Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 1. Enoterra
  © Mariona HostenchEnoterra
 2. Enoterra
  © Maria Dias Enoterra
 3. Martintxo, al Hall0
  Foto: Monument Hotel Martintxo, al Hall0
 4. 'Hot dog' de llamàntol, al Hall0

Entrepans d'estrelles Michelin

Obre l’Enoterra, entrepans dels bons a preu de ‘fast-food’ dolent a càrrec de Fran López del Xerta. I Berasategui reinventa el ‘pepito' de vedella i altres capricis a la cocteleria Hall0 del Monument hotel.

https://media.timeout.com/images/105811575/image.jpg
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Els Fast-Good –un dels fracassos de Ferran Adrià, que com a humà també en té– la van palmar l’any 2011. Ara, els germans López –en Joaquim com a empresari, en Fran com a assessor gastro– acaben d’obrir l’Enoterra, un restaurant d’entrepans que recupera el 'fast good', ara de cognom. Els López, de les Terres de l’Ebre, tenen Michelin a Xerta (Villa Retiro) i a Barcelona (Xerta Restaurant).

Rebutgen de ple l’etiqueta d’entrepans gurmet: “Preferim el terme ‘entrepans artesans’”, diu en Fran. En Joaquim puntualitza que la innovació i el valor afegit de l’Enoterra –a la cantonada maleïda de la ronda de la Universitat amb la plaça– és “agafar conceptes d’alta gastronomia, com producte de temporada, coccions a baixa temperatura, bona matèria primera i bon vi, i posar-los en un context de franquícia fast-food”. Sense fugir del preu d’aquesta franja, esclar.

En Fran parla de “gallines felices que ponen quan volen”, i de verdures ecològiques d’una explotació pròpia de l’Aldea. I de copes de vi a preu de refresc. Tot plegat qualla en un local que per preus mira de tu a tu els pans dels companys, no parlem ja de l’hamburguesa amb prefix escocès. 8,90 €: un entrepà de pollastre fet amb Roner, mesclum ecològic i salsa de trufa amb una copa de vi bo i una crema de carbassa amb ou escumat.

Pel que fa a la teca, la diferència qualitativa és abismal. De fet, la gràcia és que a preu de bar Manolo endrapis un bon bocata de truita de patates acabada de fer. Cap misteri, només execució experta i “anar a l’arrel del proveïdor per evitar intermediaris que encareixin el preu”.

Un altre Michelin presenta entrepans. Martín Berasategui estrena una nova carta d’entreteniments estel·lars a la cocteleria Hall0 de l’hotel Monument, l'avantsala del triestrellat Lasarte. Són barbaritats com un 'hot dog' de llamàntol amb maionesa de corall i el brutal Martintxo, un pepito fet a base de vedella melosa, crema de sardineta i mesclum (20 €). Us sembla car? S’ho val. Berasategui explica que "volia fer un entrepà que fos un xic especial i el filet, amb una crema de sardinetes, salsa 'chipotle' i amanida verda són ingredients que lliguen perfectament per a poder gaudir d'un 'pepito' excel·lent".

En qüestió de menjar ràpid, el xef basc es decanta per "pintxos i entrepans, des dels més tradicionals com l'entrepà de pernil fins a qualsevol tapa mpdernsa que estigui feta amb bon gust i criteri". Cada divendres, a partir de les 22.30 h, a la cocteleria Hall0 hi ha concerts de jazz, pop i blues en format trio. 

Més informació

 • Restaurants
 • Bar d'entrepans
 • Dreta de l'Eixample

Els germans López de les terres de l'Ebre, Fran i Joaquim, tenen una estrella Michelin a Xerta, el Villa Retiro, i una a Barcelona, el Xerta. I Enoterra és la seva visió d'un restaurant de menjar ràpid: el primer d'una franquícia d'entrepans artesans (rebutgen l'etiqueta d'entrepà gurmet o d'autor) on poder menjar per un preu no superior a deu euros. La idea és agafar verdura ecològica i producte de qualitat i posar-lo en un context de 'fast-food'.

Lasarte
 • 4 de 5 estrelles
 • Restaurants
 • Cuina creativa
 • Eixample
 • preu 4 de 4

L'ambaixada de Martín Berasategui a l'hotel Monument de Barcelona s'ha convertit en un dels restaurants imprescindibles de Barcelona, Catalunya i Espanya, on el xef ofereix el bo i millor de la seva creativitat. El menú degustació és un plaer d'aquells que tothom s'hauria de concedir un cop a la vida, i si pot ser, un cop a l'any. Tanta excel·lència els ha atorgat el màxim guardó en el món de la restauració. És el primer restaurant de Barcelona que ostenta les tres estrelles Michelin. A banda de Berasategui, el responsable del dia a dia és el xef italià Paolo Casagrande, capaç d'afegir a l'abassegadora personalitat del cap una empremta d'altíssima elegàcia i creativitat.

Recomanat
  També t'agradarà
   Publicitat