Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right 6 restaurants per conèixer millor la cuina italiana

6 restaurants per conèixer millor la cuina italiana

Pizza, pasta i especialitats de diferents regions: en aquests locals us posen al plat la meravellosa gastronomia d'Itàlia

Bo by Darna
© Francisco Urrutia
Per Ricard Martín |
Advertising

L'inabastable ventall de sabors de la cuina italiana no passarà de moda mai. Barcelona, com a bona ciutat mediterrània, compta amb un catàleg ben assortit de propostes de restaurants italians de tota mena, però cada dia en trobem de noves. Per això us hem preparat una selecció de promeses d'Itàlia amb nous sabor inesperats. Bocatto di cardinale!

Madre Lievito
© Ivan Giménez
Restaurants, Italiana

Madre Lievito

icon-location-pin El Poblenou

Si hi aneu a sopar o us emporteu una pizza, us sorprendrà la rapidesa amb què aquests napolitans us la serveixen. Des del moment que la demaneu fins que us la posen a taula, no passen ni tres minuts! El secret, m’expliquen, és un plat preparat amb massa mare casolana i farines ecològiques. El forn de llenya actua quasi a 500º durant a penes un minut. El resultat és una pizza napolitana de vora gruixuda però fina, com a Itàlia: és a dir, tirada de preu i molt bona. Això sí, l’heu de menjar acabada de sortir del forn. La casa recomana la marinara, la més senzilla –5 euros!– feta amb molt tomàquet, all i orenga, la millor per comprovar les virtuts de la massa. Però si teniu molta gana, demaneu una pizza al gust del pizzer.

Bo By Darna
Francisco Urrutia
Restaurants, Italiana

Bo by Darna

icon-location-pin L'Antiga Esquerra de l'Eixample

On fins fa poc hi havia una botiga de parament de cuina, ara s’hi ha instal·lat un gegantí restaurant napolità. El xef, Danielle Armante, explica que “tot el personal, el producte i les receptes són de Nàpols”. Aquesta cuina regional es distingeix per ser, segons Armante, “la més casolana, salsera i saborosa d’Itàlia”. Alerta, que al Bo es mengen coses com carxofes fregides amb salsa de gambes, fregits napolitans i seitons amb salsa de provolone, tots ells  antipasti tradicionals –i a molt bon preu–  poc vistos a Barcelona. Al local paral·lel obriran una pizzeria sport club  “amb les parets cobertes de pantalles per veure retransmissions esportives”. El menú de migdia, a 12,50 euros, també és 100 % de la terra del Vesubi.

Advertising
Restaurants, Italiana

Ro.Magna

icon-location-pin El Gòtic

Si l’hamburguesa s’ha tornat gurmet, per què no la piadina? En aquesta petitet i bufó  local de menjar per emportar (l’únic 'fast food' decent a tocar Sant Jaume, amb permís dels  Conesa i el Wok to Walk) han millorat l’'street food' de l’Emília-Romanya amb productes regionals amb DO (amb salami de Romanya, formatge pecorino de Fossa) i també l’han adaptat al producte local (no us perdeu la de romesco). També disposen de sis menes de pasta artesana molt bé de preu: uns capelleti al ragú, mantega i sàlvia us sortirna per 5,50 euros.

Origano
© Ivan Giménez
Restaurants

Origano

La Valentina Sole explica que la cuina siciliana és la més rica del país de la bota en aromes, espècies i fragàncies; no és gens estrany que el seu restaurant, obert fa tot just quatre mesos i l’únic sicilià de Barcelona, es digui Origano. Fan honor a aquest nom i hi trobem plats que fins i tot poden ser exòtics per aquells que entenguin la cuina siciliana amb el reduccionisme de la salsa picant amb carn: un bon exemple són els penne rigatonni amb pesto de festucs, un plat cremós i delicat. O ja en època de tardor, la crostata di fungui porcini, una saborosa empanada farcida de rostit de porc i bolets. Val la pena tastar les postres de la casa i descobrir la cassatta, per exemple.

Advertising
La Fermata
La Fermata
Restaurants, Pizza

La Fermata

No li tingueu mania a aquesta pizza al tall: a La Fermata fan servir farina biològica que fa una fermentació de fins a 24 hores, equivalents a les del pa bo, bo. El resultat és una pizza al taglio quadrada que enganya, perquè encara que sembli inflada i embafadora, és esponjosa i digestiva, plena de l’eteri alveolat que fa que sigui lleugera i que és senyal inequívoc d’una bona fermentació. Els ingredients també es tracten amb cura: tallen l’embotit i el formatge de peces senceres de qualitat –res de dauets de morralla–, i certes receptes complexes requereixen diverses fases de forn i de cuina. Tenen una altra botiga a Major de Sarrià, 2 i també fan servei a domicili.

La Come Dia
La Come Dia
Restaurants, Italiana

La Come Dia

icon-location-pin El Poble-sec

La bona qualitat del servei honora l’esperit de la pizzeria com a lloc de menjar popular: aquest acolorit i ampli local del Poble-sec, allunyat de la decadència de Blai, ofereix clàssics de la cuina italiana ben executats i a preus low cost. El seu menú de migdia n’és un bon exemple; minicalzone de compliment, amanida caprese –amb mozzarella fresca–, una pizza de massa fina a triar de la carta, molt gran i lleugera i un cannolo (les demencialment bones postres d’El padrí) més beguda: 9 euros (també pots fer beguda, pizza i cafè per 7!). Alhora que fan la massa de pizza fornegen el seu propi pa i les postres (cannolo, mascarpone i tiramisú) són casolanes. No us perdeu el seu raconet per fer el cafè amb butaques de cinema.

Advertising