Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Restaurants Sarrià-Sant Gervasi amb reserva online
Restaurants Sarrià-Sant Gervasi amb reserva online
Bonanova
Un cartell d’en Barceló d’una de les darreres corrides de José Tomás al damunt d’una rastellera de pernils Joselito. Barra de marbre, rajoles hidràuliques de sanefa profunda, sostres alts, ambient modernista. Els cambrers són educats i atents i en Carlos, un dels hereus del negoci familiar (hi són des del 1964!), s’encarrega de transmetre’t la carta com cal, amb gràcia. El Bonanova és un restaurant que traspua classe pels quatre cantons i la cuina està a l’altura de les circumstàncies i del preu, que pica: 60-70 euros per barba. La carxofa la fan confitada i a la brasa, badada com un flor: la primera de l’any i una delícia. La seva ensaladilla és esponjosa i amb pocs elements (un tel de ceba, un fil de pebrot, patata, sardina, xips de moniato) l’encerta. Amb la tripa de bacallà i capipota fan un cim: costa trobar-ne i és ben bé l’apoteosi de la untuositat, amb una samfaina que li va molt bé per contrapuntar l’excés. L’arròs de colomí gairebé em fa saltar les llàgrimes: dels millors que he tastat mai. Tot el vol d’una au –i la vermellor de la seva carn– capturat entre grans enfosquits per trompetes de la mort: cuina de nivell, memorable. Molta categoria. Estalvieu o robeu, és igual, però aneu-hi.
The Room Service
Després d’anar a veure una companya dels vells temps en els quals em dedicava com a professional a destrossar l’art del cinema, vaig entrar sense tenir-ho previst a The Room Service. Situat en la cruïlla de Bonanova amb Via Augusta –els pares o les filipines contractades a preus irrisoris que porten els nens a les escoles altes pateixen a diari aquest cul d’ampolla–, havia llegit algunes ressenyes dedicades a The Room Service. La majoria valoraven la carta i l’estil juvenil, informal i actual del local, i com que jo sóc juvenil, informal i actual, vaig entrar-hi amb la intenció de beurem un gintònic de Seagrams per esborrar del meu cap el cercle virtuós de núvols que corria pel meu cervell. No feia fred i em vaig instal·lar a la terrassa. La veritat és que m’hi vaig trobar bé. I entre cabòria i cabòria, vaig decidir demanar la carta i escollir alguna cosa comestible que amortís els efectes d’un gintònic bo. La meva elecció va ser curta. Un biquini de pagès, uns 'arancini' d’aires sicilians i un hummus molt fi. És probable que el lector estigui pensant en la barreja entre el gintònic i l’hummus, però en el moment de cantar el plats escollits, el gintònic ja era història, i el vi elegit va ser un criança de La Montesa. Escriuen les ressenyes que The Room Service és un lloc de moda, i encara que jo sigui juvenil, informal i actual, les modes m’importen relativament poc. Per entendre’ns: m’agrada més 'The Newsroom' que 'Breaking bad'. The Room Service esta
Acontraluz
Una terrassa-jardí encantadora que és un paradís en plena primavera o a l’estiu. Decoració cuidada al més mínim detall, discreció i bona carta de cuina del Mediterrani. Foie gras carameŀlitzat amb gelea de Sauternes, arròs negre de calamarsons, bistec tàrtar o l’hamburguesa amb salsa de xampinyons. Ambient relaxat i passiu, per desconnectar de les pressions diàries.
Mirabé
Al final de la senyorial avinguda del Tibidabo, al barri de Sant Gervasi, es troba un dels restaurants de Barcelona amb millors vistes sobre la ciutat. El salons del Mirabé s'obren com una balconada i les vistes, que sobrevolen edificis icònics com la Sagrada Família, la Torre Agbar i, fins i tot, l'hotel W, es perden a l'horitzó infinit que delimita el mar. És un lloc esplèndid per anar en parella, en família, amb amics o companys de feina, tant en grups petits com grans. La seva carta està farcida de plats basats en la cuina mediterrània, entre els que destaquen un munt d'entrants per picar, amanides i pastes, que varien en funció de l'època de l'any, i una àmplia proposta de segons amb diversos tipus de carns i peixos cuinats amb receptes sorprenents. A tot això cal sumar una gran varietat d'arrossos, com el negre, el caldós de gambes, el de verdures, el de llamàntol... Obert tradicionalment a la nit, des de gener de 2019 ha ampliat horari i proposa de dilluns a divendres un menú de migdia per 29 € que no vol perdre l'essència variada de la carta i que inclou, de forma permanent, diversos arrossos a escollir. A més d'oferir una gastronomia deliciosa, també proposa bons còctels, que són ideals per brindar amb la ciutat als peus.
Memorias de China
Memorias de China és la solució més còmoda per als executius de la zona alta que volen aprofitar l'hora de dinar per parlar de feina sense perdre massa temps ni allunyar-se de l'oficina. Aquí troben un menú de qualitat per 27,50 euros i un servei ràpid. Les albergínies fregides amb all són més senzilles però igual de bones que els llagostins o el llamàntol. L'home amb cara d'actor de pel·lícula de Bruce Lee és el propietari, Lam Chueng Ping. També és el president de la Unió d'Associacions Xineses de Catalunya i un dels principals impulsors del kung-fu al nostre país. –A.R
La Dama
La Dama, un emblema de la burgesia dels vuitantes i els norantes que volia menjar modern, ha reobert sota la direcció del trio format per Josep Maria Parrado (Bar Cañete, a la sala), Mariana Isaza (a càrrec de la cuina) i l’artista plàstic Peter Cauro, que porta la dimensió social del local. Volen convertir aquest espai singular –ubicat en el principal d’una esplèndida finca modernista de Sayrach, no us perdeu el seu impressionant vestíbul– en un local social gens diferent de les 'social houses' de Londres, amb dinar, sopar, nit, però obert tot el dia amb una barra de cocteleria. I per fer-ho han fet una reforma sòbria que ha omplert les diverses estances del restaurant de fusta noble i obres de pop art (hi ha quadres de Joan Ponç! i dibuixos originals de la revista The New Yorker). Amb una base de cuina clàssica afrancesada –però amb el barroquisme de Josep Maria Bullich alleugerit–, el xef Bruno Zubek planteja plats de produte de primeríssima qualitat, tocats amb tècnica però sense amagar el poder de la matèria primera: Chateaubriand amb salsa bearnesa, cranc reial o un arròs de conill amb ous de sípia en són alguns. No vingueu amb presses: aquest és un lloc per seure, menjar i estar-s'hi tres hores.
Hendrix
Restaurant Hendrix, ubicat a la Travessera de Gràcia, en ple centre de Barcelona, entre Balmes i Via Augusta i molt a prop de l'emblemàtica Avinguda Diagonal. Hendrix és en un local molt acollidor que ofereix als seus comensals una deliciosa cuina mediterrània. En la seva àmplia carta podem trobar tant entrants, com plats principals i delicioses postres per culminar. Tots els seus plats són elaborats amb les millors matèries primeres del mercat i sempre amb molta dedicació en la seva preparació. Els seus plats es basen en la cuina mediterrània, però amb tocs creatius. El restaurant Hendrix no només ofereix als seus comensals l'opció de la seva carta, sinó que també ofereix una selecció de fantàstics menús, amb un preu apte per a totes les butxaques. Alguns exemples dels plats de la seva cuina són el timbal d'escalivada, suflé de patates i formatge de cabra, la suprema a la napolitana amb amanida mixta del xef o creps de dolç de llet.
Carmanyola d'en Joan
El nom potser duu a pensar en un local xiruquer a base de menjar macrobiòtic. Al contrari, ens ha de fer pensar en un format àgil i variat, en un espai modern i de tons blancs, on s'ofereix només un menú a escollir entre cinc primers i cinc segons, de cuina internacional i racions equilibrades: amanides, pastes, sopes, receptes de carn i peix tradicionals... I el cebiche, molt recomanable. Cuina continuada per quan la gana no deixa viure. –M.G
Antigua
Necessiteu un lloc íntim per una cita romàntica? Ja esteu trucant a l’Antigua. Aquest atmosfèric restaurant és un dels racons més recomanables per una vetllada seductora. La decoració amb cromatismes ocres i totxana a la vista és un caramel; el complement perfecte per a una carta de mercat força imaginativa, i treballada amb matèria prima d’enorme qualitat. Receptes perfectament executades on la carn, peix i verdures assoleixen pics de sabor que desfaran la vostra parella: us entrarà pressa per anar a casa i treure-us la roba.
St. Rémy
Si heu de celebrar quelcom, i a més ho voleu fer en un ambient recollit, íntim i ben decorat, el St. Rémy us ofereix un espai ampli, acollidor, de disseny elegant i modern a la vegada, un oasi carregat de glamour on podreu assaborir una cuina sofisticada que es recolza en l’enorme qualitat de la matèria prima i es sosté en l’essència tradicional dels millors plats mediterranis. Si us agraden els bons filets, no cometeu l’error de deixar escapar les carns: el bou se’ls dóna molt però que molt bé.