Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Picasso Museum
Photograph: csp / Shutterstock.com

Els museus de Barcelona tornen a obrir: dates i descomptes

Els centres obren amb l'aforament restringit, i aplicant mesures sanitàries i descomptes per a la ciutadania

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Els museus anuncien les dates de represa de l'activitat; no obriran de forma conjunta, com havien anunciat alguns centres, sinó que serà una obertura esglaonada i amb condicions pel que fa a l'aforament reduït i les mesures que marquen les autoritats sanitàries per garantir la seguretat de visitants i treballadors. Serà obligatori l'ús de mascaretes, hi haurà dispensadors de gel hidroalcohòlic en diferents punts del recinte, s'instal·laran mampares en espais d'atenció al públic i també estores desinfectants als accessos dels espais; a més, es crearan circuits per mantenir les distàncies entre visitants i evitar les aglomeracions. Tot i la reobertura, no s'oferiran visites guiades ni activitats als centres culturals i queda restringit l'ús d'audioguies; també s'oferiran descomptes especials per estimular el públic a fer cap als museus.

 

Museu de Ciències Naturals

Reobre el dimarts 16, amb l'horari lleugerament ampliat (d'11 a 20 h) i el preu de l'entrada al 50% durant el mes de juny. A més, el museu presenta una mostra dedicada a les epidèmies al segle XXI, 'Outbreak'. Epidèmies en un món connectat' i prorroga la mostra dedicada als primats.

Jardí Botànic

Reobre el dilluns 15 de juny amb descompte en l'entrada i horari ampliat (d'11 a 20 h). S'han retirat els fullets informatius, però proposen seguir la visita a través d'una eina per a dispositius mòbils; les activitats dinamitzades es reactivaran pròximament. 

CosmoCaixa

Retornen a l'activitat el 15 de juny, adaptant el museu interactiu a les noves mesures i protocols introduïts arran de la crisi sanitària. En aquest sentit, es comptarà amb educadors a les sales que ajudaran a dinamitzar el recorregut, i s'han automatitzat alguns sistemes per garantir l'efectivitat de la visita. Tornen a l'activitat amb un terç de l'aforament.

Fundació Miró

Reobren el divendres 12, dos dies després de celebrar el 45è aniversari de la inauguració de la fundació a Montjuïc. L'entrada costarà 7 euros durant el mes de juny i es podrà comprar en línia per franges horàries, una de les mesures que ajudarà al control de l'aforament. El museu obrirà portes els divendres, dissabtes i diumenges d'11 a 19 h i anirà ampliant horaris progressivament; el bus llançadora que connecta plaça d'Espanya amb el MNAC i el Museu Arqueològic també aproparà els visitants a la Miró, amb una freqüència de pas de 30 minuts, entre les 10 i les 20 h.

Museu Picasso

Reobren el 12 de juny i fins a finals de més ofereixen una tarifa reduïda a tots els visitants (l'entrada valdrà 7 euros). Recomanen adquirir les entrades prèviament a la web del Museu, que continua sent gratuït els dijous de 17 a 21 h i el primer diumenge de mes. El museu preveu inaugurar a mitjans de juliol l'exposició 'Jamais'; alhora s'ha engegat una campanya per redescobrir Picasso coincidint amb la donació que l'artista va fer a la ciutat d'obres de joventut el 1970, ara fa 50 anys. 

CCCB

El 12 de juny també torna l'activitat al centre del carrer Montalegre. Presencialment es podrà visitar l'exposició 'Game play', que s'ha adaptat als nous protocols sanitaris (els 29 punts interactius, on es podia jugar, s'han substituït per materials audiovisuals alternatius); a banda, el centre seguirà oferint programació en línia.

Fundació Tàpies

Obren portes parcialment el 12 de juny, només a l'exposició 'Antoni Tàpies. L'àcid és el meu ganivet'. El divendres 19 obrirà tota la fundació, que manté programades les mostres 'Certeses sentides' i 'Teatre'. Per commemorar el 30è aniversari de la Fundació, que es va inaugurar el 5 de juny de 1990, les persones nascudes el 1990 tindran un any d'accés lliure a les exposicions i activitats de la Tàpies.

Fundació Vila Casas

El Museu Can Framis i els Espais Volart de la Fundació Vila Casas obren portes al públic el 12 de juny. S'hi poden visitar les exposicions dedicades a Guerrero Medina i a Enric Ansesa. 

MNAC

Torna l'activitat al Palau Nacional el 10 de juny. Es podran visitar les diferents col·leccions i les exposicions dedicades a Aurèlia Muñoz, a l'apartat d'art contemporani, i la intervenció d'Oriol Vilapuig sobre les valls d'Àneu al romànic. El museu posa a disposició dels visitants un autobús per facilitar la connexió amb plaça Espanya els divendres, dissabtes i diumenges. 

 

La Virreina i Centre d'Art Contemporani

La Virreina, el Centre d'Art Contemporani Fabra i Coats i La Capella reobren portes el 9 de juny. Al centre d'art de la Rambla presenten quatre exposicions noves, que no es van arribar a inaugurar per la crisi sanitària: 'Sisters!', de Barbara Hammer; 'El tercer estat', de Daniel G. Andújar; 'Sobre la fotografia', de Susan Sontag, i 'El bar de la senyora Olvido', de Rafel Bernis.

Arts Santa Mònica

El centre de la Rambla reobre el dia 9 restringint l'accés al Claustre Max Cahner, on es pot veure l'exposició dedicada a Lluís Llach, 'Com un arbre nu' (l'activitat 3D que acompanyava el projecte ha quedat clausurat). No es podran utilitzar les escales, ascensors ni lavabos i l'aforament està restringit a un terç. Durant el mes de juny, el centre farà els següents horaris: de dt. a ds., d'11 a 14 h i de 16 a 20 h. Dg. i festius, d'11 a 14 h i de 15 a 19 h. 

Museu de la Música

El museu reobre el dimarts 9 i aplica a tots els visitants el preu d'entrada reduïda (4,5 euros). A més de l'aforament reduït s'ha marcat un circuit únic per facilitar la circulació de persones, i també s'ha reduït l'accés als espais més petits. Com a mesures sanitàries, les pantalles interactives estaran temporalment desactivades. Per seguir la visita, es podrà fer a través d'una 'playlist' descarregable al mòbil a través de codis QR. 

Palau Robert

Reobre el centre d'exposicions del Passeig de Gràcia el dimarts 9  de juny amb l'exposició dedicada al 75è aniversari de Montesa. Entre les mesures i protocols sanitaris, el centre redueix els seus horaris i obrirà de dilluns a divendres, de 9 a 20 h.

Foto Colectania

Dimecres 3 es reprèn l'activitat a la fundació Foto Colectania, que reobre amb la mostra dedicada a Daido Moriyama

MACBA

Reobren el dimecres 3; es podran visitar la col·lecció permanent i la mostra dedicada a l'escultor grec Takis. El museu segueix sent gratuït els dissabtes a la tarda i, a banda, ofereix un 50% de descompte en l'entrada general durant el mes de juny.

 

MUHBA i Museu del Disseny

El dimarts 2 de juny obren diferents museus i centres municipals: el Born Centre de Cultura i Memòria, el MUHBA Plaça del Rei, el Museu del Disseny (la primera sala, dedicada a disseny industrial), les dues seus del Museu Etnològic, Reial Monestir de Pedralbes, el Museu Frederic Marés, el Castell de Montjuïc i l'Arxiu Fotogràfic.

Fins al 30 de juny faran un 50% de descompte en les entrades; també es modifiquen els horaris habituals: estaran oberts de 15 a 21 h; ds., de 10 a 19 h i dg., de 10 a 20 h. Es recomana consultar els webs dels museus pel que fa als horaris i, tot i la possibilitat d'accedir-hi lliurement, és preferible fer-ho amb cita prèvia.

Caixaforum

Dilluns 1 de juny obre el CaixaForum de Barcelona i la resta de centres del territori. Es recomana adquirir les entrades online, però també es pot fer presencialment. El centre reobre amb l'exposició 'Objectes de desig' i 'On som, on podríem ser'. 

NO T'HO PERDIS: les exposicions obertes que ja pots visitar

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat