La millor cuina marinera

10 restaurants de Barcelona que saben com cuinar el peix i el marisc més frescos

10 propostes del mar al plat

La Mar Salada

Deixem-ho clar d'una vegada: aquí no fem paella. Aquí es porta l'arròs a la cassola i, si de cas, l'arròs sec. En tenim de molts tipus i una bona manera de comparar-los és al concorregut restaurant La Mar Salada. Pensareu: "Ja està, arrossos de peix i marisc". Doncs sí, però en aquest local del barri més mariner de Barcelona també  preparen un exceŀlent arròs de muntanya amb conill, cargols i bolets que us farà pensar en els guisats de la iaia en el moment que us porteu la primera cullerada a la boca. Es nota que a la cuina hi tenen un cuiner només dedicat als arrossos!

Llegir-ne més
La Barceloneta

El Suquet de l'Almirall

4 de 5 estrelles

 La mà d'en Quim Marquès es nota en la proposta d’aquest establiment que s’ubica en un dels millors racons del Port Vell. Ara, a l’estiu, la seva terrassa és un dels punts clau del gaudi, i la seva reeixida paella Barceloneta, un dels plats més requerits. És un lloc per passar una bona estona portant al paladar una combinació de plats tradicionals amb tocs de modernitat i bon gust. El menú anomenat d’amics es va iniciar amb un platet a tall d’aperitiu: un tomàquet pelat, tallat en cubs i exquisidament amanit, embellit visualment amb cibulet (que aporta una frescor agradable) i bona anxova. Els calamarcets amb ceba, els de tota la vida, continuen tan bons com sempre. I els bunyols de bacallà es desfan a la boca provocant una agradable explosió...

Llegir-ne més
La Barceloneta
Advertising

Gamba de la Costa

3 de 5 estrelles

Sorprenent lloc petit d'esmorzars de forquilla, menús de migdia i òptims plats de la cuina de sempre. L'Oriol a la sala i en Jordi a la cuina fan el miracle diari de l'oferta culinària a preu ajustat. Gamba de la Costa fa poc temps que és obert i ja corre de boca-orella. A partir d'una molt bona matèria primera –atenció a les gambes i als calamars–, aquesta antiga casa de menjars renovada amb bon gust atrau i convenç per la senzillesa i honradesa de la seva oferta. Tot just hi caben una quinzena de comensals en un saló al qual treuen bon rendiment sense aclaparar el client, amb una barra sempre molt activa.

Reserva ara Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Els Pescadors

Era una antiga taverna del barri mariner del Taulat que uns membres dels Joglars van comprar i netejar fa uns quaranta anys. Després se la van quedar Josep Maulini i la seva dona i la van portar a la glòria. Ha conservat l'aire de bar de poble, amb el moble aparador antic que es combina amb la decoració moderna. Una recomanació deliciosa: les raspes de sardines, però no sempre en tenen. Els arrossos sí que són fixos a la carta, i mai us fallaran.

Llegir-ne més
Sant Martí
Advertising

Rías de Galícia

La gran cita permanent que proposa la família Iglesias amb els millors productes del mar. A la seva carta destaquen el llamàntol del cantàbric amb allets, el gall de Sant Pere i els canelons de txangurro. I quan és temporada disposen de l’exquisida llamprea a la bordelesa.

Reserva ara Llegir-ne més
El Poble-sec

MariscCo Plaça Reial

Recomanat

Després de la bona acceptació del primer local a l'Eixample, han posat casa on hi havia el Taxidermista. Encara que ja aquí ja no triem el peix per pes i pissarra–hi ha carta–, segueixen disposant de peix i marisc fresc a bon preu, i el podem veure exposat a la peixateria. I amb el plus de disposar d'una terrassa excel·lent sense suplement.

Llegir-ne més
El Gòtic
Advertising

La Gambeta

3 de 5 estrelles

L’inquiet Xavi Ribó en certa manera ret un homenatge al Teatre Malic amb l’obertura de les portes de La Gambeta, un lloc del qual se sentirà parlar. Qui ja va fundar Cavamar a la Barceloneta i Magnolia a Ciutat Vella, ara trasllada la seva experiència i saviesa a aquest lloc d’antics murs, un local molt ben decorat, on el luxe es confon agradablement amb la comoditat i on el comensal se sent a gust des de l’acollida fins que li entreguen la nota. Hi ha un apartat en un dels seus laterals que pot ser utilitzat com a reservat per a una taula de celebracions.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La Barraca

3 de 5 estrelles

Xavier Pellicer és l'assessor gastronòmic d'un restaurant on el xef és Rafa de Valicourt, quasi res. La Barraca és un nou restaurant d'arrossos de tota la vida, on s'hi poden trobar unes sis especialitats molt afinades: sobresurt un excel·lent arròs amb carxofes, sèpia, salsitxes picantones (sequet, lleuger, molt gustós) o una més contundent paella d’arròs bomba amb peix de llotja, passant per una cassola d’arròs negre. Entrants clàssics de la Barceloneta: croquetes, bunyols de bacallà i bones closques

Llegir-ne més
La Barceloneta
Advertising

Cavamar

Una de les poques terrasses a la platja. Excel·lents peixos, arrossos –especialment amb llamàntol– i 'tataki' ben fet pel xef eivissenc Jordi.

Llegir-ne més
La Barceloneta

3 Nusos

La proposta gastronòmica del 3 Nusos està basada en una suggeridora selecció de receptes mediterrànies, aportant un toc creatiu a les que el xef Joan Carles Escoda atorga el seu entusiasme i ampli coneixement de la gastronomia mediterrània. A la carta del 3 Nusos hi trobareu una acurada oferta de tapes, arrossos i peixos elaborats amb les matèries primeres fresques i de primeríssima qualitat que dicta la temporada, amb peix i marisc comprat preferentment a la veïna llotja i sempre amb una bona relació qualitat-preu. La terrassa –són l'únic restaurant en la vorera de davant del Passeig Joan de Borbó– és espectacular.

Reserva ara Llegir-ne més
Advertising

Comentaris

5 comments
Jarke

El Bar Nolla, a Consell de Cent amb Rambla Catalunya es pot menjar peix fresc del Delta, Vilanova i el Maremse en format tapes a un preu molt raonable. https://www.facebook.com/barnolla1

Boris Q

www.litoralbarceloneta.com

Fran L

el suquet de l'almirall, no val res.


vem anar-hi no fa gaire i els plats van deixar molt que desitjar.  tenint en compte el preu...doncs jo no hi perdria ni un segon.


Vem demanar un tataki, plat que haurien de tornar a estudiar ja que després de marcar-lo, no el van posar en fred i la temperatura va anar cuinant gairebé tota la tonyina..


De segon una paella marinera, on el anacarat no va ser homogeni i alguns grans d'arrós eren literalment com pedres i on la manca de sal era massa notable.



Don Luigi

El Tabarca esta tancat ja fa molt ara hi ha una cafereria