Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Truites a Barcelona: Els millors locals
Taktika Berri
© Irene Fernandez

Truites a Barcelona: Els millors locals

Hem recorregut Barcelona buscant les millors truites de la ciutat. Reivindiquem el plat estrella de la cuina popular!

Per Ricard Martín
Advertising

Hem recorregut Barcelona amb un parell d'ous a la motxilla a la recerca de la millor truita de la ciutat. Sí, ja sabem que la truita de patates que prepara la vostra mare o àvia és boníssima però, feu-nos cas: visiteu algun d'aquests 13 locals a la recerca de la truita perfecta: líquides, seques, de sabors que mai haguéssiu imaginat... N'hi ha per tots els gustos! I si passeu d'ou, aquí teniu una llista de les millors patates braves de Barcelona

NO T'HO PERDIS: i si sou de tapes mítiques, proveu amb les millors ensaladilles i croquetes

Flash-Flash Truiteria

4 de 5 estrelles
Restaurants Mediterrània Sarrià - Sant Gervasi

L’any 1970, Leopoldo Pomés, fotògraf, i Alfons Milà, arquitecte, van voler muntar un bar com a xiringuito privat per menjar a deshores. Pomés, fanàtic de la truita, venia d’una operació i li havien prohibit; i tenia ganes de gresca i d’albúmina. El resultat va ser el Flash Flash, un prodigi de truites i llum en una època en què el plat feia pobre i els restaurants eren rònecs. Aquesta és la història; l’actualitat és que es manté en plena forma amb una carta amb unes 50 truites de xef –amb nou variacions de la truita de patates!– i molta imaginació. Qui es pot negar a una truita de pollastre i beixamel?

Truites de BARIETÉ
FOTO: BARIETÉS

Barietés

Restaurants Mediterrània Sant Antoni

Barietés, al Paral·lel, s'especialitza en l'ou. I encara que sembli un ingredient d'allò més humil, sense ou no existeix la truita, esclar, que és el plat estrella de Barietés. Aquí ens ofereixen una bona tria de truites: de bacallà i all confitat, de patata i xoriço, d'espinacs a la catalana... Ara bé, l'èxit de la casa és la clàssica truita de patates i ceba al punt, que ben feta supera qualsevol altra recepta, Completa la carta altres ofertes amb l'ou com a ingredient principal: ous remenats o estrellats (amb xistorra o gules), poché (amb tòfona negra i foie)... I sense abandonar l'ou, aquí hi podeu descobrir plats albumínics d'arreu del món com els ous ranxers (mexicans) o la strata, aquella mena de lassanya d'ou gratinat que fan els nord-americans. Tot ben greixós i bo. 

Advertising

Vegetart

Restaurants

¿Truita de patates vegana? Als amants de l’ortodòxia truitera i la tasca greixosa això els semblarà una broma de mal gust, però si hi ha bona mà, és possible. Feta amb dues menes de farines i amb el plus de xoriço de seitan o bolets, és bona, bona (va guanyar el premi a la millor truita vegana de la revista Anima Naturalis). I, petit miracle, ofereixen un menú de migdia per emportar-se que entre 3 i 4 euros sembla irreal: llenties estofades o quiche de bolets, tot escrupolosament vegà, fet amb cura i ofici.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising