Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants asiàtics de Barcelona
Kuo
© Ivan Giménez Kuo

Els millors restaurants asiàtics de Barcelona

No cal anar a l’Orient per gaudir d’algunes de les gastronomies més delicioses del món: a Barcelona en tenim grans restaurants

Advertising

Ens encanten les delicadeses que ens ofereix l’Orient Llunyà, amb cuines exòtiques i suggeridores com la tailandesa, la xinesa i la japonesa. I també ens deixem seduir per l’Orient Pròxim i les seves especialitats, sorgides d’una cultura mediterrània que compartim. En qualsevol cas, us hem seleccionat excel·lents opcions per viatjar amb el paladar per l'Àsia amb només una targeta de metro.

 

NO T'HO PERDIS: Els 50 millors restaurants de Barcelona

Lamun Cuina Thai
© Maria Dias

Lamun Cuina Thai

Restaurants Tailandesa Sant Antoni

Barcelona gaudeix des de fa temps d’una variada i bona representació de la cuina tailandesa. A aquest exquisit panorama s’hi suma el Lamun Cuina Thai, a càrrec de l’Ef, un veterà que ha passat per altres bons restaurants. La dedicació i l’experiència de l’Ef es nota en el bon servei, en els detalls i en la decoració del local, allunyat de tòpics i quincalla. Però on més destaca és en l’oferta culinària, responsabilitat de la Benjamas, una cuinera thai experimentada i que respecta rigorosament velles receptes del seu país.

Koku Buns
© Maria Dias

Koku Kitchen Buns, Gyoza and Ramen

Restaurants Sud-asiàtica

Van conquistar els amants del ramen al Gòtic amb el Koku Kitchen Ramen (Carabassa, 19), i des del 2016 fan el mateix al Born amb els buns, els entrepans asiàtics de moda. A banda dels suculents baos casolans, heu de tastar els 'dumplings', la sopa vietnamita 'pho' i les costelles cantoneses. El seu 'banoffee' és pura luxúria: un llit de galeta salada, compacta com un lingot d’or, i coberta per una capa de plàtan laminat que es desfà en un esquitx de toffee. 

Advertising
Dr Zhang
Foto: Dr Zhang

Dr. Zhang

Restaurants Xinesa Sant Antoni

A Dr. Zhang s’han especialitzat en els 'dumplings' o farcellets xinesos (encara que ells no ho siguin). I pots veure com et porten, de la cuina a taula, peces tan variades i poc ortodoxes com els farcits d’ànec o els fregits amb curri. No tenen cap problema a fer, per exemple, un 'wan ton' de Halloween farcit de carabassa, moniato, curri i salsa agredolça. La pasta és bona i casolana, i el farcit, fet amb cura.

Iakni, cuina libanesa
Maria Dias

Iakni

Restaurants Libanesa Sant Antoni

Ni microones, ni fregidores ni hummus de remolatxa. En aquest petit restaurant libanès de Sant Antoni el puré de cigrons és espès, i el babaganuix és més proper a l’escalivada que no pas a la crema indeterminada. La carta és curta: tres menes d’hummus i un apartat de 'mezzés': les tapes libaneses, vaja –amb un falàfel esplèndid, suau, gustós, cruixent i gens ressec, un tabule balsàmic i 'kebes' (croquetes)–, i entrepans excel·lents. L’amabilitat amb què serveixen encara ho fa tot més deliciós.

 

Advertising

Koy Shunka

Restaurants Japonesa El Gòtic

Una cuina estratosfèrica, que combina enginy, sabors mediterranis i japonesos, que ha merescut la primera estrella Michelin d’un restaurant japonès a Barcelona. És una cerimònia en què es controla exactament el tall del peix, la quantitat d’arròs i la textura. Tot plegat fa d’aquest lloc un indret absolutament ineludible per a qualsevol amant de la cuina nipona.

Boa Bao

Restaurants

La gràcia d’aquest local és que hi pots menjar street food de diferents punts de l’Àsia: des de l’Índia fins a la Xina, passant per Indonèsia i el Vietnam. A la seva carta conviuen 'samoses', 'dumplings', 'baos', rotllets, curris, woks... Tot és autèntic, sense fusions ni reinvencions, i preparat amb matèries primeres d’una qualitat excel·lent.    

Advertising
Tandoor
© Irene Fernandez

Tandoor

Restaurants índia moderna La Nova Esquerra de l'Eixample

Al capdavant dels fogons del Tandoor hi ha Ivan Surinder, format als fogons del Tickets. Ell ha actualitzat i ha alleugerit la cuina índia: vegeu, per exemple, un 'sheek kebab', un taco de xai 'masala' amb una base d’iceberg amb mango especiat i 'chutney' d’alvocat. I el pollastre 'tikkà' masala, al forn tendur amb gingebre, coriandre i pebrots, continua sent tan bo com sempre. Ah, i res pica en excés. Encara que, si voleu, us afegiran salsa picant per sortir traient fum pels queixals, d’aquí a Bangalore. 

Chen Ji
© Ivan Gimenez

Chen Ji

Restaurants Xinesa Eixample

Un d’aquests xinesos que convé afegir a la llista de referents a la ciutat. De fet se l’anomena popularment 'el xinès, xinès', ja sigui perquè sempre hi ha xinesos menjant-hi o perquè en aquest local, que no hi entén de decoració ni de modes, no hi trobareu ni arròs tres delícies ni pollastre amb ametlles, sinó exquisideses autèntiques del país asiàtic, com un ànec Pequín cruixent i unes tallarines fetes a mà amb sopa o amb vedella.

Advertising
Grasshopper Ramen Bar
©Iván Moreno

Grasshopper Ramen Bar

Restaurants Japonesa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

És tota una garantia saber que rere un local asiàtic hi ha el britànic Gilles Brown, copropietari del Mosquito i el Red Ant. La seva aproximació a la gastronomia del sud-est asiàtic és metòdica i obsessiva amb la qualitat. El Grasshopper és una petita barra baixa amb capacitat per a quinze comensals. Tot es fa des de zero, fins i tot els fideus, i hi afegeixen 'kansui', una solució alcalina perquè l’aigua tingui una propietat similar a la del Japó i la pasta sigui elàstica i absorbent.

Koryo
© Iván Giménez

Koryo

Restaurants Coreana

El Koryo és un petit oasi de sobrietat i serenor, entre el ciment trencacames del Putxet. L’Ahyun Sun el va obrir el 2012, i l’única concessió que ha fet és “separar el primer i el segon, perquè a Corea es menja tot junt”. Hi trobareu versions primoroses –tot fet des de zero– dels grans clàssics, com el 'bulgogi', un fi rostit de vedella amb soja i suc de pera que us porten en un preciós calaix estil 'bento'.

Advertising
Yashima
Scott Chasserot

Yashima

Restaurants Japonesa Les Corts

Oblideu l’estrès de les projeccions d’autor amb trucs i guspires: aquí manen la calma i el repòs, la deglució pausada i la reflexió sobre el que ingereix. El Yashima només té 30 anys. El pare de Rona, Yoshi Yamashita, va arribar a Barcelona per fer classes de judo i va acabar obrint el primer restaurant japonès de Catalunya, el Yamadori, el 1977. Rona va néixer aquí però ha estudiat hostaleria al Japó. Això li dona una forta autoritat per afirmar que l’excels viatge que proposen per la carta vol “transmetre la cuina tal com és al Japó, però amb més consistència. Perquè la cuina al Japó és molt delicada i els gustos aquí són més intensos”.

Last Monkey
Foto: Maria Dias

Last Monkey

Restaurants Asiàtica Sant Antoni

Aquest baret cantoner, obert el 2018, fa una feina excel·lent sense pretensions: tapes asiàtiques i fusió mediterrània a preus de barri. El xef italià Stefano Mazza ha bastit una carta curta i molt gustosa, en què el sud-est asiàtic s’empelta de tocs italians, i a l’inrevés. Un parell d’exemples: els esplèndids 'bao-zi' a la carbonara i les galtes tagàlogs, de vedella, meloses, estofades a l’estil filipí. No us n'aneu sense tastar les albergínies confitades.

Advertising

Un Capítol de Viêtnam

Restaurants

La seva carta extensa és una invitació per anar-hi acompanyat de família o col·legues que et permetin tastar un bon assortit de tapes. Aquí hi trobareu els 'greatest hits' de la cuina tradicional vietnamita: des dels famosos nem o rotllets frescos als gustosos 'canelons' 'banh cuon', passant per la clàssica sopa 'pho', l’arròs picant 'co’m viet' i les mandonguilles de vedella amb arròs cruixent 'thit vien'. És un restaurant popular al barri, de manera que reserveu abans!

Indochine Ly Leap

Restaurants Sud-asiàtica Eixample

Un deliri de tapes d'inspiració asiàtica, en què Ly Leap juga virtuosament amb les espècies, els cítrics i les herbes aromàtiques. L'espai és una bogeria: mil metres quadrats de jungla, on les taules són illots en un canal d'aigua, amb peixos i tot.

Advertising
Kao Dim Sum
© El Periódico/Josep Garcia

Kao Dim Sum

3 de 5 estrelles
Restaurants Xinesa El Putget i Farró

Josep Maria Kao tracta des de la perspectiva de l'alta cuina el 'dim sum', aquesta empanadilla asiàtica que té un nom diferent segons cada país: 'gyoza', 'momo', 'siomay'. La fórmula són intencions de cuina ambiciosa a preus continguts, amb alguns resultats espectaculars, com per exemple una cresta fregida amb carn, carbassó i gingebre. No només fa 'dim sum': també hi podem menjar plats d'aires xinesos i catalans, com una costella rostida amb salsa agredolça o mongetes saltades amn bacó i pèsols del maresme.

Ramen Ya-Hiro

Restaurants Japonesa Dreta de l'Eixample

Ebullició triple i perpètua a Ramen-Ya Hiro: la cuina és una locomotora de vapor. A l’altra banda de la barra bull amb gent xarrupant, bastonejat i cullerejant uns caldos que s’han passat deu hores a foc lent a la nit. Hiroki especifica que només fan tres varietats de ramen “perquè ens volem especialitzar en la qualitat i la rapidesa”. Hi trobem les receptes clàssiques: de soja (amb un brou fet de pollastre i porc, amb salsa de soja), de miso (el mateix amb miso en lloc de soja) i de marisc. Els fideus, de producció artesana (veureu la màquina al final de la barra) són una meravella: els pots posar al plat i prémer-los amb el bastonet i deixen anar brou i alhora es mantenen elàstics. Mentre endrapo els de soja, meravellat per la densitat i la mescla dels dos caldos i la delicadesa del tall rodó de porc, noto regust de marisc i ho relaciono instantàniament amb el mar i muntanya de la mama.

Advertising
Kuo
© Ivan Giménez

Kuo

Restaurants Japonesa Sarrià - Sant Gervasi

El germà de Nomo és més gurmet i íntim. Hi podem trobar una cuina japonesa de nivell que no dubta a picar l'ullet a la cuina catalana –'ngiris' de brie o foie– alhora que innova: tasteu els seus 'ngiris' calents, de salmó flamejat i ja em direu. O un impressionant cranc en tempura amb pebrots del padrón.

Bangkok Café
© Scott Chasserot

Bangkok Cafè

Restaurants Tailandesa Les Corts

Avui m’empeny el dilema. ¿Segur que he d’explicar que hi ha un restaurant tailandès fantàstic al barri de les Corts que molts no coneixen, i que els fans del menjar exòtic consideren una troballa de les proporcions d’Atapuerca? Doncs sí, perquè entre la mesquinesa imperant, cal ser generós i saber compartir.

Advertising

Mosquito

Restaurants Xinesa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

El Mosquito és la repera de l'exotisme. Elaboren cuina cantonesa excel·lent i, en especial, els famosos farcellets xinesos, els dim sum. En Giles, l'amo del restaurant, és un anglès que, després de viatjar durant anys per Àsia, va decidir obrir un restaurant xinès a Barcelona, evitant tots els tòpics. Per encara desviar-se més del lloc comú, té quatre assortidors de cervesa anglesa exquisida i, si no sou de canyes, ofereix més de setanta marques de cervesa artesana catalana i d'arreu del món. A més, pregunteu-li el que us passi pel cap, l'enciclopèdia de la birra la va escriure ell.

Doble Zer00

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Un establiment que va molt més enllà de l'etiqueta de tapes asiàtiques. La seva és una cuina primordialment basada en la japonesa, amb tocs llatins. El cebiche de peix blanc conviu amb l'anguila japonesa.

Advertising
Masala73
© Maria Dias

Masala73

Restaurants Índia L'Antiga Esquerra de l'Eixample

En Jordi Aros, copropietari amb en Kuldeep Singh del nou Masala73 –primer van fer rodar un bus homònim–, opina que “entre la moda peruana i mexicana el paladar català està canviant”. I la moda índia? De restaurants indis a Barcelona, n’hi ha des de fa 25 anys. Masala73 no és un indi clàssic, d’aquells de 70 plats i carta de pell: “Tot gira al voltant dels curris”, diu, “perquè normalment en un indi el curri és un complement. Nosaltres en fem quatre i són principals. La resta són acompanyaments”. Kuldeep Singh, el soci indi, és un “diamant en brut”: “Jo era xef executiu i ell fregaplats en un restaurant. En sis anys va arribar a cap de cuina, i sobrat!”, diu. L’essència de Masala73 –un lloc nu, polit, sense barroquisme– “és fer servir les receptes de la família del Kuldeep i revaloritzar-les, amb tècnica i producte d’ara i aquí”.

El Petit Bangkok
©Ivan Giménez

El Petit Bangkok

3 de 5 estrelles
Restaurants Tailandesa Sarrià - Sant Gervasi

Tancat temporalment. 

Molts dels nombrosos seguidors d'El Petit Bangkok estan d'enhorabona. Aquest magnífic lloc, al qual era molt difícil poder assistir per falta permanent de taula i un horari reduït, ha obert noves portes molt a prop d'on va triomfar. Ara en Dani presumeix de tenir una senyora cuina, àmplia, amb llum, que permet al jove equip seguir oferint aquests plats tan ben preparats “com ho fèiem a l'altre local”, assegura. I és cert.Fa unes nits vam tenir el plaer de comprovar-ho. El Petit creix, però no es deforma, ni viurà la crisi del desenvolupament gràcies a l'honestedat i el bon fer d'en Dani i el seu equip. No és casualitat que els grans aficionats a la cuina thai el considerin el millor. Com sempre és aconsellable iniciar el plaer amb els rotllets, ja siguin els thai de pollastre amb verdures, els de gambes o els poh pia sod, rotllets frescs de pasta d'arròs amb gambes, verdures i menta fresques, anomenats nem al Vietnam. Gustosos, consistents i amb la frescor que combinada amb la salsa prudentment picant regalen al paladar un moment gairebé sublim. Per als amants del picant, els rotllets de pasta d'arròs amb ànec, verdures i menta fresca. La nit de la visita ens vam premiar amb rotllets frescs, tot i que vam dubtar davant les temptadores broquetes de pollastre marinat amb salsa de tamarinde i cacauet. Una sopa de llet de coco, la tom kha kai, amb aromes d'herbes thai i trossets de pollastre, va aportar la picardia de la nit. Una sopa, si pot ser un xic picant, és sana, nutritiva

Recomanat More from Christmas

    More from Christmas

      També t'agradarà

        Advertising