Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els millors restaurants japonesos de Barcelona

Els millors restaurants japonesos de Barcelona

Un tour gastronòmic pel Japó sense bellugar-se de Barcelona

Carlota Akaneya
Carlota Akaneya
Advertising

Una selecció dels millors restaurants japonesos de la ciutat. Hi trobareu les tavernes més tradicionals al costat dels sushis més exòtics i sofisticats, solucions per al dia a dia o per a aquelles ocasions especials en què us ve de gust fer-vos un homenatge.

I si us quedeu amb més gana i voleu tastar altres opcions que ens ofereix la ciutat de Barcelona, tasteu el millor sushi de Barcelona, o les opcions per gaudir d'una gastronomia japonesa diferent i original, aperitius i, fins i tot, teteries del país del sol naixent.

Restaurants, Japonesa

Taverna Japonesa Wakasa

Gràcia

Quatre taules mal comptades i un matrimoni japonès són sufucients per preparar el millor sushi de Barcelona segons 'Time Out': 'nigiri' de salmó brasejat, makis de salmó i nap... I postres japoneses. Com viatjar al Japó sense pagar bitllet. Alerta, només a la nit.

Restaurants, Japonesa

El Japonés del Tragaluz

Eixample

Un concepte de restaurant informal i minimalista amb taules allargades que ha triomfat des que va obrir fa quasi deu anys al passatge de la Concepció. Elaboren diferents tipus de kushiyaki, juntament amb d’altres especialitats, i a més podeu escollir el local que us quedi més proper, ja que ara el grup Tragaluz en té tres repartits per la ciutat. La seva matèria primera és fresca i el peix presenta un color extraordinari. La seva categoria culinària no deixarà ningú insatisfet.

Advertising
Restaurants, Japonesa

Carlota Akaneya

El Raval

La barbacoa japonesa més reputada de la ciutat: us portaran la carn, i la podreu anar rostint al vostre gust, amb una barbacoa de carbó vegetal que està incorporada al centre de la taula. Demaneu el combinat de carns, i fareu tot un descobriment. Res de peix, només carn!

Restaurants, Japonesa

99 Sushi Bar

Sant Gervasi - Galvany
4 de 5 estrelles

Un festival. El restaurant d’importació madrileny 99 Sushi Bar instal·lat a Barcelona ha resultat una experiència espaterrant. Hi ha un amic meu que té aquesta teoria: com que el corpus de cuina madrilenya és tan escàs, Madrid ha adoptat altres receptaris i s’ha convertit en una de les capitals de la cuina oriental d’avantguarda. Menjo a la barra, sol i feliç. La carta és una mescla de receptes tradicionals del Japó i plats més d’avantguarda en què incorporen productes de sols més propers. Les meves quatre eleccions són unes 'gyozes' de senglar amb ceba caramel·litzada, formatge d’Arzúa i infusió de castanya pilonga, un sashimi de 'toro' amb 'wasabi' fresc, 'maki' de cranc de closca tova i un 'gunkan' de garota nacional. Hi ha molts plats a escollir: les vieires a la graella amb salsa d’ume i mentaiko, o el 'capumiso' de soja fermentada amb algues, trufa, ceba tendra i escuma de tofu. Ja hi tornaré. Amb tants plats per descobrir, faig una mescla de receptes que conec i dues novetats. Les 'gyozes' i el 'gunkan' són delícies subtils. I el 'wasabi' fresc sobre un 'toro' que es desfà a la boca és una troballa. Pel que fa al maki, vaig descobrir el cranc de closca tova a Boston. I m’hi vaig casar. Aquest també prové d’Alaska. Si em preocupava l’equilibri perfecte, he fet diana. Per postres, una sopa de 'yuzu' i síndria. Una experiència magnífica.

Advertising
Yashima
Scott Chasserot
Restaurants, Japonesa

Yashima

Les Corts

El Yashima és un restaurant tradicional de luxe on seureu en taules baixes, com si fóssiu al Japó. També té un cobejat teppan (planxa): el grup de comensals s’hi asseu al voltant, amb el cuiner, i aquest els va oferint allò que cuina al moment. Els preus són alts, però en consonància amb el seu producte i el servei. Un àpat al Yashima és tota una experiència.

Restaurants, Japonesa

Koy Shunka

El Gòtic

El germà bessó del Shunka és l'evolució sofisticada d'aquest; la seva carta, llarguíssima, demana que triem el menú de vuit plats per tenir una perspectiva general del seu excels magisteri del sushi.

Advertising
Yamadori
Scott Chasserot
Restaurants, Japonesa

Yamadori

Eixample

És un dels pocs llocs (no n'hi ha gaires) que fan l'ankimo, una espècie de semicuit de fetge, però no d’ànec sinó de rap, és considerat un dels principals chinmi (delicadeses) del Japó. El Yamadori l’ofereix des de fa anys i a la perfecció. Per si no el coneixíeu, el Yamadori és el clàssic entre els clàssics del restaurants nipons de Barcelona, amb més de trenta anys d’història educant els paladars occidentals. Una autèntica delícia! 'Soba', sushi, tempura, 'udon'... com si fóssim a Yokohama.

Majide
© Albert Bertran
Restaurants, Japonesa

Majide

El Raval

Majide és el retorn de Hideki Matsuhisa als orígens del Shunka: una taverna japonesa, una 'izakaya' fina amb sensibilitat i producte d'alta cuina. Majide té una taula comunal, una barra i tauletes amb tota la llum que li falta al Shunka. Hi trobem platets d'intersecció nipona-catalana, com per exemple les espardenyes amb peril·la o la ventresca de tonyina amb eriçó i ous de salmó.

Més Japó a Barcelona

Advertising