Pastisseries: les temptacions més dolces

Els amants dels dolços esteu d'enhorabona

Pastisseria Hofmann

Mones, pastissos, bombons, rajoles de xocolata... Mil maneres de seduir-nos i fer-nos caure en la temptació. Us escollim les millors pastisseries i bomboneries perquè gaudiu sense recança d'aquests dolços objectes de desig.

10 temples de la dolçor

La Colmena

Des que el 1928 van aterrar a l'antiga Ca l'Abella, que ja duia el nom actual des del 1895, tres generacions de Roig s'hi han ben guanyat l'honor de fer els caramels artesans més antics del país. L'aparador és d'aquells on et quedes embadalit. Per sort, han superat el trauma de la llei de locals de renda antiga. 

Llegir-ne més
El Gòtic

Escribà

Recomanat

Una de les pastisseries amb més tradició i reputació de la ciutat. En Christian Escribà ha revolucionat a la seva manera la pastisseria tradicional apostant per la creativitat i els pastissos fets a mida. Però com que el més normal no és casar-se cada dia o celebrar l’aniversari tirant la casa per la finestra, podeu apropar-vos a alguna de les seves botigues i fer una degustació de les seves especialitats amb un cafè... o una copa de cava.

Llegir-ne més
El Raval
Advertising

Pastisseria Hofmann

Recomanat

És la pastisseria d'una de les grans dames de la nostra cuina, Mey Hoffman, creadora, el 1982, de la prestigiosíssima escola d'hostaleria del mateix nom i de l'estrellat restaurant el 1992. Hi ha moltes temptacions, però el croissant de mantega normal, farcit de gerds o de massapà, demostra que són veritables mestres del dolç.

Llegir-ne més
Ciutat Vella

La Pastisseria Barcelona

Recomanat

Després de guanyar la copa del món de pastisseria, el jove pastisser J.M. Rodríguez Guerola va obrir aquesta pastisseria amb espai de degustació per donar sortida a la seva creativitat i talent. Hi trobareu el pastís Rosa dels Vents, amb el que va guanyar la partida als francesos en el seu terreny.

Llegir-ne més
Eixample
Advertising

Pallarès

Fill de l'insigne Venanci Pallarès, un dels pioners de les figures de xocolata gegantines, en Jordi és un dels pocs pastissers que encara fan mones monumentals que repassen cada any les notícies més destacades, i que signa amb faves de cacau i pedres... de xocolata, evidentment. Amb quaranta anys d'història, la pastisseria no gira l'esquena al classicisme, toca moltes tecles i, com si es tractés d'un sastre, fa el "vestit a mida" (el pastís, vol dir).

Llegir-ne més
Eixample

Chok The Chocolate Kitchen

El Chök és el producte estrella de The Chocolat Kitchen, una botiga especialitzada en xocolata que ocupa el magnifica vitrall modernista de la cantonada del carrer del Carme (un lloc que, d’ençà finals del segle XIX, ha estat ocupat per obradors i pastisseries). Som davant d’una rosquilla flonja i lleugera, recoberta de xocolata de primera, amb poc sucre, que substitueix els clàssics toppings de sucre glaç per fruita liofilitzada i fruits secs. Sí, és un caprici, però no es passarà tants anys a les cartutxeres i al cim té molt bon sabor. També treballen excel·lentment bombons de producció pròpia –alerta als farcit de xili, tota una troballa amb retrogust– i sobretot imparteixen cursos de cuina on ensenyen totes les possibilitats culinàries de la xocolata.

Llegir-ne més
El Raval
Advertising

Bubó

L'avantguardista Carles Mampel, multipremiat i lloat per The New York Times, ven nit i dia joiells ensucrats.

Llegir-ne més
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

La Xocolateria by Oriol Balaguer

Aquest local nouvingut al món del xurro, obert a l'octubre del 2014, és una visita obligada per a tots aquells que lamentin la desaparició progressiva de l’acte de berenar a les societats contemporànies. Un local antic del Born restaurat amb molt bon gust acull aquest establiment on el prestigiós mestre xocolater Oriol Balaguer ofereix un assortiment de xocolates acompanyades de creps, xurros i, atenció, el que ha guanyat el premi al millor croissant artesà de mantega d’Espanya.

Llegir-ne més
Advertising

Chocolat Factory

Per endolcir l'esperit, xocolata. Els productes nascut de l'obrador del mestre Michel Laline són artesanals i exploren diferents formats; podeu engullir-los en forma de làmines, en una tauleta de gustos diversos o, pels més convencionals, en forma de bombó.

Llegir-ne més
Dreta de l'Eixample

Xocoa

Els germans Escursell poc s'imaginaven fa quasi vint anys que la seva primogènita del Petritxol tindria quinze germanetes a la ciutat i més enllà.

Llegir-ne més
El Gòtic
Advertising

Comentaris

4 comments
Joan H

Hi ha més vida sucre enllà

Chocolate Negro

A todas estas hay una alternativa. Un chocolate diferente, que se basa en lo efímero. Chocolate Negro en calle Tordera 22 (Gracia)

Àurea

Falta la Bubó!!!

Lola Rifé

Visiteu "Xocolate's" al carrer Laforja, 1. Tenen mones molt curioses i boníssimes