell, el fricandó de rap, o, de postres, mousse de dues xocolates amb aromes de cafè. Tota una experiència.

Llegir-ne més

Sant Miquel

Josep Maria Sánchez i Margarita Puig han seguit la tradició familiar en el sector de la restauració, i això fa que beguin de les fonts dels seus avantpassats, però al mateix temps donant una mirada atrevida als plats. Més enllà que hi pugueu degustar un gaspatxo de maduixot, seitó, gelat de formatge fresc i gelatina d'alfàbrega, o una espatlla de xai amb salsa de mel i romaní amb puré de patata i formatge d'ovella, el lloc també és conegut pels cursos, jornades gastronòmiques i maridatges que ofereix al llarg de l'any.

Llegir-ne més
Advertising

Fonda Europa

Clàssic amb majúscules. Poques empreses poden dir que estan en funcionament des de l'any 1771. La Fonda Europa, en el centre urbà de la capital del Vallès Oriental, no para de renovar-se però al mateix temps conserva un aire històric i una elegància únics. I per si per alguna cosa té fama és pel seu restaurant, pel qual han passat infinitat de personatges famosos que cerquen el plaer de la bona cuina tradicional catalana, de qualitat, ja sigui al migdia o a l'hora d'esmorzar.

Llegir-ne més

El Bellver

Al Parc Etnològic de Tagamanent, el Bellver és el lloc ideal on fer-hi un bon esmorzar de forquilla per agafar forces i seguir amb la vostra excursió, o bé seure-hi a taula per dinar. Actualment hi ofereixen un complet i variat bufet lliure, de qualitat, amb plats de cuina catalana tradicional, i amb preus adaptats segons la franja d'edat. Això sí, entre setmana, si hi voleu anar, heu de ser colla i reservar prèviament.

Llegir-ne més
Advertising

Per planificar una escapada perfecte a les comarques de Barcelona

Advertising

També t'agradarà

Els millors allotjaments

Alt Penedès Cal Ruget Biohotel Cal Ruget es una masia de principis del segle XX en una finca en la que no falten vinyes, un hort ecològic i un ampli jardí amb piscina. Aquest allotjament té com a punt de partida el respecte al medi ambient i hi trobareu productes ecològics; així, el menjar de proximitat i de temporada és un dels al·licients per visitar-lo. A més, ofereix un bon nombre d'activitats complementàries, com visites al mercat de Vilafranca i a cellers de la zona o sessions sobre cuina biològica. Cava i Hotel Mas Tinell Un hotel de cinc estrelles amb àmplies i cuidades habitacions que donarà un toc d'elegància a la vostra visita a l'Alt Penedès. Si us agrada l'arquitectura us trobareu amb un edifici de disseny inspirat en l'obra de Gaudí que no us deixarà indiferent, i que a més, està molt ben integrat en l'entorn. També podreu visitar els seus cellers, atès que a la finca es produeixen tant vi com cava, i gaudireu d'unes vistes privilegiades de les vinyes. El restaurant és molt recomanable. Casa Torner i Güell En un edifici modernista del 1884 rehabilitat recentment i situat al bell mig de Vilafranca es troba aquest sofisticat hotel de quatre estrelles. Si voleu allotjar-vos al centre del municipi aquest és el vostre lloc, un espai que combina història i disseny amb habitacions molt ben equipades que compten amb les últimes tecnologies pel que fa a domòtica. La Casa Torner i Güell també disposa de cocteleria, d'un restaurant de cuina mediterrània tradicional i d'una

Llegir-ne més

Restaurants recomanats

Alt Penedès El Cigró d'Or Al Penedès, el jove xef Oriol Llavina s'ha convertit en un referent de la cuina de mercat tradicional adaptada als nous temps. Podríem dir que els arrossos -de tot tipus- són una de les seves especialitats, però no es queden enrere les amanides singulars amb ingredients de proximitat, els peus de porc ni el gall del Penedès. El cigró d'or es troba en l'altell del Mercat de la carn de Vilafranca, un edifici del segle XIX rehabilitat que, com els plats de Llavina, també té el seu encant. Sant Jordi Ca la Katy Si us agrada la cuina de caire tradicional podeu fer una visita a aquest restaurant, que ofereix xató, ànec mut del Penedès i suquet d'ànec amb llagostins i rovellons, uns plats típicament penedesencs. Hi trobareu un menú diari molt digne i a preus assequibles, que a més té dues versions, en funció del tamany de la ració. El restaurant també compta amb una extensa carta de vins del Penedès que us permetrà maridar a la perfecció menjar i beure. Ca n'Ayxelà Aquest restaurant és prou conegut pels seus banquets i àpats en grup, però també per les seves calçotades, molt anomenades a l'Alt Penedès. L'edifici és una típica masia catalana amb grans espais en un entorn de vinyes. La cuina que hi trobareu és tradicional, amb carns a la brasa, cargols a la llauna, butifarra amb mongetes, etc. La seva ubicació és molt agradable i compta amb jardí i un parc infantil ideal perquè la canalla també gaudeixi de la vostra visita a la comarca. Cal Blai Vinticinc Amb

Llegir-ne més
Advertising

Escapades d'hivern

48 hores a Osona Només amb la capital d'Osona ja hi podríem estar tot el cap de setmana. I de fet hi passarem força hores en aquesta escapada, a Vic. Aprofitarem també aquestes 48 hores per a acostar-nos a d'altres pobles de la Plana, com Folgueroles i Sant Julià de Vilatorta, o agafar la bicicleta o muntar a cavall per conèixer els entorns naturals. 48 hores al Maresme Els hiverns al Maresme són d'allò més suaus, o sigui que ens atrevim a recomanar-vos en aquesta sortida un parell d'itineraris pels boscos de pins i alzines que cobreixen les seves muntanyes. La majoria de propostes que us fem, però, transcorren per Mataró. I als que us agrada el dolç us llepareu els dits, ja que començarem les nostres passes entrant a les pastisseries per a endrapar coca de Llavaneres o neules tradicionals. 48 hores al Vallès Occidental No és un mer coixí de ciment entre el cap i casal i la Catalunya Central amb un esplendorós passat tèxtil. La segona comarca més poblada del Principat i l'única amb dues capitals –siameses i sempre com gat i gos– no amaga, només, quatre pins aprofitables, sinó tot un bosc espès de propostes urbanes i naturals que estalvien als barcelonins haver d'anar més enllà. Doneu-nos la mà en un càlid volt hivernal pel paisatge de 12 de cada 100 catalans. 48 hores al Bages El cor del país... Si fins i tot en té forma, de cor! Si l'entradeta pretengués ser més poètica que pràctica, no hauria arrencat pas amb la suada metàfora cardíaca. El lloc és tan comú –i tan queco– com

Llegir-ne més

Equipaments culturals

Alt Penedès Museu d'Arqueologia de Catalunya a Olèrdola La muntanya d'Olèrdola ha estat un enclavament estratègic amb assentaments de diversa intensitat des de l'edat del bronze (poc menys de 4.000 anys enrere) fins ben entrat el segle XX. Podreu visitar tant el recinte arqueològic com el Centre d'Interpretació, que ocupa part d'un edifici de nova planta. El museu ofereix tant visites guiades com teatralitzades que permeten descobrir, entre altres elements, les tombes antropomorfes i la ciutat medieval, època en que es va construir el castell d'Olèrdola i la ciutat emmurallada. Castell de Penyafort Es tracta d'un conjunt format per les restes de l'antic casal fortificat de Penyafort, un convent i una església. El castell va ser construït cap al segle XI. Tradicionalment s'hi localitza el naixement de Sant Ramon de Penyafort (1185 - 1275), dominicà i canonista, i conseller de Jaume I, canonitzat el 1601. Les visites guiades es realitzen el segon diumenge de cada mes amb inscripció prèvia. Al castell també comença la Ruta dels refugis antiaeris, que es fa el quart diumenge de cada mes, ja que el recinte forma part dels espais relacionats amb l’aviació i la guerra civil. Castell Museu Municipal de Sant Martí Sarroca Conegut com a Conjunt monumental de la Roca, aquest recinte inclou l'església romànica de Santa Maria, edificada el segle XII, el Castell de Sant Martí, construït el segle X, i el museu, que acull diverses col.leccions arqueològiques i etnològiques com un monument fu

Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

0 comments