Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Coses per fer a Barcelona a l'agost

Coses per fer a Barcelona a l'agost

L'activitat a Barcelona no descansa ni a l'agost. Us esperen concerts, festes majors, mercats...

Festa Major de Gràcia 2016. Carrer Providència
© Maria Dias Festa Major de Gràcia. Carrer Providència
Per Time Out Barcelona |
Advertising

Qui pensi que a l'agost Barcelona està morta és que no coneix la nostra ciutat. Està més tranquil·la –tot i que més plena de turistes– i l'oferta cultural baixa una mica el ritme, però encara podem trobar propostes molt interessants i per a tots els gustos: concerts, mercats, festes...

Ei, i és el mes de la Festa Major de Gràcia! Una raó de pes per no abandonar del tot la ciutat. Si us quedeu aquest estiu per aquí, us assegurem activitats molt refrescants!

NO T'HO PERDIS: 50 coses que has de fer a Barcelona.

Activitats i fires a la ciutat

Paloma Muñoz
© Anna Fàbrega
Què fer

Nits d'estiu CaixaForum 2019: BLACKPOOL

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

Per a la peça escènica 'BLACKPOOL', l'artista Paloma Muñoz s'endinsa en 'Ambient espacial núm. 51-A1', instal·lació de l'artista Lucio Fontana creada per a la IX Triennal de Milà (1951) i instal·lada permanentment al vestíbul de CaixaForum Barcelona. Entenent 'ambient' com un nou mitjà amb el qual relacionar-se i dialogar a través del seu llenguatge corporal. En paraules de la performer, 'vull habitar el seu reflex, submergir-me en aquesta piscina que podria ser com les ganivetades a la tela de Fontana, l'entrada a un altre univers amb un altre temps i amb un altre espai. Ser neó, arabesc, gas, filigrana. Fer-me immaterial, dissoldre'm en aquest gest. Un viatge, un forat, una caiguda que condueix a altres mons. BLACKPOOL és la meva manera d'estar en les obertures espacials de Fontana, tant físiques com conceptuals'.

El Born de nit
© Pere Virgili
Què fer

El Born de nit

icon-location-pin El Born Centre de Cultura i Memòria, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Visita guiada nocturna que ens portarà a través de l'activitat frenètica del barri de la Ribera, que descobrirem a través dels carrers i dels edificis del jaciment del Born: la casa de la neu, el carrer dels Corders de Viola i el del Joc de la Pilota, l’àrea comercial entorn del Bornet… Una zona que va patir intensament els diversos setges i que va ser l’escenari dels darrers batecs del 1714. Les restes arqueològiques ens portaran fins a les vitrines de l’exposició permanent, on contemplarem els rastres de les persones que van omplir la ciutat de vida.

Advertising
Què fer

Nits de Blues al Poble Espanyol 2019

icon-location-pin Poble Espanyol, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Tornen les nits de Blues al Poble Espanyol, que per sisè any consecutiu ompliran de ritme tots els dijous d'estiu fins el 29 d'agost. Nou concerts en petit format a l’aire lliure seleccionats per l'associació Capibola Blues on hi veurem Wax & Boogie, The Traitors, The Red & The Rotten, The Flat Pack, WOMBLUES (Big Mama Montse, Sister Marion, Sweet Marta), Johnny Big Stone & The Blues Workers, Chino & The Big Bet + Sax Attack, The Ramblers i Room 69.

Pelat
© Angels Melange
Què fer

Nits d'estiu CaixaForum 2019: Pelat

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

Un dels espectacles més destacats que acull el CaixaForum durant les seves nits d'estiu és 'Pelat', proposta que ha rebut el primer premi del jurat al Millor Espectacle de Carrer de Fira Tàrrega en el qual Joan Català esborra les fronteres entre la dansa i el circ, el teatre i la performance presentant una revisió natural de les tècniques artesanals.

Advertising
Què fer

Nits Modernistes a la Casa Museu Amatller

icon-location-pin Casa Amatller, Dreta de l'Eixample
icon-calendar

Tots els dijous d'estiu, viurem acompanyats de la Teresa Amatller una nit molt especial i on farem un gran viatge a la Barcelona de 1900. Al finalitzar la visita teatralitzada gaudirem d'una degustació de Vins.

Què fer, Exposicions

Univers

icon-location-pin CosmoCaixa, Sant Gervasi - La Bonanova
icon-calendar

Des de fa quinze anys el CosmoCaixa ens apropa la ciència d'una manera pròxima, didàctica i entretinguda. Hem conegut la Lucy i ens han posat una caca com a exemple de la intel·ligència animal, entre altres experiments. Però la seva exposició permanent ha canviat i ara tenim 3.500 metres quadrats per descobrir l''Univers' –així l'han titulada– en el sentit més ampli, des del Big Bang i l'origen de la vida a les últimes fronteres del coneixement. La mostra s'ha estructurat en tres seccions plenes d'experiències interactives, objectes reals i reproduccions que us faran dubtar de si són peces autèntiques. A 'Kósmos' sabreu més sobre l'origen i l'evolució de l'univers i també de la matèria, gràcies a una cambra de boira on veureu partícules subatòmiques. La part 'Evolució' tracta sobre els primers organismes vius de la Terra i la seva supervivència; i a 'Fronteres' trobareu un gran dom amb forma de cervell humà, que vehicula tot el mòdul, una bona part del qual es dedica a l'escriptura i al llenguatge. Tota aquesta valuosa informació està amanida amb fotos estereoscòpiques, fòssils, restes d'un Deinotherium –el mamífer més gran que ha viscut a Catalunya–, nous materials com els ferrofluids i robots i intel·ligència artificial.

Advertising
Què fer

Nits d'estiu CaixaForum 2019: Broadway Babies. Un viatge pels musicals

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

El tancament musical a les Nits d’Estiu del CaixaFroum serà el 28 d’agost amb l’actuació de Broadway Babies, un viatge per tots els musicals que alguna vegada ens han fet somiar, des dels més clàssics fins als més actuals, com 'Rent', 'Chicago', 'Hello, Dolly!', 'West Side Story' o 'Waitress'.

Les activitats més populars a l'agost

Art

Art

Feminismes! L’avantguarda feminista dels anys setanta. Coreografies del gènere

icon-location-pin CCCB. Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, El Raval
icon-calendar

Sota el paraigua 'Feminismes!' es presenten dues exposicions: 'L'Avantguarda Feminista dels anys setanta. Obres de la VERBUND COLLECTION, Viena' i 'Coreografies del gènere'. Els anys 70 marcarien un punt d'inflexió en el moviment feminista i aquella agitació i l'art trencador que desafiava les construccions de gènere segueix sent font d'inspiració per a les creadores contemporànies. La primera mostra presenta 200 obres d'artistes d'Europa, Amèrica del Nord i del Sud i Àsia que contribuirien a rescriure la història de l'art; a casa nostra això ho van fer possible noms com Pilar Aymerich, Mari Chordà, Angels Ribé, Eugènia Balcells i Esther Ferrer, entre d'altres. La segona mostra posa el focus en els relats actuals, a partir d'una quinzena d'obres: el concepte feminisme s'ha ampliat en els darrers 50 anys, amb el concepte 'gènere' com a protagonista.

Moda i modistes
Foto: Pepo Segura
Què fer

Moda i modistes. Col·lecció Antoni de Montpalau

icon-location-pin Museu d'Història de Catalunya, La Barceloneta
icon-calendar

L'exposició 'Moda i modistes. Col·lecció Antoni de Montpalau' ofereix una mirada a l'obra i trajectòria de persones que van contribuir a fer de la moda una indústria revolucionària al llarg del segle XX a través de més de 120 vestits (de carrer, nit, núvia, festa), sorgits dels tallers de Pertegaz, Balenciaga, Carme Mir o Santa Eulàlia. El comissari Josep Casamartina indica que es tracta de la tercera part d'una trilogia sobre "com es feia un vestit al llarg del segle XX". L'inèdit és que "es posen noms a modistes de les quals mai s'havia parla i s'ensenya una tria de glassetes". També s'exposen patrons, eines, objectes i documentació, i es recreen els espais de treball de les modistes, els noms de les quals sovint van quedar eclipsats rere en nom de grans dissenyadors i marques. Acompanyen la mostra 125 vestits de la col·lecció Antoni de Montpalau.

Advertising
'Nen d'Eivissa', d'Oriol Maspons
© Oriol Maspons, VEGAP, Barcelona
Art

Oriol Maspons, retrospectiva

icon-location-pin Museu Nacional d'Art de Catalunya. MNAC, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Recorregut de quatre dècades per l'obra d'Oriol Maspons, renovador del llenguatge fotogràfic a través del reportatge, el retrat, la moda i la publicitat. El 61 crearia un dels estudis més trencadors del país, de la ma de Julio Ubiña i va treballar per diferents publicacions ('La Gaceta Ilustrada', 'Paris Match', 'Elle'), i va publicar gran quantitat de llibres. Reconegut inconformista i provocador, Maspons va ser un dels artífexs de la 'gauche divine'.

Art

Christian Marclay. Composicions

icon-location-pin Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval
icon-calendar

A principi del segle XX, el pintor Vassili Kandinski va fer sonar els colors. A la dècada dels 50, el compositor John Cage va proposar una partitura per interpretar el silenci. Ara, i en aquesta mateixa línia d’explorar la relació entre el so i l’art, el MACBA exposa l’obra de Christian Marclay (1955), que, sense voler ser una retrospectiva, aplega part del seu treball més destacat sobre les múltiples maneres en què el so pot manifestar-se visualment. Eloqüentment silenciós, el muntatge s’enceta amb la sorollosa instal·lació 'Video quartet', una potent composició audiovisual en quatre pantalles realitzada a partir de fragments de pel·lícules que formen un hipnotitzant quartet musical. L’autor de 'The clock' s’enfronta a la representació del so des de diferents flancs. La impossibilitat de descriure la música amb paraules apareix a 'Mixed reviews': un collage amb bocins de ressenyes i crítiques musicals convertit en una llarga frase que acompanya, negre sobre blanc, tot el recorregut. L’obra de Marclay s’ha anat conformant a partir de l’apropiació, l’assemblatge, la performance i la improvisació. La instal·lació interactiva 'Chalkboard' és un bon exemple de la seva pràctica. Formada per una gran pissarra plena de pentagrames buits, convida el visitant a escriure, gargotejar i dibuixar per tal de construir una partitura col·lectiva que s’interpretarà amb un seguit de concerts al llarg de la mostra. L’artista també ha indagat entorn de l’aproximació textual als sons. En aques

Time Out diu
Advertising
Què fer

Miralls, dins i fora de la realitat

icon-location-pin CosmoCaixa, Sant Gervasi - La Bonanova
icon-calendar

Mostra imaginativa i interactiva que utilitza el potencial i les aplicacions d'aquests objectes tan fascinants que són els miralls per mostrar que la realitat es pot observar des d'òptiques diferents. La exposició pretén, mitjançant la manipulació d’aquestes superfícies polides en què la llum es reflecteix, unir física i matemàtiques i motivar els visitants a descobrir-ne les lleis.

Les exposicions més populars de l'agost

Cine

Cine

Cinema a la fresca: tota l'agenda

Ens agrada el cinema i ens agrada l’estiu. Quan unim aquests dos factors el resultat és un dels nostres entreteniments favorits, el cinema a la fresca. A Barcelona, per sort, cada vegada hi ha més opcions per gaudir d’una combinació que el nostre clima transforma en una aposta segura. Així, trobareu les clàssiques sessions del cine d’estiu, com la Sala Montjuïc, amb unes programacions força completes, o el cicle Cinema lliure a les platges, totalment gratuït. Finalment, si sou dels que us quedeu a la ciutat a l’agost, no oblideu ocupar les Gandules, el cicle a la fresca del CCCB. 

Què fer

Ulrike Ottinger. Freak Orlando

icon-location-pin Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona, El Raval
icon-calendar

La artista, directora cinematogràfica, fotògrafa i una figura clau del nou cinema alemany Ulrike Ottinger porta aquest estiu a la Capella del MACBA 'Freak Orlando', revisió de la novel·la de Virgina Woolf 'Orlando'. Els protagonistes d’Ottinger són una sèrie de 'personatges desencantats' que recorden el carnaval dels marginats de la pel·lícula 'Freaks' (1932) de Tod Browning i la fotografia de Diane Arbus.  L'obra es projectarà subtitulada en versió catalana, castellana o anglesa, segons horaris de programació, que són els següents:De dilluns a dissabte:10:30 h (català)12:35 h (castellà)14:40 h (anglès)16:45 h (català)Diumenges i festius:10:30 h (castellà)12:35 h (anglès)

Advertising
Què fer

In-Edit on tour: John & Yoko. Above us only sky

icon-location-pin Poble Espanyol, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Amb l’arribada del bon temps arriba al Poble Espanyol In-Edit, el Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona, que després de projectar el juliol el documental 'New Order; Decades' (2018) a finals d'agost torna per presentar 'John & Yoko: Above us only sky', film dirigit per Michael Epstein el 2018. Es tracta de la crònica definitiva de l'enregistrament de l'àlbum 'Imagine' de John Lennon i un retrat íntim del dia a dia i el despertar polític de Lennon al costat de Yoko Ono.

High life
Foto: High life
Cine

Gandules 2019: cicle de cinema a l'aire lliure del CCCB

L'agost és per a fer el gandul i res ens agrada més que practicar aquest noble art al CCCB, a la fresca, ben còmodes i amb una bona pel·lícula al davant. El tema al voltant del qual gira tot plegat aquest any és la visió quàntica –relacionada, clar, amb l'exposició Quàntica que es pot visitar fins al 24 de setembre– i això vol dir que hi veurem viatges en el temps, universos paral·lels i abolicions de l'ordre racional. Els dimarts, dimecres i dijous entre el 6 i el 20 d'agost hi podrem veure gratis peces com 'High Life' de Claire Denis (dt. 6) i 'Twin Peaks: Fuego camina conmigo' (dc.7), la preqüela (i epíleg) que David Lynch va dirigir sobre el cas de Laura Palmer.  

Advertising
Sales de cinema

Filmoteca de Catalunya

icon-location-pin El Raval

La Filmoteca no tanca a l'agost. Aprofiteu per veure alguns dels films del seu cicle de musicals, com 'Grease', 'The Rocky Horror Picture Show' o 'Phantom of the Paradise'. També hi haurà temps per recordar el mestre Stanley Donen i Charles Aznavour.
A banda de poder gaudir de les fotografies de la seva època d'estudiant a l'exposició 'Empremtes de la memòria', aquest mes es projecten els films més populars de Krzysztof Kieślowski.

Què fer

Mecal Air 2019

icon-location-pin Jardins d'Elisava,
icon-calendar

El Mecal Air, la programació de cinema a l’aire lliure més llarga de l’estiu a la ciutat torna al llac de darrere del Museu del Disseny de Barcelona (Jardins d’Elisava), l'espai on va debutar el cicle l'estiu passat i que repeteix en aquesta 11a edició. Tots els dissabtes del 29 de juny fins a la Festa de la Mercè, quan es pongui el sol, la pantalla s’il·luminarà per oferir alguns dels millors curts de l’any (acompanyats d’altres perles i sorpreses) en sessions temàtiques, com Voyage Voyage, Comèdia, Curtmetratges Eròtics o Terror. Hi haurà també servei de barra amb beguda i menjar. Només us caldrà arribar amb temps per agafar bon lloc.

Advertising
Nens, Activitats de cine

Petits cinèfils: La rata dels camins i Pícnic

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

'La rata dels camins' (Jeroen Jaspaert, 2017) és la cinquena adaptació cinematogràfica dels estudis britànics Magic Light sobre un llibre infantil de l'escriptora Julia Donaldson. Després es projectarà 'Pícnic' (James Bresnahan, 1991), un curtmetratge també protagonitzat per una rata, adaptació d'un llibre de l'escriptora Emily Arnold McCully.

Nens, Activitats de cine

Leo da Vinci: missió Mona Lisa

icon-location-pin Filmoteca de Catalunya, El Raval
icon-calendar

Sergio Manfio, 2018. Itàlia. VC. 85'. A partir de 7 anys. Leo da Vinci, un jove pintor i inventor amb moltes idees al cap, s’enamora bojament de Monna Lisa, una noia que un dia perd casa seva a causa d’un incendi. Disposat a ajudar-la, a Leo se li ocorre una aventura boja i emocionant que podria arreglar la seva situació.

Advertising
Nens, Activitats de cine

La revolta dels contes

icon-location-pin CaixaForum, La Font de la Guatlla
icon-calendar

Com hauria anat el conte si la Caputxeta vermella o la Blancaneu haguessin fet front als seus infortunis amb una altra actitud? Aquesta pel·lícula està basada en una col·lecció de versos de Roald Dahl, on recupera personatges i relats clàssics per donar-los la volta, amb girs sorprenents. L'adaptació al cinema respecta l'esperit transgressor de Dahl i encara va més enllà tot barrejant les històries entre si per fer-ne una de nova i trepidant.

Teatre i dansa

Persones potencialment perilloses
© Marta Mas
Teatre

Persones potencialment perilloses

icon-location-pin Teatre Tantarantana, El Raval
icon-calendar

Tragèdia contemporània a ritme de hip hop. El Negre és un gos potencialment perillós que ha atacat la Raquel. L’Ismael, el germà de la Raquel, no pensa deixar-ho passar. A partir de la tensió que es genera entre els germans coneixerem la història d’una mare que vol protegir els seus fills, un fill que no pot estimar i una filla que no coneix la veritat.

Teatre

Peter Pan

icon-location-pin El Maldà, El Gòtic
icon-calendar

Espectacle amb música en directe i tocs de comèdia de la companyia L'Excèntrica que ens porta a principis de segle XX. L’obra teatral sobre Peter Pan és tot un èxit a Londres. Però mentrestant, a l’altra banda de món, una extravagant família de comediants i firaires tractarà de convèncer els seus espectadors ocasionals, a través de les seves virtuoses i prodigioses habilitats, no només de l’existència real del País de Mai Més, sinó també de la increïble història del nen que no volia créixer.

Advertising
Teatre

Separacions

icon-location-pin Sala Versus Glòries, Fort Pienc
icon-calendar

Les separacions sentimentals són una font de problemes, de dolor i de petites tragèdies, però també es poden mirar des d'una òptica molt més còmica que dissimuli l’amargor de la qüestió com va fer el dramaturg Ever M. Blanchet a 'Separacions'. Una obra de comèdia popular en la línia de les del francès Marc Camoletti ('No et vesteixis per sopar', 'Boeing Boeing') estrenada fa més o menys vuit anys que torna ara a l’escenari del Versus Glòries en una excel·lent direcció de Pere Anglas que l’encerta plenament en el ritme de la comèdia i en la direcció dels sis entregats intèrprets.

Time Out diu
Teatre

El funeral de Mary-Lin

icon-location-pin Sala Versus Glòries, Fort Pienc
icon-calendar

Comèdia sobre relacions familiars que aborda els conflictes no resolts entre germans i sobre com els llaços efectius amb els pares poden condicionar-nos fins i tot després de la seves morts.

Advertising
Teatre

Sex Escape

icon-location-pin Eixample Teatre, L'Antiga Esquerra de l'Eixample
icon-calendar

Dues parelles d'amics han quedat per jugar junts una partida a Room Escape més famós de la ciutat, 'Sex Escape'. L'entrada serà fàcil, sortir... ja ho veurem. Es tracta d'una comèdia trepidant i esbojarrada on quedarà clar que 'quan tot es complica... encara es pot complicar més'.

Tot el teatre a l'agost

Concerts

WOM's Collective
© Isabella Antonelli
Música, Jazz

Música als Parcs 2019: WOM’s Collective

icon-location-pin Park Güell, El Coll
icon-calendar

El cicle de música a l'aire lliure Música als Parcs, que ha tingut lloc durant els mesos de juny, juliol i agost amb 44 concerts gratuïts a 34 espais verds de Barcelona i 11 visites guiades tanca edició amb WOM's Collective, proposta liderada per la bateria i compositora Laia Fortià i la cantant, pianista i compositora Clara Luna, que té com a finalitat unir talent musical femení. Després d’haver treballat durant més de quatre anys juntes amb el grup arranjant cançons d’altres artistes, ara decideixen donar veu també a les seves pròpies composicions. Per dur-ho a terme, Clara Luna i Laia Fortià s’uneixen a Anaïs Vila, Gessamí Boada i Magalí Datzira.

Música, Jazz

Mas i Mas Festival 2019: Randy Greer & Ignasi Terraza Trio

icon-location-pin Jamboree, El Gòtic
icon-calendar

Matthew Randal Greer IV va néixer a San Francisco, el 1960. Nét del famós bateria de Duke Ellington Sonnyd Greer, va ser batejat per Charlie Mingus al club Soulville, propietat dels seus pares. Si els seus orígens sonaven a jazz, la seva veu ens recorda a la de Nat King Cole, amb un to romàntic i ple de swing, i a la d’altres grans com Cab Calloway, Stevie Wonder o Ella Fitzgerald. El 1991, Greer i Terraza es van trobar per primer cop a dalt d’un escenari, compartint la seva admiració i respecte pel gran Cole. Avui, després de diferents projectes junts, entre els quals destaquen les seves versions de nadales, decideixen retornar a la música de Cole, en companyia d’Horacio Fumero i Josep Traver. Romanticisme i swing amb una música íntima i alegre, sensible i expansiva, que ens mou i que ens toca.

Advertising
@XaviTorrent
Música, Festival de música

Els concerts de La Mercè i el BAM 2019

Ja gairebé tenim aquí les festes de la Mercè 2019, que se celebren del 20 al 24 de setembre amb una programació musical de tres potes: el BAM, Mercè Música, i BAM Cultura Viva. Com sempre, els concerts són gratuïts! Hi actuaran vora un centenar de grups de setze països i en onze espais diferents. 

Música, Pop

Eels

icon-location-pin Razzmatazz, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

Eels, l’incombustible projecte del torturat cantant i compositor Mark Oliver Everett (també conegut com a E), que va debutar fa més de 20 anys amb l'exitós disc 'Beautiful Freak' (1996) torna per repassar els seus èxits i per defensar el seu dotzè disc, 'The Deconstruction' (2018), que va publicar quatre anys després de 'The cautionary tales of Mark Oliver Everett' (2014), que alhora suposava la continuació de la seva cèlebre novel·la autobiogràfica ‘Cosas que los nietos deberían saber’.

Advertising
Música, Punk i metal

Alice Cooper

icon-location-pin Sant Jordi Club, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Segurament sense Alice Cooper mai hagués existit Kiss, Marilyn Manson, Nine Inch Nails o Rob Zombie. L'icònic hard rocker, que literalment va inventar el concepte dels concerts de rock com a teatre, torna amb la seva nova gira, 'Ol black eyes is back'.

Nico Roig
© Lydia Metral Ruiz
Música

Mercat de Música Viva de Vic 2019

icon-location-pin Vic, Fora de Barcelona
icon-calendar

El Mercat de Música Viva de Vic acull la seva 31a edició del 18 al 21 de setembre, quan Vic es tornarà convertir en la capital musical de Catalunya. Durant 4 dies passaran per Vic més d’una setantena d’artistes que passaran per alguns dels 9 escenaris, dels quals una trentena d'ells estrenaran o preestrenaran el seu nou material al mercat d’enguany. L’espectacle inaugural, al Teatre Atlàntida el 18 de setembre, serà l’estrena de l’obra 'L’últim camí de Walter Benjamin' de la berlinesa establerta a Catalunya Juliane Heinemann, guanyadora del premi Puig-Porret 2018, que ens aproparà amb la seva banda a la figura de l’escriptor i filòsof alemany en el 80è aniversari de la seva mort. El músic i compositor Nico Roig estrenarà el seu nou disc dissabte 20 de setembre. Un espectacle coproduït pel Mercat de Música Viva de Vic en què el públic viurà l’experiència auditiva amb uns auriculars. També dissabte, la banda coreana Dul-da i el flamenc-jazz d’Aurora oferiran un espectacle inèdit que busca portar al públic al fons de l’emoció a través de la únió de tradició i modernitat. Raül Refree ens tornarà a sorprendre produïnt una jove promesa, Lina. Junts ofereixen un espectacle on es barreja el fado de la cantant portuguesa amb la visió pop del guitarrista i pianista català. Estrenaran també material noms com A Contra Blues, Mazoni, Lagartija Nick, Joseba Irazoki, Maruja Limón, Gertrudis, Espaldamaceta, Lidia Damunt, Ferran Palau, Marco Mezquida, Mateo Kingman, Carla o Javier Rubial. D

Advertising
Música, Pop

Billie Eilish

icon-location-pin Palau Sant Jordi, Sants - Montjuïc
icon-calendar

Després de visitar per primera vegada Barcelona el passat mes de març, quan encara només havia publicat un EP i diversos singles, la artista nord-americana Billie Eilish, que amb només 17 anys és un autèntic fenòmen pop mundial torna a Barcelona amb el seu llarg de debut, ‘When we all fall asleep, where do we go?' (2019) convertit ja en un dels àlbums més venuts de 2019 i passant d'actuar al Sant Jordi Club al Palau Sant Jordi, que segur que quedarà petit pels fans de la fórmula secreta de pop magnètic de Eilish, a qui s'ha comparat amb Lorde, James Blake o Lana Del Rey.

Música, Pop

Steve Gunn

icon-location-pin Sidecar Factory Club, Ciutat Vella
icon-calendar

La iniciativa Vida on the road, que llença al festival Vida de Vilanova a la carretera per portar a diferents artistes a les principals ciutats nacionals porta al Sidecar al músic i guitarrista nord-americà establert a Brooklyn Steve Gunn, que presentarà el seu quart disc, 'The unseen in between' (2019), una nova mostra de la seva facilitat per actualitzar, renovar i reinventar el rock d'essència més clàssica.

Advertising
Música, Pop

Altaveu 2019

icon-location-pin Sant Boi de Llobregat, Fora de Barcelona
icon-calendar

L'Altaveu, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi, celebra la seva 31a edició del 6 al 8 de setembre en tres espais habituals del Festival: la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i Can Massallera. El festival, que vol seguir consolidant l’aposta per reivindicar el teixit creatiu local, comença el divendres 6 amb concerts gratuïts a la plaça de l'Ajuntament amb The Mani-Las (21 h), power trio liderat per Maika Makowski hereu del punk i l’esperit de les riot grrrls dels noranta i amb Wilko Johnson (22.15 h), mític guitarrista i compositor del grup de rhythm & blues dels 70 Dr. Feelgood. A Cal Ninyo podreu veure l'actuació del cantautor madrileny Javier Bergia (21.30 h), a qui reconeixereu per ser el guitarrista de l’Ismael Serrano i la música popular contemporània de Los Trovadores de las 3 culturas (23 h). El tercer escenari del dia es troba a Can Massallera, per on hi passarà l'ex-líder de la enyorada banda Standstill Enric Montefusco (0.35 h), que presentarà el seu nou disc en solitari, 'Diagonal' (2019), cançons compromeses políticament que segueixen la línia del primer disc, 'Meridiana' (2016) i on hi veurem també la fúria dels joves Yawners (1.45 h), grup de la guitarrista i compositora Elena Nieto completat en format duo pel bateria Martín Muñoz, que presenten 'Just calm down' (2019), el seu àlbum de debut, on exploren la sonoritat més pop i contundent dels 90s.El dissabte 7, segona jornada principal de concerts del festival, acull un dels concerts destacats (i a m

Música, Pop

Fidlar

icon-location-pin La [2] de l'Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

El quartet de skate-punk californià Fidlar passa per Barcelona dins de la gira europea que els portarà a presentar 'Almost Free' (2019), el seu tercer disc.

Advertising
Música, Pop

Yung Beef + Soto Asa

icon-location-pin Sala Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

Heroi de la música urbana nacional, Yung Beef és component dels pioners PXXR GVNG/Los Santos/La Mafia del Amor i és l'àlies de Fernando Gálvez, conegut també com Fernandito KitKat. En la seva última gira en solitari ens va sorprendre actuant dins (i fora) d'una gàbia metàlica, així que hi ha expectació per veure que en sortirà d'aquest 'Perreo de la muerte 2 tour', on suposadament presentarà la segona part de la mixtape 'Perreo de la muerte' (2015).

Música, Rock i indie

La Vela Puerca

icon-location-pin Sala Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

La veterana banda uruguaiana de rock amb fusió de diversos ritmes passa per Barcelona per presentar el seu últim disc, 'Destilar' (2018).

Advertising
Música, Rock i indie

Rootsound Fest: Pat Reedy & The Longtime Goners

icon-location-pin Sala Rocksound, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

El country i honky tonky de Pat Reedy & The Longtime Goners fa parada al Rootsound Fest dins de la seva gira europea, on defensarà el seu últim disc, 'That's all there is (and there is not no more)' (2018).

Nicola Cruz
© Hanna Quevedo
Música, Dance i electrònica

Nicola Cruz + Very Special Guest + Sano + BeGun

icon-location-pin Razzmatazz, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

El músic, productor i DJ Nicola Cruz viu a l’Equador però va néixer a França. Va passar de ser percussionista a la música electrònica. El seu projecte el vertebren tots aquests contrastos: fa una música molt rítmica però sense oblidar la melodia. Va debutar el 2015 amb 'Prender el alma', pel segell ZZK Records. A l’últim Sónar, va fer un concert espaterrant per presentar el seu últim disc, 'Siku' (2019), i ara torna a Barcelona amb una jornada de 8 hores de música que inclou el seu concert i les sessions de DJ de Sano, BeGun i un convidat molt especial.

Advertising
Soleá Morente
© Bernardo Doral
Música, Pop

Live the roof: Soleá Morente

icon-location-pin Hotel Barcelona Condal Mar, managed by Meliá, Sant Martí
icon-calendar

Nova sessió amb 'Live the roof', cicle de concerts acústics i de format reduït a la terrassa de l'Hotel Condal Mar By Melia, amb vistes espectaculars de la ciutat. Soleá Morente, la mitjana dels fills d'Enrique Morente, torna a Barcelona amb el seu segon àlbum, 'Ole lorelei' (2018), continuació del seu debut en solitari 'Tendrá que haber un camino' (2015). Una gran combinació d'estils pop dominada per les seves arrels on ha col·laborat exclusivament amb Alonso Díaz, de la banda Napoleón Solo.

Hidrogenesse
Foto: Maria Dias
Música, Pop

Rayos Uva Fest: Momus + Hidrogenesse + Kokoshca + Ofrenda Floral...

icon-location-pin Teatre Victòria, El Poble-sec
icon-calendar

L'escenari i el hall del Teatre Victòria seran l'escenari d'aquest curiós festival d'un dia que promet vuit hores de música acompanyades de la degustació de bons vins. Els directes estaran encapçalats per Momus, nom artístic del músic escocès Nick Currie, ha experimentat amb les diverses formes de la música pop fins a arribar a les variacions electròniques. El qui va ser integrant de l'auge musical que va viure Escòcia a finals dels 70 amb grups com Josef K, Orange Juice o The Happy Family, ha reformulat el seu estil amb projectes que uneixen l'spoken-word, el pop electrònic més inconformista i la 'performance'. Completen el cartell el duo pop Hidrogenesse, format per Carlos Ballesteros i Genís Segarra, en plena forma i més inspirats que mai després de publicar el seu últim treball, 'Joterías bobas' (2019); els navarresos Kokoshca, que presentaran 'El mal' (2018); Ofrenda Floral, projecte de pop electrònic del lleonès Fernando de la Flo (Gente Joven), que presentarà disc de debut, 'Las flores no me odian'; The Irrepressibles, projecte art pop del músic i compositor britànic Jamie Irrepressible i Patience, que dóna nom al projecte sintètic de la compositora Roxanne Clifford.

Advertising
Música

Simrit

icon-location-pin Sala Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

Nascuda a Atenes, Simrit és una artistes que aprofita la bellesa harmònica i la sensibilitat melòdica dels antics cants grecs i bizantins, juntament amb els ritmes tradicionals d'Àfrica occidental i els barreja amb la seva formació clàssica. Les seves contribucions artístiques -converteix la poesia de Gurmukhi del segle XVI en cançons hipnòtiques- i falta de prejudicis a l'hora de trencar convencions s'han guanyat l'admiració de Steven Tyler de Aerosmith o Belinda Carlisle.

Música, Rap, hip hop i R&B

Criolo

icon-location-pin Sala Apolo, El Poble-sec
icon-calendar

Kleber Gomes, més conegut com Criolo, va debutar com a raper amb 11 anys, a la seva ciutat natal, São Paulo, on també va muntar les festes Rinha dues MC’s, un emblema de la batalles de rimes a la ciutat. S'ha guanyat el respecte i la col·laboració de Julieta Venegas, Caetano Veloso, Mulatu Astatke, Seu Jorge, Ana Moura, Ney Matogrosso, Gal Costa o Tom Ze. 

Advertising
Música, Rock i indie

Rootsound Fest: Matt Woods & The Natural Disasters

icon-location-pin Sala Rocksound, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

Arriba a Barcelona la primera edició del Rootsound Fest, un cicle de concerts que se celebraran entre setembre i novembre a la sala Rocksound i que com el seu nom indica, portaran a figures desacadas de l'anomenat so d'arrel nord-americana, conegut com americana, country alternatiu, rock americà o country rock. Obrirà el cicle el cantant i compositor Matt Woods, original de Knoxville Tennessee, que presentarà el seu últim disc, 'Natural disasters' (2019).

Música, Pop

Michael Bublé

icon-location-pin Palau Sant Jordi, Sants - Montjuïc
icon-calendar

L'elegant artista canadenc Michael Bublé, amb més de 60 milions de discos venuts a tot el món i guanyador de 4 premis Grammy torna a Barcelona per presentar en directe el seu desè disc 'Love' (2018).

Advertising
Música, Pop

CLUB Circuit: Maria Rodés

icon-location-pin Més d'una ubicació
icon-calendar

Artistes amb formades carreres professionals tornen als locals que els van veure néixer per oferir uns concerts únics i sentir el públic ben a prop. Aquesta és la premissa CLUB Circuit, projecte de l'Associació de Sales de Concerts de Catalunya que vol posar en valor les sales d'aforament reduït, espais fonamentals per al teixit cultural. La segona edició arrenca amb Maria Rodés, que quatre anys després de la seva personal apropiació de la tradicional cobla espanyola amb l’àlbum ‘Maria Canta Copla’ recupera la seva faceta de cantautora amb el seu quart disc, ‘Eclíptica’ (2018). Un àlbum conceptual inspirat en el seu avantpassat astrònom Lluis Rodés, qui va dirigir l’Observatori de l’Ebre durant la Guerra Civil. I un treball que presentarà al CLUB Circuit acompanyada per la inspirada guitarra d’Isabelle Laudenbach.

Música, Pop

Live the roof: Dorian

icon-location-pin Hotel Barcelona Condal Mar, managed by Meliá, Sant Martí
icon-calendar

Nova sessió amb 'Live the roof', cicle de concerts acústics i de format reduït a la terrassa de l'Hotel Condal Mar By Melia, amb vistes espectaculars de la ciutat. Els protagonistes de la nit seran Dorian, una de les bandes més actives tant dins com fora d'Espanya, que defensaran el seu últim disc fins ara, 'Justicia Universal' (2017) i ens faran vibrar amb els seus hits.

Advertising
Música, Rock i indie

Rootsound Fest: Charley Crockett & Band

icon-location-pin Sala Rocksound, El Parc i la Llacuna del Poblenou
icon-calendar

El Rootsound Fest rep la visita d'un dels plats forts del cicle, el músic i compositor Charley Crockett i la seva banda. Original de Texas, defineix la seva música com una barreja de Texas Music, Louisiana Music, blues tradiconal, country, cajun i espirituals dels Apalatxes. En el seu retorn a Barcelona presentarà el seu nou disc, 'The valley', que es publica una setmana després de la seva actuació al festival.

Música clàssica

Música, Clàssica i òpera

Schubertíada de Vilabertran: Matthias Goerne + Alexander Schmalcz

icon-location-pin Canònica de Santa Maria de Vilabertran, Fora de Barcelona
icon-calendar

És una de les referències pel que fa a la música de Schubert i és una de les figures que ha ajudat a convertir el festival empordanès en una cita estiuenca ineludible, dins i fora del nostre país. Enguany Goerne actua dos dies. En el primer, el baríton alemany oferirà un repertori centrat en la música de Martin, Mahler i Xostakóvitx. Mentre que la segona jornada serà 100% schubertiana.

Música, Clàssica i òpera

Estiu al Palau: Evgeny Konnov

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Amb aquest concert, a càrrec del guanyador del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona de l'any passat, finalitza el cicle de quatre recitals de piano que durant el mes d'agost s'han ofert al Palau, els dilluns. El pianista rus ofereix un programa que inclou composicions d'Stravinski, Txaikovski i Rakhmàninov.

Advertising
Orquestra Barroca de Barcelona
jcanadés
Música, Clàssica i òpera

Les Quatre Estacions de Vivaldi

icon-location-pin Palau de la Música Catalana, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
icon-calendar

Són el recull de concerts de violí més popular d'Antonio Vivaldi i la porta d'entrada per a molta gent al món de la música clàssica. Ara tenim l'oportunitat de sentir aquest gran hit en directe, gràcies a la interpretació que ens proposa l'Orquestra Barroca de Barcelona, una formació creada l'any 2010. Una vetllada dedicada a la música del gran compositor venecià, que inclou també altres concerts seus. La direcció musical serà de Gilles Colliard.

Tota la música clàssica d'agost