Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Love Local shopping illo
Illustration: Geo Law

Love Local: per què hauries comprar en comerços locals durant aquest Nadal

Oferim suport als negocis locals, al seu menjar i a la cultura de les ciutats de tot el món i per això ens és imprescindible la teva ajuda

María José Gómez
Escrit per
María José Gómez
Publicitat

Hola, Barcelona

Ha estat un any ben llarg, oi? Després dels constants confinaments i desescalades en totes les ciutats de món, per fi estem entrant en una temporada festiva esperada per tothom. El distanciament social és un fet que haurem d'acceptar en un futur immediat i, per desgràcia, això significa un perill per a les botigues i els llocs locals que fan que la vida a la ciutat valgui la pena.

Per això, durant les festes d'aquest any, us demanem que feu les compres a les botigues locals per donar suport al comerç de la vostra ciutat. Al llarg de novembre i desembre, donarem suport a les empreses locals en ciutats de tot el món, utilitzant la nostra plataforma per promoure els petits empresaris i les seves botigues locals.

A través de les nostres plataformes, durem a terme esdeveniments digitals, amb la col·laboració de petites empreses, per donar suport als diversos espais locals de les diferents ciutats.

També t'indicarem els millors regals amb els quals podràs tornar a gaudir de la teva ciutat després d'una època dura, ja sigui una llaminadura d'un productor local, un val per un dinar en un restaurant, una entrada per veure obres d'art d'una galeria independent o entrades per a un concert del 2021. (I per descomptat, també farem tot el possible per oferir-sucoses ofertes.)

Per què? Perquè els nostres editors han estat buscant el millor de la vida de la ciutat des del 1968. Sabem que les nostres ciutats no són res sense les seves botigues, restaurants, cafès, bars, pubs, teatres, locals de música, clubs nocturns, cinemes, galeries d'art –i altres locals–, tots ells administrats de forma independent i que depenen de la regularitat i la despesa dels clients.

Estem decidits a ajudar. Durant el mes de maig, vam llançar la nostra iniciativa Love Local per donar suport als petits negocis que representen l'ànima de la ciutat. I en aquesta temporada de festes, estem intensificant la campanya.

Mira què estem fent a la resta de ciutats Time Out:

New York
Chicago
Los Angeles
Miami
Boston
Montreal
London
Madrid
Singapore
Hong Kong
Sydney
Melbourne

Siguis on siguis, t'ajudarem a descobrir i donar suport als increïbles negocis locals que fan grans les nostres ciutats.

Al llarg del 2020 i 2021, ens dedicarem a donar suport i patrocinar les petites botigues i els diferents establiments de menjar, beguda, art i cultura. Els nostres editors a tot el món donaran a conèixer els negocis que necessiten la teva ajuda, promocionaran els llocs que mereixen el teu suport, donaran a les empreses una plataforma per arribar a nous clients i et descobriran els millors llocs de cada ciutat.

I, finalment, ens dirigim als negocis que ara mateix estan passant per un moment complicat: estem amb vosaltres. Entre tots plegats ens en sortirem.

Love local a Barcelona

  • Què fer
  • Ciutat

No fa massa que la revista Forbes va elaborar el llistat dels 100 millors educatius de l'Estat i, de la demarcació de Barcelona, en van aparèixer vuit. Si ja penseu a quina escola apuntar els fills pel curs vinent, aquesta llista pot ser força útil, això sí, prepareu la butxaca perquè la més barata surt per ni més ni menys que 8.000 euros l'any. Barcelona no només té alguns dels millors centres educatius del país, sinó que també té alguns dels més cars. Segons l'estudi anual de la consultora Garlic B2B, la ciutat té l'escola concertada més cara de tot l'Estat on la mensualitat puja fins als 1.000 euros. El centre St. Paul's School ocupa la primera posició del rànquing segons els autors de l'estudi, que es van fer passar per una família interessada per tenir una xifra real per elaborar l'informe. L'escola ubicada a Pedralbes ofereix un ensenyament trilingüe (català, castellà i anglès) i ofereix educació infantil, primària i secundària, és a dir, acull estudiants dels 3 als 18 anys. La segona posició també ha estat per un centre de Barcelona, en aquest cas l'escola L'Horitzó, a Sarrià-Sant Gervasi, amb una mensualitat de fins a 508 euros i que ofereix un mètode pedagògic propi. Els alumnes aprenen a base de projectes col·laboratius i amb la llibertat creativa com a bandera i la ràtio màxima és de 8 alumnes per docent des de la llar d'infants fins a l'ESO. Foto: St. Paul’s School Barcelona Ara, l'escola de negocis barcelonina d'Esade ha elaborat un estudi que mostra que, a més

  • Locals de nit
  • Nit

L'oci nocturn barceloní ha tornat a ser reconegut com un dels millors del món segons una prestigiosa revista musical. Fa uns mesos, la 9a edició del Congrés Internacional d'Oci Nocturn va incloure en la seva llista de les millors discoteques del món les barcelonines Shôko i Opium i ara, la revista britànica DJ Magazine també ha inclòs Barcelona dins el seu rànquing. La llista DJ Top100 Clubs reconeix els 100 millors locals d'oci nocturn del món, i tres discoteques barcelonines han aconseguit entrar-hi. La discoteca Opium Barcelona s'entrena per primer cop a la llista com el local barceloní en millor posició, al número 54. L'espai té capacitat per a 3.000 persones i ja ha rebut diversos reconeixements internacionals. La discoteca va obrir l'any 2007 al passeig marítim de la Barceloneta i s'ha convertit en un dels locals de referència per a diversos DJ d'arreu del món com Oliver Heldens. A més de les diverses zones de festa, també hi ha una terrassa a l'aire lliure amb vistes al mar i un restaurant de cuina mediterrània. Opium Barcelona Quatre posicions més avall, al número 58, trobem Nitsa, una sala amb capacitat per a 1.000 persones que va néixer l'any 1994 dins la Sala Apolo com a espai de cabaret. Actualment, Nitsa és la casa del col·lectiu Maricas, una festa queer que ha celebrat el seu sisè aniversari i a la sala amb artistes com ISAbella b2b OK Wiliams, LYZZA, D. Tiffany i Acidheaven. A diferència d'Opium, Nitsa sí que va entrar a la llista del 2023 i aquest 2024 ha es

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Si voleu continuar els vostres estudis no obligatoris, Barcelona és una ciutat perfecta per fer-ho. El passat 2023, la prestigiosa llista World Univerity Rankings va reconèixer tres universitats barcelonines entre les 200 millors del món i, el mateix any, la Universitat de Barcelona va ser anomenada la millor de l'Estat pel Rànquing Acadèmic d'Universitats del Món. Tot i que l'oferta acadèmica és excel·lent, potser ho és massa. Un estudi de la Comissió Europea ha confirmat que Espanya és el país amb més treballadors sobrequalificats de tota la Unió Europea.Segons l'Eurostat, el 35,8% dels treballadors espanyols tenien més estudis dels necessaris per realitzar les obligacions dels seus llocs de treball el passat 2023. Aquesta dada és molt superior a les d'altres països europeus com Bèlgica, amb un 22,2% de població sobrequalificada, Itàlia, amb un 21,9%; i Dinamarca, un dels països amb el percentatge més baix, amb un 13,4%.L'elevada xifra de població espanyola sobrequalificada acadèmicament contrasta amb una altra: Espanya és un dels països amb la taxa d'ocupació laboral més baixa de la Unió Europea, amb només un 70,5% de la població en edat de treballar activa. Per sota només es troben Romania, Grècia i Itàlia, amb un 68,7 &, un 67,4% i un 66,3%, respectivament. Foto: Eurostat En general, però més del 75% de les persones europees entre 20 i 64 anys tenien un contracte de treball, uns 195,7 milions d'habitants. Aquesta xifra és la dada més alta registrada des de 2009 i supo

  • Botigues
  • Tendències

Cada cop hi ha més marques que decideixen redefinir el concepte tradicional de botiga amb les seves noves obertures a Barcelona. La segona botiga de Thinking Mu a l'Eixample fusiona moda i cafè d'especialitat; el nou establiment de Bobo Choses a Rambla Catalunya té una zona artística interactiva per unir l'art i la moda; i ara, a pocs minuts de la de Bobo Choses, Yerse ha inaugurat la seva primera 'flagship' a la ciutat amb una arquitectura de disseny. Foto: Salva López La firma sabadellenca ha obert el seu establiment a Barcelona, al número 64 de Rambla Catalunya, per celebrar el seu 60è aniversari. La marca vol fer un homenatge als seus orígens i a la seva trajectòria amb la inauguració de la seva primera botiga de referència on es poden trobar tots els articles de les seves darreres col·leccions.  Foto: Salva López Isern Serra ha estat l'arquitecte encarregat de dissenyar l'interior de la botiga, que ha volgut fer una mena de tribut a Barcelona a través de les corbes i elements orgànics que recorden a les formes característiques de Gaudí. Els colors neutres són els protagonistes i contrasten amb elements decoratius com les làmpades de la marca barcelonina Santa&Cole, les cortines de cotó color crema, i les taules de fusta artesanal, una estètica fidel a la imatge de la marca: simple i elegant. Foto: Salva López Una marca que porta la simplicitat per bandera Yerse va néixer a Sabadell l'any 1964 com una empresa familiar que, malgrat haver-se convertit en una de les re

Publicitat
  • Viatge
  • Transports i viatges

Les afectacions a algunes línies de Rodalies s'han convertit en una notícia habitual durant els últims mesos. Els problemes tècnics i el mal estat d'algunes vies a estacions de línies com l'R3, així com les vagues pel traspàs de Rodalies i la manca de personal en taquilles han acaparat tota l'atenció dels usuaris i ha omplert les xarxes socials de queixes. Ara, entre aquesta onada de malestar, arriben bones notícies. La xarxa de trens de Catalunya es renovarà a partir del 2025 amb nous combois que també arribaran a altres punts de l'Estat (tot i que no podem assegurar que siguin també més puntuals). La factoria d'Alstom, l'empresa encarregada de posar a prova els nous trens, a Santa Perpètua de Mogoda ha anunciat que ja es prepara per acollir les proves per a posar en funcionament els Coradia Max, nom amb el qual han batejat els nous models. Els trens estan pensats per substituir, de manera progressiva, totes les unitats que circulen actualment a les línies de Rodalies. Els Coradia Max disposaran de sis vagons, dels quals dos d'ells seran de doble pis, i tindran capacitat per a uns 900 passatgers. Foto: Albert Segura/ACN Però, quan podrem gaudir dels nous combois? Malgrat que encara no hi ha una data oficial, es preveu que la primera unitat de la gamma entri en funcionament l'any que ve, tot i que encara tampoc s'ha confirmat el període. El ministre de Transports, Óscar Puente, ha visitat les instal·lacions d'Alstom aquest divendres 26 d'abril per supervisar el procés de pr

  • Què fer
  • Ciutat

Abans que s'inaugurés, la biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona ja estava a les llistes dels candidats d'alguns premis internacionals. El 2023, la biblioteca del Poblenou va ser reconeguda com la millor biblioteca pública del món per la Federació Internacional i Institucions Bibliotecàries (IFLA). La seva funció al barri no ha estat l'únic aspecte premiat de l'equipament, sinó que el seu disseny també ha estat mereixedor de premis d'arquitectura com l'EX-Aequo dels FAD d'Arquitectura i Interiorisme 2023. Ara, el disseny de la García Márquez ha tornat a guanyar un prestigiós guardó: el Premi d'Arquitectura Emergent de la fundació Mies van der Rohe i la Comissió Europea. Irene Poza El disseny de l'edifici del districte de Sant Martí va estar signat per l'estudi SUMA Arquitectura, fundat per Elena Orte i Guillermo Sevillano a Madrid. El jurat ha reconegut la biblioteca per la "seva contribució a la transformació del barri", segons el comunicat oficial del certamen, i per "proporcionar al veïnat ambients confortables per a l'aprenentatge, el treball en equip i el compromís de la comunitat". Els guardons també han premiat "la meticulosa atenció als detalls dels autors", que van guanyar el concurs per construir la biblioteca l'any 2015. La García Márquez s'ha imposat a l'altre finalista de la categoria, la plaça i oficina de turisme de Piódão, a Portugal. A més del guardó de la biblioteca barcelonina, els Mies van der Rohe han entregat el guardó principal, el Premi d'Arq

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

"M'ha costat molt fer el pas, però preferia tancar el local a apujar el preu dels plats de tota la vida", explica Víctor Aguilera, el propietari del bar El Descanso, a Time Out Barcelona. El descanso era l'últim bar de barri que quedava a Torre Baró i ara, després de més de 40 anys al mateix lloc, ha hagut d'abaixar la persiana davant la pujada del preu de les matèries primeres. "Soc conscient del barri on som i la nostra clientela és de classe treballadora", explica Aguilera, "els beneficis cada cop eren menys i no érem capaços d'encarir la nostra carta", assegura. El bar ha format part del barri des de fa més de quatre dècades i, malgrat que sempre ha mantingut la seva essència de bar de barri, s'ha anat modernitzant i adaptant a la demanda dels clients. "Al llarg dels anys l'oferta del negoci ha variat: com que vaig veure que venien moltes famílies, vaig decidir posar una zona de joc infantil perquè els nens juguessin mentre els pares prenien alguna cosa", explica en Víctor. La carta de l'establiment estava basada en tapes tradicionals com les patates braves i els calamars i també entrepans de broquetes i truita, tot a preus assequibles. Foto: Bar Descanso El local va ser adquirit pels pares d'en Víctor a la dècada dels vuitanta i des de llavors l'espai pertany a la seva família. En Víctor va començar a treballar al negoci familiar quan va finalitzar els seus estudis de batxillerat i va fer el relleu als seus pares quan es van jubilar i s'hi va posar al capdavant ara far

  • Què fer
  • Ciutat

Ja sabíem que Barcelona té botigues meravelloses i per a tots els gustos, però el que potser no havíem constatat és la següent dada: segons un informe, Barcelona és la ciutat amb més botigues per quilòmetre quadrat d'Europa, amb molta diferència. L'estudi, anomenat 'mapa comercial de capitals europees', ha estat impulsat per la Generalitat a través de la direcció general de Comerç. Foto: Shutterstock La capital catalana té una densitat de 1.382 locals comercials per quilòmetre quadrat i és l'única capital de les ciutats analitzades que té un eix comercial a menys de 15 minuts a peu. El mapa comercial, elaborat per Eixos.cat, també mostra que la ciutat és la que té més establiments actius d'Europa, amb 62.000 locals, el que equival a 3,65 establiments per cada 100 habitants. L'estudi també revela que Barcelona és la ciutat amb més botigues de roba i complements, 4.195 en total, i la segona amb més establiments del sector de la restauració, amb 5.698, una xifra que només supera Madrid amb 6.797 locals d'aquest tipus. En general, Barcelona i Madrid són les dues ciutats amb més eixos comercials amb 40 o més comerços en actiu. La diferència amb la resta de capitals europees Les 1.382 botigues per quilòmetre quadrat de Barcelona és una dada molt superior a la de les altres capitals europees com Madrid, amb una mitjana 391 establiments; París, amb 306; Lisboa, amb 214; Londres, amb 144; Milà, amb 100; i Múnic, amb una mitjana de 50 locals per quilòmetre quadrat. Foto: Tripadvisor

Publicitat
  • Què fer
  • Ciutat

Barcelona estudia construir un centre de processament de dades (CPD) al subsol de La Sagrera. Així ho ha anunciat l’Ajuntament, qui, en conveni col·laboratiu amb la Generalitat, treballa per explorar la possibilitat que es construeixi aquest espai de fins a 10.600 m² a la zona del macropou d’atac per a les obres al voltant de les línies L9 i L10 del metro. D’aquesta manera, s’abaratirien els costos de l’operació de manera significant, ja que l’equipament municipal Camp del Ferro 2 –el que l’acolliria al subsol– ja està construït. Foto: Lluís Sibils / ACN Una altra oportunitat avantatjosa del projecte, segons ha assenyalat el consistori, és que la Xarxa Districlima que hi ha a la zona aportaria el valor afegit per fer una gestió eficient de l’energia, tenint en compte que la instal·lació del CPD tindria un consum elevat. En aquest sentit, també s’ha apuntat que les galeries de serveis que hi ha a la zona i les proximitats de la subestació elèctrica de La Sagrera simplificarien igualment la gestió del Centre. Altrament, l’Ajuntament ha valorat que el CPD podria jugar un paper important en el projecte d’aterratge a la zona del Besòs d’un cable submarí de telecomunicacions provinents de l’est del Mediterrani.  Per tot això, i per fer-ho realitat, les dues administracions públiques han acordat un termini de dotze mesos per estudiar de manera col·laborativa què caldria per tirar endavant el projecte. Doncs, si bé ja s’han fet estudis preliminars, encara queden per fer anàlisis ju

  • Cine
  • Cine

Hi ha moltes pel·lícules aclamades per la crítica cada any, però no totes aconsegueixen transcendir diverses generacions i convertir-se, no només en història del cinema, sinó generar un impacte social més enllà de la pantalla gran. En aquesta exclusiva llista, trobem 'Les aventures de Priscilla, reina del desert', el film de 1994 dirigit per Stephan Elliott que es va convertir en un emblema del cinema drag i LGTBIQ+. Ara, el seu director ha confirmat que ja està en marxa una seqüela protagonitzada pels mateixos actors i actrius que al film original. "La gent fa 30 anys que reclama aquesta segona part (...) i ara que Trump torna a estar present (al panorama polític dels Estats Units) i tot està a punt d'esclatar (...) és el moment adequat per fer-la" ha assegurat Elliott en una entrevista a The Guardian Australia. Terence Stamp, Guy Pearce i Hugo Weaving tornaran a enfundar-se en el paper de dues drag queens i una dona trans que, en la pel·lícula original, feien un viatge pel desert d'australià per arribar a un dels seus espectacles més importants dins la Priscilla, un antic autobús gris. El director ha explicat al mateix mitjà que, malgrat que els actors ja han confirmat la seva participació, encara estan negociant amb diverses productores, patrocinadors i inversors. Aquest cop, però, es preveu que aconseguir finançament no serà tan complicat com a principis dels anys 90, quan ningú confiava en el projecte i van començar a rodar amb un pressupost de 2,7 milions de dò

  • Botigues
  • Botiga especialitzada en menjar i begudes

Farts de barallar-vos a la cua del supermercat i els seus horaris especials? No, en aquestes botigues no podreu comprar ni paper higiènic ni crema hidratant, però sí que us portaran a casa la millor matèria primera per a què podeu cuinar, beure i menjar a casa com uns reis: carn, peix, verdures, llegums, cereals, el bon menjar fresc en la seva millor versió, de temporada i proximitat. Que d'arròs i pasta seca ja en teniu! Sapigueu que estareu consumint a comerços locals, sense aixecar-vos del sofà.  

Publicitat
  • Restaurants

Als barcelonins ens encanten les terrasses. En tenim de tota mena i per tot arreu, però sovint triem la que més a prop tenim per prendre un cafetó. Aquí trobareu les més carismàtiques; terrasses amagades on pots estar pràcticament sol, terrasses on menjar paelles excel·lents i prendre canyes amb un dit d'espuma (o dos, va a gustos), terrasses amb bones vistes i a places precioses. Us hem parlat de les millors terrasses per gaudir a l'hivern i dels millors rooftops d'hotels per fer un vermut. Ara toca una selecció d'establiments on podreu gaudir del bon temps com tant ens agrada, a l'aire lliure! Comenteu-nos les vostres preferides o si ens n'hem deixat alguna a Twitter amb el hashtag #TimeOutBCN!

NO T'HO PERDIS: Passeja per 9 llocs on la vegetació triomfa


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


  • Música
  • Festival de música

ATENCIÓ: Els concerts d'aquesta llista es poden veure afectats per les cancel·lacions a causa de la situació d'excepcionalitat actual.

Si en comptes de consumir la música en viu en porcions individuals prefereixes gaudir dels concerts en gotims, l'un darrere l'altre, en jornades maratonianes de música en directe, o en cicles de concerts, no et perdis la nostra llista de festivals de música a Barcelona, i dels més importants que es fan a la resta de Catalunya. Pop, rock, jazz, electrònica, música d'arrel, clàssica i contemporània, de tot i força i tots els mesos de l'any, faci fred o calor.

NO T'HO PERDIS:  Els concerts del mes a Barcelona

Publicitat
  • Restaurants

Fins fa quatre dies, només podies encarregar per emportar sushi, pizza o hamburgueses i tots els derivats de 'street food'. Ara, la restauració de Barcelona ha trobat una sortida en el menjar per endur: restaurants que van des de l'alta cuina amb Michelin fins a la tradició basca, passant per la barbacoa i els fumats, us esperaran amb la comanda encantats: només l'haureu d'encarregar amb antelació i recollir-la.

  • Botigues
  • Decoració

Com es mesura la creativitat i l'excel·lència en el disseny? Aquestes botigues podrien ser un bon termòmetre: aquí trobareu propostes de moda, accessoris, mobles i decoració que destaquen per la seva singularitat i originalitat, la qualitat dels materials i la factura contemporània i impecable.

Publicitat
  • Botigues
  • Botigues vintage

Vestir de segona mà és una aposta estilística, econòmica, sostenible i per què no, també una forma de reivindicar la indumentària original, ben feta, amb història. En aquestes botigues saben com triar-la: la seva selecció i col·lecció esdevé una petita joia per als que busquen roba i complements diferents.

Recomanat
    També t'agradarà
    També t'agradarà
    Publicitat