0 M'encanta
Guarda-ho

Descobrir la 'cuisine' francesa

10 establiments que us faran exclamar 'oh là là'

Potser la cuina francesa no viu a Barcelona els moments de glòria d'altres èpoques, però encara és possible gaudir d'un bon grapat de restaurants que gràcies al seu savoir faire ens porten el millor de la gastronomia del país veí. Vet aquí un resum dels representants del bon gust francès a la ciutat.

Au Port de la Lune

4 de 5 estrelles

El local d'Au Port de la Lune a l'Eixample Dret potser no té el bestial 'charme' que tenia el lloc original de la Boqueria, però s'hi segueix menjant francès molt bé. Menú francès de migdia molt variat, amb excel·lent patè i bistec tàrtar. Per la nit, carta i una versió ampliada d'aquest menú on es poden degustar les millors 'rillettes', patès i formatges francesos al millor preu. Guy Monrepos encara puja al migdia francès a buscar productes superlatius.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Cafe Emma

És le bistrot del moment a Barcelona. Decorat amb molt bon gust, va substituir per als nostàlgics dels plats francesos Le Relaise de Venise, on es menjava un excel·lent entrecot amb la salsa típica del seu restaurant homònim de París. Autèntic bistrot, l’Emma Café ofereix un menú diari amb plats de la cuina tradicional francesa. Entre els seus plats estrella estan la blanquette de veau, carn de vedella de llet guisada, l’energètica sopa de ceba, l’onglet amb escalunyes, els macarrons amb llamàntol i el bistec tàrtar.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample
Advertising

Cafè 1907

Els moments que vivim al voltant d’una taula, sobretot quan hi ha bona cuina, són inoblidables. I aquests són els moments que guardem a la memòria. I no han de ser necessàriament viscuts a taules de restaurants; parlo de cuines fumejants, calentetes i plenes de iaies. Quan teoritzo sobre aquells plats, sovint m’acusen d’anacrònic o nostàlgic. Però hi ha nostàlgies útils i inútils. Vaig reviure molts moments, sobretot amb el paladar, al Cafè 1907. Aquest és un lloc encantador, de bona cuina, a la part alta (Sarrià-Sant Gervasi), que regenta la família Sala des de fa onze anys. Al capdavant hi trobem el molt jove xef Xavier Sala, amb els cullerots molt ben posats.

Reserva ara Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

En Aparté

Recomanat

La tranquil·la Plaça Sant Pere mai ha estat tan ben servida de bons llocs per menjar o beure, de manera que aquest nou cafè-restaurant acollidor, lluminós i espaiós s'ha rebut amb alegria al barri. Formatges francesos i embotits són els pilars de la cuina, que es serveixen en la seva major part en pà torrat amb una amanida ben completa. La carta de vins francesos contribueix a un canvi interessant, i té un menú fix a molt bon preu.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Advertising

Le P'ty Mon

Encara que la creperia bretona Ty-Bihan hagi tancat, en el seu lloc hi podreu trobar aquest nou establiment en la mateixa línia: posen a taula tot el repertori de 'galettes' –crepes salades bretones fetes amb blat sarraï–, paté, 'rillettes' i sidra artesana. Una garantia: al capdavant hi ha un dels antics propietaris de Ty-Bihan.

Llegir-ne més
Eixample

En Ville

Amb aspecte d'agradabilíssim –preciós, més aviat– bistrot francès, aquest restaurant a la part noble del Raval ofereix cuina mediterrània amb un fort toc italià. Plats com el magret d'ànec amb verdures de temporada tenen una forta identitat francesa, però també es permeten divertiments de fusió com un secret ibèric a la brasa amb chutney de pera i escata negra.

Llegir-ne més
Advertising

Las Delicias de Francia

Té poc de francès però molt d’aquesta deliciosa cuina. La Rosa, la patrona cuinera, té la mà trencada en la cuina veïna, però al llarg dels anys ha anat imposant plats de la seva creació que tenen molts seguidors. Es pot dir que aquest és un gran homenatge a la cuina francesa fet per una catalana que, amb la seva família (el seu marit Joan i el seu fill Sergi a la sala), ha creat un punt de referència a la zona. Els migdies és gairebé impossible aconseguir-hi taula. Per això és recomanable la nit, quan s’obre un exquisit panorama. Al migdia hi ha diversos menús.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi

Gouthier

Un petit racó de sabors i records francesos, on els paladars més exquisits troben les millors ostres de la Normandia francesa. Les ostres de Marennes Oléron, les que ofereix Gouthier, són afinades i criades de manera biològica. Són de gust més fi que les de plena mar, menys aspres i iodades. En un ambient de sobri bon gust, amb poques taules i algunes d'altes per a fer un mos, el local ofereix no solament varietat d'ostres sinó també conserves d'alta qualitat i poc vistes al mercat, com l'anguila fumada amb safrà, el fetge de rap, el morro de salmó i la tripa de bacallà fumada.

Llegir-ne més
Sarrià - Sant Gervasi
Advertising

Caelis

4 de 5 estrelles
Recomanat

Aquesta és una crònica diferent. És una recomanació basada en l’experiència personal i aprovada després de la segona visita. Però aquí l’oferta és bàsicament un menú degustació de 80 euros, no pas a l’abast de tothom. Tanmateix, després d’aclarir que m’uneixen molts llaços amistosos amb en Romain Fornell i la seva família, escric esforçant-me a mantenir la màxima imparcialitat. A en Romain el vaig conèixer fa gairebé vint anys, quan va començar a treballar a la cuina de qui ara és el seu sogre, Jean-François Ferrié, alma mater durant quinze anys de La Maison du Languedoc Roussillon. A partir d’aleshores, en Romain va fer una carrera fulgurant, va obtenir una estrella Michelin quan va retornar de manera passatgera a França i va obrir, al ronyó del que s’anomenava Ritz (ara Palace), aquest superb restaurant, Caelis. En aquest Caelis segona etapa –va estar tancat per obres, un fet que li va fer perdre l’estrella Michelin, que sens dubte recuperarà–, en Romain s’ha atansat molt a l’espectacle, però sense allunyar-se de la cuina. I això es respira si es té el privilegi d’asseure’s a la taula del xef, en un racó d’una cuina ben equipada i llustrosa, amb un aire francès català que es respira en tot el seu ambient ampli i lluminós. Després d’un agraït Kir Royal, la degustació va arrencar amb uns aperitius on sobresortien un bombó de foie gras i un superb tou d’oliva i anxova, on els sabors van ser perfectament respectats i fins i tot exaltats en el cas de l’oliva. Vaig continuar frui

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Crêperie Les 3 Pommes

Creperia bretona i normanda a parts iguals, on les 'galettes' salades s'elaboren de forma artesanal amb blat negre o sarraí, sense gluten, i les creps, seguint el mètode tradicional. Tot molt saludable i saborós.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Comentaris

5 comments
Helena H

Falta l'Office, un excel.lent restaurant francès, on broden l'ànec.

Mmmm, delicieux!!!

santi

Para mi gusto, falta uno de los mejores, el restaurante Au port de la Lune, que antes estaba detrás de la Boquería, y ahora está en Pau Clarís. De lo mejorcito de Barcelona a nivel de cocina francesa!

alba

Us falta En Aparté!

Mireia

També recomanaria la "Viblioteca" de Gràcia, un lloc minimalista, amb una extensa carta de vins (també catalans i espanyols, a banda dels francesos). Ideal per fer una copa de vi i sopar amb gust francés ja que els propietaris són una parella franco-catalana. http://www.viblioteca.com/cat/index.html

Isabelle

No entiendo que falte en sus reseñas el excelente restaurante L'OFFICE, cuyo chef, Jérôme Perraudin hace maravillas y a precios asequibles. L'OFFICE C/ Villaroel, 227 08036 Barcelona info@officebcn.com +34 934 442 288 http://www.officebcn.com/